Peruna-pinaattipaistos

Tulosta
Peruna-pinaattipaistos
1 kpl 1/1 GN vuoka
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm tai kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 0,030 kg valkosipulimurskaa
  • 0,600 kg pakastepinaattia
  • 10 kpl Kananmunia
  • 1,000 kg ruokakermaa
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,002 kg Mustapippuria
  • 0,005 kg chilirouhetta
  • 0,002 kg muskottipähkinää
  • 0,400 kg Juustoraastetta
  • 0,070 kg ruohosipulia, basilikaa tai persiljaa
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm tai kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 0,030 kg valkosipulimurskaa
  • 0,600 kg pakastepinaattia
  • 10 kpl Kananmunia
  • 1,000 kg ruokakermaa
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,002 kg Mustapippuria
  • 0,005 kg chilirouhetta
  • 0,002 kg muskottipähkinää
  • 0,400 kg Juustoraastetta
  • 0,070 kg ruohosipulia, basilikaa tai persiljaa
Ohjeet
  1. Sulata ja valuta pakastepinaatti.
  2. Vatkaa kananmunat ja sekoita joukkoon ruokakerma.
  3. Lisää kananmuna-kermaseokseen pinaatti, valkosipulimurska, juustoraaste ja hiennonnetut yrtit.
  4. Mausta seos suolalla, pippurilla, chilirouheella ja muskotilla.
  5. Laita kerros perunaviipaleita voideltuun GN-vuokaan
  6. Levitä perunaviipaleiden päälle kerros pinaattiseosta.
  7. Jatka kerroksittain vielä toinen perunakerros ja pinaattikerros.
  8. Laita päällimmäiseksi perunaviipaleita.
  9. Paista yhdistelmäpaistolla 160 astetta n. 45 min.
Vinkki

Vinkki: Tarjoa paistos sellaisenaan raikkaan salaatin kera tai liha/kalaruokien lisukkeena.

Perunamunakas purjosipulin, pekonin ja piparjuuren kera

Tulosta
Perunamunakas purjosipulin, pekonin ja piparjuuren kera
Raaka-ainelaskuri
henkilölle
Ainesosat
  • 260 g JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
  • 290 g Kananmuna
  • 170 g kerma
  • 170 g savustettu pekoni
  • 80 g purjosipuli
  • 85 g raastettu kermajuusto
  • 30 g voi
  • 20 g raastettu piparjuuri
  • 6 g Suola
Raaka-ainelaskuri
henkilölle
Ainesosat
  • 260 g JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
  • 290 g Kananmuna
  • 170 g kerma
  • 170 g savustettu pekoni
  • 80 g purjosipuli
  • 85 g raastettu kermajuusto
  • 30 g voi
  • 20 g raastettu piparjuuri
  • 6 g Suola
Ohjeet
  1. Suikaloi purjosipuli ja pekoni ohuiksi suikaleiksi. Paista suikaleet voissa pannulla. Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain viipaleperunaa ja purjo-pekoniseosta. Sekoita keskenään kananmunat, kerma ja suola ja vatkaa seos kuohkeaksi. Kaada seos vuokaan ja sirottele pinnalle juustoa. Paista uunissa 225 asteessa kunnes munakas on hyytynyt. Paistoaika on noin 30 min riippuen massan korkeudesta. Anna jäähtyä hetken aikaa ja viimeistele lisäämällä päälle raastettua piparjuurta. Uunimunakas on helppo ja maistuva lounasruoka raikkaan salaatin kanssa tarjoiltuna.

Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
SIENI-PERUNATERRIINI
  • 700 g JEPO kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g Voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
  • 70 g Punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
  • 100 g Voita
  • 20 g salviaa
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
SIENI-PERUNATERRIINI
  • 700 g JEPO kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g Voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
  • 70 g Punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
  • 100 g Voita
  • 20 g salviaa
Ohjeet
  1. Viipaloi puhdistetut sienet pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Laita sienet kuumalle paistinpannulle, paista sieniä, kunnes sienten neste on haihtunut pois. Lisää sen jälkeen pannulle voi ja sipulikuutiot. Ruskista seos kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka (n. 15 cm x 20 cm) öljyllä. Laita ensin yksi kerros kypsiä perunaviipaleita, suolaa, kerros sieni-sipuliseosta ja viimeksi tasainen kerros juustoa. Toista vielä kerran ja viimestele terriini muutamilla perunaviipaleilla. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min, kunnes saa kauniin paistopinnan. Tarjoile heti tai jäähdytä ja säilytä viileässä kevyen painon alla. Ota seuraavana päivänä vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Annospalat voi paistaa tai lämmittää uunissa enenn tarjoilua.
Vinkki

Vinkki ! Perunaterriiniin voi käytää mitä tahansa

saatavilla olevia tuoreita ruokasieniä. Vaihtoehtoisesti

herkkusieniä tai osterivinokkaita.

Coctailpaloina tarjoile sellaisenaan tai mädillä

koristeltuna.

Kalavuoka (Kirjolohimassa)

Tulosta
Kalavuoka (Kirjolohimassa)
1 kpl 1/1 GN 65 mm
Raaka-ainelaskuri
ann. a' 250 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä perunaviipale
  • 1,000 kg Kirjolohimassa
  • 1,000 kg Ruokakerma 15 %
  • 0,150 kg Tomaattipyree
  • 0,050 kg Tillisilppu, tuore
  • 0,100 kg Kalafondi
  • 0,030 kg Suolaa
Raaka-ainelaskuri
ann. a' 250 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä perunaviipale
  • 1,000 kg Kirjolohimassa
  • 1,000 kg Ruokakerma 15 %
  • 0,150 kg Tomaattipyree
  • 0,050 kg Tillisilppu, tuore
  • 0,100 kg Kalafondi
  • 0,030 kg Suolaa
Ohjeet
  1. Laita GN-vuokaan puolet perunaviipaleista
  2. Levitä kirjolohimassa perunaviipaleiden päälle
  3. Lisää loput perunaviipaleet vuokaan.
  4. Valmista liemi sekoittamalla ruokakerman joukkoon tomaattipyre, tillisilppu ja suola
  5. Kaada liemi vuokaan tasaisesti
  6. Paista 150 astetta noin 45 min.

Tomaatti-perunavuoka

Tulosta
Tomaatti-perunavuoka
Annoskoko: 160 g, 1 kpl GN 1/1-65
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,300 kg Aurinkokuivattu tomaatti
  • 0,400 kg Sipulikuutio
  • 0,002 kg Mustapippuri
  • Suolaa
  • 0,500 kg Ruokakerma
  • 0,200 kg Tuorejuusto maustettu
  • 0,011 kg Basilika/yrttimausteseos
  • 1,0000 kg Pihvitomaatti, viipale
  • 0,200 kg Mozzarellajuustoraaste
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,300 kg Aurinkokuivattu tomaatti
  • 0,400 kg Sipulikuutio
  • 0,002 kg Mustapippuri
  • Suolaa
  • 0,500 kg Ruokakerma
  • 0,200 kg Tuorejuusto maustettu
  • 0,011 kg Basilika/yrttimausteseos
  • 1,0000 kg Pihvitomaatti, viipale
  • 0,200 kg Mozzarellajuustoraaste
Ohjeet
  1. Sekoita perunaviipaleet, valutettu ja suikaloitu aurinkokuivattutomaatti, sipuli ja pippuri GN-vuoassa.
  2. Sekoita kerma, tuorejuusto ja mausteet. Kaada seos perunavuoan päälle.
  3. Lado tomaatit perunavuoan pinnalle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia.
  4. Tarjoa kala- tai liharuokien lisäkkeenä tai kasvisruokana.

TEX-MEX Jauhelihaperunavuoka, JEPO:n juhlavuoden perunaresepti

JEPO:n 40-vuotisjuhlavuoden reseptikilpailun voittajaresepti.

Resepti: Kirkkonummen koulukeskuksen keittiö
Ritva Saksa & keittiötiimi


JEPOn juhlavuoden perunareseptiksi valittiin Tex-Mex jauhelihaperunavuoka. Reseptissä yhdistyy hauskasti suomalainen peruna suosittuihin meksikolaisiin raaka-aineisiin ja makuihin. Ruoka sopii kaikenikäisille maustetasoa muuntelemalla. Tex-Mex vuoka valmistuu nopeasti ja helposti uunissa käyttämällä kypsää perunaviipaletta ja kypsää jauhelihaa. Tämä on uudenlainen, maukkaampi versio perinteisestä jauheliha-perunaviipalelaatikosta.


Tulosta
TEX-MEX Jauhelihaperunavuoka
5,758 kg Raaka-aineet yhteensä 1 kpl 1/1 GN 65 mm n. 20 ann. a´280 gr
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 280 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm 3 kg = 1 pss
JAUHELIHATÄYTE:
  • 0,015 kg Rypsiöljy
  • 0,015 kg Tomaattisose (1 rkl )
  • 0,500 kg Tomaattimurska
  • 0,120 kg Sipulikuutio
  • 0,800 kg Kypsä jauheliha nauta 0, sousvide
  • 0,030 kg Lihaliemijauhe
  • 0,040 kg Taco-mausteseos
  • 0,013 kg Grillausmauste
KASTIKE:
  • 0,900 kg Ruokakerma
  • 0,180 kg Juustocreme
  • 0,025 kg Taco-mausteseos
  • 0,020 kg Grillausmauste
PINNALLE PAISTON JÄLKEEN:
  • 0,100 kg Nachos Chipsejä
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 280 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm 3 kg = 1 pss
JAUHELIHATÄYTE:
  • 0,015 kg Rypsiöljy
  • 0,015 kg Tomaattisose (1 rkl )
  • 0,500 kg Tomaattimurska
  • 0,120 kg Sipulikuutio
  • 0,800 kg Kypsä jauheliha nauta 0, sousvide
  • 0,030 kg Lihaliemijauhe
  • 0,040 kg Taco-mausteseos
  • 0,013 kg Grillausmauste
KASTIKE:
  • 0,900 kg Ruokakerma
  • 0,180 kg Juustocreme
  • 0,025 kg Taco-mausteseos
  • 0,020 kg Grillausmauste
PINNALLE PAISTON JÄLKEEN:
  • 0,100 kg Nachos Chipsejä
Ohjeet
  1. Sekoita jauhelihatäytteen ainekset keskenään. Mausta seos.
  2. Laita perunaviipaleita ja täytettä kerroksittain voideltuun GN-vuokaan.
  3. Sekoita juustocreme ja kerma. Mausta. Annostele kastike vuuan päälle.
  4. Paisto:yhdistelmäpaisto 130 astetta n. 45 min.
  5. Tarjolle laitettaessa ripottele nachoja vuuan pinnalle.

Paprikainen peruna-silakkalaatikko, maaliskuun resepti

Maaliskuun perunareseptiksi valittiin Paprikainen peruna-silakkalaatikko. Reseptin lähetti Sari Nieminen Kausalasta. Reseptissä on mukavasti uudistettu perinteinen silakkalaatikko. Kalan käyttöä tulisi lisätä ja silakkaruokia näkyy yhä harvemmin ammattikeittiöiden ruokalistoilla. Jospa tämä uudenlainen, herkullinen silakkalaatikko löytäisi tiensä monen ruokailijan lautaselle.

Tulosta
Paprikainen peruna-silakkalaatikko
1 kpl 1/1 GN 65 mm L, G
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 300 gr
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,5 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1 kg Silakkafileitä
  • 0,3 kg Paprikasuikaleita
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,006 kg Mustapippuria
  • 1-2 rkl Hienonnettua, kuivattua fenkolia
  • 1 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,2 kg Emmental -juustoraastetta
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 300 gr
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,5 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1 kg Silakkafileitä
  • 0,3 kg Paprikasuikaleita
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,006 kg Mustapippuria
  • 1-2 rkl Hienonnettua, kuivattua fenkolia
  • 1 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,2 kg Emmental -juustoraastetta
Ohjeet
  1. Levitä kerroksittain voideltuun GN 1/1-65 -vuokaan viipaleperunat, sipulikuutiot, paprikasuikaleet ja suikaloidut silakkafileet.
  2. Ripottele kerrosten väliin tasaisesti suola-pippuriseosta ja fenkolia. Sekoita ruokakerman joukkoon juustoraaste.
  3. Kaada juustokermaseos vuokaan.
  4. Paista yhdistelmäpaistolla kiertoilmauunissa 150 asteessa n. 50 min.

Jauheliha-perunalasagne

Tulosta
Jauheliha-perunalasagne
1 kpl 1/1 GN n. 20 annosta a' 250 gr
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 250 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,800 kg Tomaattimurska, valkosipulilla tai yrteillä maustettu
  • 0,800 kg Ruokakerma, laktoositon
  • 0,300 kg Juustoraaste
  • 0,020 kg Suola
  • 0,015 kg Yrttitarhan sekoitus,Santamaria
  • 1,000 kg Kypsä naudan jauheliha
  • Paprikajauhetta
  • Perunamaustetta
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 250 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,800 kg Tomaattimurska, valkosipulilla tai yrteillä maustettu
  • 0,800 kg Ruokakerma, laktoositon
  • 0,300 kg Juustoraaste
  • 0,020 kg Suola
  • 0,015 kg Yrttitarhan sekoitus,Santamaria
  • 1,000 kg Kypsä naudan jauheliha
  • Paprikajauhetta
  • Perunamaustetta
Ohjeet
  1. Mausta jauheliha mausteilla. Saa olla melko voimakkaan makuista
  2. Lado GN-vuokaan kerroksittain puolet perunaviipaleista, maustettu jauheliha, tomaattimurska sekä puolet juustoraasteesta.
  3. Lisää päälle perunaviipalekerros.
  4. Laita perunoiden päälle loput juustoraasteet
  5. Lisää ruokakerma vuokaan.
  6. Kypsennä yhdistelmäpaistolla 160 astetta n. 45 min.

Merimiespihvi

Tulosta
Merimiespihvi
20 ann.a' 280 gr 1 kpl 1/1 GN 65 mm
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 1,000 kg Nautalastu kypsä Atria
  • 0,200 kg Pekoniviipale Atria
  • 0,300 kg Sipulikuutio/viipale pakaste
  • 0,001 kg Valkopippuri jauhettu = 1/2 tl
  • 0,002 kg Mustapippurirouhe =1 tl
  • 0,030 kg Maustepippuri kokonainen
Liemi
  • 1,100 kg/l Vesi
  • 0,022 kg Lihaliemijauhe
  • 0,010 kg Suola = 1/2 rkl
  • 0,030 kg Maizena
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 1,000 kg Nautalastu kypsä Atria
  • 0,200 kg Pekoniviipale Atria
  • 0,300 kg Sipulikuutio/viipale pakaste
  • 0,001 kg Valkopippuri jauhettu = 1/2 tl
  • 0,002 kg Mustapippurirouhe =1 tl
  • 0,030 kg Maustepippuri kokonainen
Liemi
  • 1,100 kg/l Vesi
  • 0,022 kg Lihaliemijauhe
  • 0,010 kg Suola = 1/2 rkl
  • 0,030 kg Maizena
Ohjeet
  1. Lämmitä nautalastu pussissaan höyrykeitolla n.10 min.
  2. Lado vuokaan kerroksittain peruna, liha liemineen, sipulit ja mausteet
Liemi
  1. Sekoita Maizena pieneen määrään kylmää vettä
  2. Sekoita padassa tai kattilassa liemen vesi,liemijauhe ja suola.
  3. Kuumenna liemi ja suurusta se veteen sekoitetulla Maizenalla ohuen kastikkeen vahvuiseksi, keitä 2 min.
  4. Laita suurustettu liemi vuokaan muitten ainesten joukkoon.
  5. Paisto:yhdistelmäpaisto 150 astetta 45 min.