JEPO:n 40-vuotisjuhlavuoden reseptikilpailun voittajaresepti.

Resepti: Kirkkonummen koulukeskuksen keittiö
Ritva Saksa & keittiötiimi


JEPOn juhlavuoden perunareseptiksi valittiin Tex-Mex jauhelihaperunavuoka. Reseptissä yhdistyy hauskasti suomalainen peruna suosittuihin meksikolaisiin raaka-aineisiin ja makuihin. Ruoka sopii kaikenikäisille maustetasoa muuntelemalla. Tex-Mex vuoka valmistuu nopeasti ja helposti uunissa käyttämällä kypsää perunaviipaletta ja kypsää jauhelihaa. Tämä on uudenlainen, maukkaampi versio perinteisestä jauheliha-perunaviipalelaatikosta.

TEX-MEX Jauhelihaperunavuoka

5,758 kg Raaka-aineet yhteensä 1 kpl 1/1 GN 65 mm n. 20 ann. a´280 gr
No ratings yet
Raaka-ainelaskuri 20 annosta a' 280 gr

Raaka-aineet
  

  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm 3 kg = 1 pss

JAUHELIHATÄYTE:

  • 0,015 kg Rypsiöljy
  • 0,015 kg Tomaattisose (1 rkl )
  • 0,500 kg Tomaattimurska
  • 0,120 kg Sipulikuutio
  • 0,800 kg Kypsä jauheliha nauta 0, sousvide
  • 0,030 kg Lihaliemijauhe
  • 0,040 kg Taco-mausteseos
  • 0,013 kg Grillausmauste

KASTIKE:

  • 0,900 kg Ruokakerma
  • 0,180 kg Juustocreme
  • 0,025 kg Taco-mausteseos
  • 0,020 kg Grillausmauste

PINNALLE PAISTON JÄLKEEN:

  • 0,100 kg Nachos Chipsejä

Työohje
 

  • Sekoita jauhelihatäytteen ainekset keskenään. Mausta seos.
  • Laita perunaviipaleita ja täytettä kerroksittain voideltuun GN-vuokaan.
  • Sekoita juustocreme ja kerma. Mausta. Annostele kastike vuuan päälle.
  • Paisto:yhdistelmäpaisto 130 astetta n. 45 min.
  • Tarjolle laitettaessa ripottele nachoja vuuan pinnalle.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa