Tapas rapeaa perunaa, hapankermaa, mätiä ja tilliä
Reseptin on suunnitellut keittiömestari Mikko Pakola.
Keyword: Gluteeniton, Laktoositon
Servings: 70 annosta á 65 g
Rapeat perunat
- 3,000 kg JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
- 8,000 kg syväpaistoöljyä
- 0,030 kg sormisuolaa
Mäti-hapankerma dippi
- 1,000 kg smetanaa tai ranskankermaa, laktoositon
- 0,020 kg sinappia
- 0,010 kg valkoviinietikkaa
- 0,200 kg punasipulia
- 0,200 kg siian-, kirjolohen- tai muikunmätiä
- 0,015 kg mustapippuria myllystä
- 0,015 kg suolaa
- 0,150 kg tilliä hienonnettuna
Mäti-hapankerma dippi
Mausta hapankerma sinapilla, valkoviinietikalla ja suolalla.
Kuori sipuli. Leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi.
Pursota hapankermaa tarjoiluastioiden pohjalle, lisää rapeita perunaviipaleita, mätiä ja hienonnettua punasipulia. Viimeistele mustapippurilla ja tillillä. Tarjoile heti.