Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista
Raaka-aineet
- 3,000 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna tai kypsä kuorellinen lohkoperuna
- 0,050 kg Oliiviöljyä
- 0,002 kg Mustapippuria rouheena
- 0,015 kg Suolaa
- 1,500 kg Vihreää tankoparsaa (3 nippua)
- 0,150 kg Pinjansiemeniä
- 1,000 kg Kirsikkatomaatteja
- 0,500 kg Salaattijuustokuutioita
Kastike
- 0,050 kg Sitruunanmehua
- 0,080 kg Dijon sinappia
- 0,030 kg Omenaviinietikkaa
- 0,100 kg Hunajaa
- 0,005 kg Rouhittua mustapippuria
Saanti
- 6,5 kg .
Työohje
- Valuta perunat ja jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
- Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
- Paahda perunaviipaleita 200 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Sekoita paiston aikana
- Poista tankoparsoista puumainen kanta ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi.
- Lisää parsapalat perunoiden päälle ja paahda uunissa vielä noin 10 minuuttia.
- Jäähdytä perunat ja parsat.
- Paahda sillä välin pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. HUOM:! Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
- Halkaise kirsikkatomaatit.
- Siirrä perunat ja parsat laakeaan tarjoiluastiaan.
- Sekoita keskenään kastikkeen ainekset.
- Lisää perunoiden ja parsojen joukkoon kirsikkatomaatit ja salaattijuustokuutiot sekä kastike.
- Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.
Vinkki
Voit käyttää myös raakoja perunoita, mutta lisää silloin perunoiden paahtoaikaa
palakoosta riippuen 10-15 min.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!