Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista

Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista

4.5 / 2 arvosanaa
Raaka-ainelaskuri 40 annosta a' 150 gr

Raaka-aineet
  

  • 3,000 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna tai kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,050 kg Oliiviöljyä
  • 0,002 kg Mustapippuria rouheena
  • 0,015 kg Suolaa
  • 1,500 kg Vihreää tankoparsaa (3 nippua)
  • 0,150 kg Pinjansiemeniä
  • 1,000 kg Kirsikkatomaatteja
  • 0,500 kg Salaattijuustokuutioita

Kastike

  • 0,050 kg Sitruunanmehua
  • 0,080 kg Dijon sinappia
  • 0,030 kg Omenaviinietikkaa
  • 0,100 kg Hunajaa
  • 0,005 kg Rouhittua mustapippuria

Saanti

  • 6,5 kg .

Työohje
 

  • Valuta perunat ja jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
  • Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  • Paahda perunaviipaleita 200 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Sekoita paiston aikana
  • Poista tankoparsoista puumainen kanta ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi.
  • Lisää parsapalat perunoiden päälle ja paahda uunissa vielä noin 10 minuuttia.
  • Jäähdytä perunat ja parsat.
  • Paahda sillä välin pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. HUOM:! Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
  • Halkaise kirsikkatomaatit.
  • Siirrä perunat ja parsat laakeaan tarjoiluastiaan.
  • Sekoita keskenään kastikkeen ainekset.
  • Lisää perunoiden ja parsojen joukkoon kirsikkatomaatit ja salaattijuustokuutiot sekä kastike.
  • Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.

Vinkki

Tarjoa parsa-perunasalaatti grillatun lihan tai makkaroiden kanssa.
Voit käyttää myös raakoja perunoita, mutta lisää silloin perunoiden paahtoaikaa
palakoosta riippuen 10-15 min.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa