Tapas paahdettua perunaa, merilevää ja tonkatsumajoneesia
Keyword: Gluteeniton, Maidoton
Servings: 100 annosta á 65 g
Paahdetut perunat
- 3,000 kg JEPO kypsä kuorellinen halkaistu peruna
- 0,150 kg oliiviöljyä
- 0,030 kg suolaa
- 0,060 kg mustapippuria rouhittuna
Merileväsalaatti
- 0,600 kg valkoista retikkaa
- 0,300 kg kurkku
- 0,900 kg wagame merileväsalaattia
- 0,090 kg riisiviinietikkaa
- 0,030 kg ruokaöljyä
- 0,045 kg soijakastiketta
- 0,030 kg sokeria
Tonkatsumajoneesi
- 0,150 kg ketsuppia
- 0,090 kg soija kastiketta
- 0,045 kg ruskeaa sokeria
- 0,045 kg miriniä
- 0,015 kg Worcestershire kastiketta
- 0,030 kg raastettua inkivääriä
- 0,030 kg hienonnettua valkosipulia
- 1,200 kg vegemajoneesia
Paahdetut perunat
Mittaa öljy, suola ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele perunat öljyseoksessa ja nosta leivinpaperille pellille.
Paista perunoita 225-asteisessa uunissa ensin n 5-10 minuuttia. Ota pelti uunista ja käännä perunat. Laita pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista n 5-10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullanruskeita.
Merileväsalaatti
Raasta retikka ja kurkku. Sekoita joukkoon merilevä.
Sekoita kastikkeen ainekset ja sekoita kunnes sokeri on sulanut ja kaada salaatin joukkoon.
Anna seistä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.
Kokoa tapakset tarjolle, ensin halkaistut paahdetut perunat, laita perunoille tonkatsumajoneesia ja päälle merileväsalaattia.
Halutessasi voit laittaa päälle lisäksi vielä merilevävalmistetta.
Koristele tapakset esimerkiksi syötävillä kukilla tms.
Reseptin on suunnitellut keittiömestari Mikko Pakola.