Friteeratut perunat

Laktoositon
5 / 1 arvosana

Raaka-aineet
  

  • 5 kg JEPO Kypsä kuorellinen halkaistu peruna TAI JEPO Kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,270 kg rypsiöljy
  • 0,006 kg timjami, kuivattu
  • 0,006 kg rosmariini, kuivattu
  • 0,030 kg suola
  • 0,002 kg mustapippuri, rouhittu

Työohje
 

  • Lisää mausteet öljyn joukkoon.
  • Laita perunat kulhoon ja lisää öljy-mausteseos. Sekoita.
  • Paista perunat uppopaistamalla tai uunissa paahtamalla.

Uppopaistaminen

  • Paista uppopaistamalla noin 3-4 min öljyn kuumuudesta riippuen.

Uunissa paahtaminen

  • Vaihtoehtoisesti voit paistaa perunat uunissa. Laita perunoita noin 5 cm:n kerroksena GN 1/1-vuokaan ja paista 180 asteessa kiertoilmassa kuivapaistolla 15 – 20 min., kunnes perunat ovat saaneet väriä pintaan. Sekoita kerran paistamisen aikana.

Vinkki

  • Friteeratut tai paahdetut perunat sopivat lisäkkeeksi tai sellaisenaan erilaisten dippien kera tarjottuna.
  • Dippikastikkeen voit valmistaa majoneesista tai kermaviilistä. Hyvän kastikepohjan saat myös jogurtilla tai kermaviilillä kevennetystä majoneesista.
  • Perunoiden kanssa sopivat esimerkiksi seuraavat dipit:
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana