Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Ohjeet
  1. Aseta perunat pitkittäin ja halkaise kahtia. Koverra perunan sisus varovasti siten, että kuoreen jää n. 3 mm perunaa kuoren sisäpuolelle. Kuutioi pekoni ja sipuli pieniksi. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää sipulikuutiot, kun pekoni alkaa olla rapeaa.
  2. Laita perunan koverrettu sisus, maito ja voi kattilaan ja kiehauta. Vatkaa pallovispilällä, kunnes rakenne on sileää kuin perunamuusi. Lisää muusitäytteeseen ruskistettu pekoni ja sipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna persilja ja lisää se vielä täytteeseen.
  3. Täytä perunakuoret perunamuusitäytteellä. Ripottele juustoraaste tasaisesti pinnan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Uuniperunat ja katkaraputäyte, heinäkuun resepti

Heinäkuun resepti uuniperunat ja katkaraputäyte

Uuniperuna on mainio ruokalaji ja sopii hyvin kesäpöytään. Se on helppo valmistaa JEPOn kypsistä uuniperunoista. Uuniperunat voi kuumentaa uunin lisäksi myös grillissä ja erilaisilla täytteillä siihen saa vaihtelua. Uuniperunoita ei kannata kääriä folioon. Voit halutessasi öljytä perunat ennen uuniin tai grilliin laittoa, jotta pinnasta tulee todella rapea ja kauniin ruskea. Kesäisen reseptin uuniperunat katkaraputäytteellä lähetti reseptikilpailuun Kaija Nieminen Kausalasta

Tulosta
Uuniperunat ja katkaraputäyte
L, G
Raaka-ainelaskuri
annosta a’ n. 300 gr
Ainesosat
  • 25,000 kg kg JEPO kypsä uuniperuna
Täyte
  • 4,000 kg Creme Fraiche, laktoositon
  • 1,600 kg Kuorittuja katkarapuja, pieniä
  • 0,500 kg Makea chilikastike
  • 0,200 kg Sitruunanmehua
  • 0,100 kg Sokeritonta omenasosetta
  • 0,150 kg Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 0,050 kg Tuoretta kirveliä, hienonnettuna
Raaka-ainelaskuri
annosta a’ n. 300 gr
Ainesosat
  • 25,000 kg kg JEPO kypsä uuniperuna
Täyte
  • 4,000 kg Creme Fraiche, laktoositon
  • 1,600 kg Kuorittuja katkarapuja, pieniä
  • 0,500 kg Makea chilikastike
  • 0,200 kg Sitruunanmehua
  • 0,100 kg Sokeritonta omenasosetta
  • 0,150 kg Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 0,050 kg Tuoretta kirveliä, hienonnettuna
Ohjeet
  1. Sekoita creme fraichen joukkoon täytteen muut aineet.
  2. Anna täytteen maustua hetki kylmässä.
  3. Lado uuniperunat GN-vuokiin
  4. Kuumenna kuivapaistolla uunissa 180-200 astetta noin 20-25 minuuttia.
  5. Tee perunaan viilto ja tarjoile katkaraputäytteen ja raikkaan salaatin kera.