”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä

Tulosta
”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä
Servings
annosta
Ingredients
”Poltetut” perunat
  • 15 kpl JEPO kypsä kuorellinen pikkuperuna
  • 20 g ruokaöljy
  • Suola
Heinäsavustettu kermaviili
  • 200 g Kermaviili
  • Suolaa
  • sitruunaa
  • heinää
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia ruohosipuli
  • 90 g taimenen mäti
Servings
annosta
Ingredients
”Poltetut” perunat
  • 15 kpl JEPO kypsä kuorellinen pikkuperuna
  • 20 g ruokaöljy
  • Suola
Heinäsavustettu kermaviili
  • 200 g Kermaviili
  • Suolaa
  • sitruunaa
  • heinää
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia ruohosipuli
  • 90 g taimenen mäti
Instructions
”Poltetut” perunat
  1. Laita perunat uunivuokaan. Lisää päälle öljyä ja runsaasti suolaa. Sekoita. Paahda kevyesti perunoiden pinta joka puolelta kaasupolttimella. Halkaise perunat poikittain kahtia ja leikkaa perunanpuolikkaiden pohja tasaiseksi siten, että ne pysyvät pystyssä.
Heinäsavustettu kermaviili
  1. Kaada kermaviili kahvinsuodattimeen ja valuta noin 4 t jääkaapissa, jotta kermaviilin koostumus tulee kiinteäksi. Ripottele heinää kattilan pohjalle. Laita kermaviili kuumuutta kestävään ja kattilan sisään mahtuvaan kulhoon. Sytytä heinä palamaan ja nosta kulho kattilaan. Laita kansi päälle ja anna kermaviilin kylmäsavustua noin 10 min. Kun kermaviili on savustunut, vatkaa se ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Lisäksi
  1. Kuutioi punasipuli pieniksi kuutioiksi ja silppua ruhosipuli. Laita perunanpuolikkaat tarjoiluvadille. Lisää päälle savustettua kermaviiliä, taimenen mätiä noin 3 g/perunanpuolikas ja sipulia. Viimeistele silputulla ruohosipulilla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Tomaattiset vuohenjuustoperunat

Tulosta
Tomaattiset vuohenjuustoperunat
Servings
Ingredients
  • 3,0 kg Jepo Kypsä, Kuorellinen tai kuoreton viipaleperuna 8 mm
  • 0,3 kg Aurinkokuivattua tomaattia kuutiona tai suikaleena
  • 1 tl Mustapippuria
  • 2 tl Suolaa
  • 2 tl Timjamia
  • 0,6-0,8 l Ruokakermaa 15 %
  • 0,4 kg Vuohenjuustoa muruna
  • 2-4 rkl Juoksevaa hunajaa
Servings
Ingredients
  • 3,0 kg Jepo Kypsä, Kuorellinen tai kuoreton viipaleperuna 8 mm
  • 0,3 kg Aurinkokuivattua tomaattia kuutiona tai suikaleena
  • 1 tl Mustapippuria
  • 2 tl Suolaa
  • 2 tl Timjamia
  • 0,6-0,8 l Ruokakermaa 15 %
  • 0,4 kg Vuohenjuustoa muruna
  • 2-4 rkl Juoksevaa hunajaa
Instructions
  1. Laita voideltuun GN-vuokaan kerroksittain perunaviipaleet, aurinkokuivatut tomaatit ja vuohenjuusto muru
  2. Sekoita ruokakerman joukkoon suola, mustapippuri ja timjami
  3. Kaada ruokakerma perunoiden päälle
  4. Valuta hunaja ohuina raitoina paistoksen päälle
  5. Paista yhdistelmäuunissa 175 astetta noin 45 minuuttia, kiertoilmauunissa noin ½ tuntia

Krossattua, friteerattua perunaa, paahdettua valkosipuliöljyä ja yrttikastiketta

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Krossattua, friteerattua perunaa, paahdettua valkosipuliöljyä ja yrttikastiketta
Servings
Ingredients
KROSSATUT FRITTIPERUNAT
  • 800 g JEPO kypsää kuorellista pikkuperunaa
  • n. 2 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • 30 g tuoretta valkosipulia
  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • 50 g tuoretta rucolaa
YRTTIKASTIKE / KERMAVIILIKASTIKE
  • 250 g Kermaviiliä 1 prk
  • 15 g tuoretta timjamia
  • 15 g tuoretta rakuunaa
  • 15 g tuoretta persiljaa
  • 1 sitruuna, ½ sitruunan mehu
  • Suolaa ja mustapippuria
Servings
Ingredients
KROSSATUT FRITTIPERUNAT
  • 800 g JEPO kypsää kuorellista pikkuperunaa
  • n. 2 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • 30 g tuoretta valkosipulia
  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • 50 g tuoretta rucolaa
YRTTIKASTIKE / KERMAVIILIKASTIKE
  • 250 g Kermaviiliä 1 prk
  • 15 g tuoretta timjamia
  • 15 g tuoretta rakuunaa
  • 15 g tuoretta persiljaa
  • 1 sitruuna, ½ sitruunan mehu
  • Suolaa ja mustapippuria
Instructions
KROSSATUT FRITTIPERUNAT
  1. Kuumenna 1,8 l öljyä friteerauskeittimessä 110 C: n. Jätä 2 dl öljyä valkosipulia varten. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää kasariin öljy ja valkosipulit. Paahda sipuleita kuumassa öljyssä hetki. Sekoita öljy-sipuliseos tasaiseksi sauvasekoittimell, jätä huoneenlämpöön odottamaan. Krossaa, painele perunat varovasti käsin hieman rikki. Kuitenkin niin, että pysyvät koossa. Friteeraa kuumassa öljyssä n. 3–4 minuuttia, kunnes ovat kullankeltaisia. Valuta perunat ja kaada ne kulhoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinaatti, rucola ja neljä ruokalusikallista valkosipuliöljyä. Sekoita peruna-vihannesseosta varovasti muutaman kerran. Tarjoile kermaviilikastikkeen kera.
YRTTIKASTIKE / KERMAVIILIKASTIKE
  1. Valmista kermaviilikastike hyvissä ajoin etukäteen kylmään maustumaan. Vuoraa siivilä kahvinsuodatinpaperilla. Laita kermaviili vuorattuun siivilään. Aseta siivilän alle astia johon neste valuu. Valuta kermaviiliä jääkaapissa kolme tuntia. Näin saat kermaviilistä kiinteämpää ja kermaisempaa. Hienonna yrtit, sekoita valutetun kermaviilin joukkoon, sekä ½ sitruunan mehu ja yritit. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kastike saa maustua jääkaapissa miellellään kaksi tuntia ennen tarjoilua. Vinkki! Krossatun frittiperunan kanssa sopii hyvin rapeaksi paistettu pekonimuru. Vaihtoehtoisesti voi perunoiden kanssa tarjota jotain muuta proteiinilisää (vegaaniproteiini). Firteeratutuista perunoista saat myös herkullisia cocktailannoksia.