Savustettu peruna-lohisalaatti

Ruokaisan salaatin juju ovat savustetut perunat. Kuva: Laura Riihelä
Savustettu peruna-lohisalaatti
Tulosta
Raaka-ainelaskuri
4 annosta
Raaka-ainelaskuri
4 annosta
Savustettu peruna-lohisalaatti
Tulosta
Raaka-ainelaskuri
4 annosta
Raaka-ainelaskuri
4 annosta
Ainesosat
  • 500 g pieniä perunoita tai varhaisperunaa
  • 0,75 dl Rypsiöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1,5 tl Suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 ruukku tilliä
  • 0,5 purjosipuli
  • 100 g isoja kapriksia
  • 150 g kylmäsavulohta
  • savustuspussi
Raaka-ainelaskuri: annosta
Ohjeet
  1. Pese perunat. Jätä ne kokonaisiksi tai halkaise puolikkaiksi. Pyörittele perunat pienessä öljytilkassa. Jätä loppu öljy sivuun myöhempää käyttöä varten. Paahda perunoita 175 asteessa noin 35 minuuttia. Ota perunat uunista ja valmistele savustuspussi ohjeen mukaan. Savusta perunoita 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
  2. Anna perunoiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja mausta ne etikalla, suolalla, pippurilla ja öljyllä.
  3. Hienonna tilli ja purjo, leikkaa kaprikset kolmeen osaan ja suikaloi kylmäsavulohi.
  4. Sekoita ainekset salaatiksi. Koristele kapriksilla ja tillillä, tarjoile.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/savustettu-peruna-lohisalaatti-7786

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa