Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista
Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista
Raaka-aineet
- 3,000 kg JEPO Kypsä kuorellinen viipaleperuna tai JEPO kypsä kuorellinen halkaistu peruna
- 0,050 kg oliiviöljy
- 0,002 kg mustapippuri, rouhittu
- 0,015 kg suola
- 1,500 kg vihreää tankoparsa (3 nippua)
- 0,150 kg pinjansiemen
- 1,000 kg kirsikkatomaatti
- 0,500 kg salaattijuustokuutio
Kastike
- 0,050 kg sitruunamehu
- 0,080 kg dijoninsinappi
- 0,030 kg omenaviinietikka
- 0,100 kg hunaja
- 0,005 kg mustapippuri, rouhittu
Saanti
- 6,5 kg .
Työohje
- Valuta perunat ja jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
- Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
- Paahda perunaviipaleita 200 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Sekoita paiston aikana
- Poista tankoparsoista puumainen kanta ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi.
- Lisää parsapalat perunoiden päälle ja paahda uunissa vielä noin 10 minuuttia.
- Jäähdytä perunat ja parsat.
- Paahda sillä välin pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. HUOM:! Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
- Halkaise kirsikkatomaatit.
- Siirrä perunat ja parsat laakeaan tarjoiluastiaan.
- Sekoita keskenään kastikkeen ainekset.
- Lisää perunoiden ja parsojen joukkoon kirsikkatomaatit ja salaattijuustokuutiot sekä kastike.
- Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.
Vinkki
- Tarjoa parsa-perunasalaatti grillatun lihan tai makkaroiden kanssa.
- Voit käyttää myös raakoja perunoita, mutta lisää silloin perunoiden paahtoaikaa
palakoosta riippuen 10-15 min.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!