Takaisin
+ servings
Print Recipe
Ei vielä arvioita

Tapas rapeaa perunaa, hapankermaa, mätiä ja tilliä

Reseptin on suunnitellut keittiömestari Mikko Pakola.
Keyword: Gluteeniton, Laktoositon
Servings: 70 annosta á 65 g

Ingredients

Rapeat perunat

  • 3,000 kg JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
  • 8,000 kg syväpaistoöljyä 
  • 0,030 kg sormisuolaa

Mäti-hapankerma dippi

  • 1,000 kg smetanaa tai ranskankermaa, laktoositon
  • 0,020 kg sinappia
  • 0,010 kg valkoviinietikkaa
  • 0,200 kg punasipulia
  • 0,200 kg siian-, kirjolohen- tai muikunmätiä
  • 0,015 kg mustapippuria myllystä
  • 0,015 kg suolaa
  • 0,150 kg tilliä hienonnettuna

Instructions

Rapeat perunat

  • Valuta perunaviipaleet reijällisessä GN astiassa ja kuivaa pyyhkeiden välissä
  • Friteeraa perunaviipaleet 180 asteisessa öljyssä sopivan rapeiksi
  • Mausta suolalla 

Mäti-hapankerma dippi

  • Mausta hapankerma sinapilla, valkoviinietikalla ja suolalla. 
  • Kuori sipuli. Leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. 
  • Pursota hapankermaa tarjoiluastioiden pohjalle, lisää rapeita perunaviipaleita, mätiä ja hienonnettua punasipulia. Viimeistele mustapippurilla ja tillillä. Tarjoile heti.