”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä

”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä
Tulosta
Raaka-ainelaskuri
30 annosta
Raaka-ainelaskuri
30 annosta
”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä
Tulosta
Raaka-ainelaskuri
30 annosta
Raaka-ainelaskuri
30 annosta
Ainesosat
”Poltetut” perunat
  • 15 kpl JEPO kypsä kuorellinen pikkuperuna
  • 20 g ruokaöljy
  • Suola
Heinäsavustettu kermaviili
  • 200 g Kermaviili
  • Suolaa
  • sitruunaah
  • heinää
Lisäksi
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia ruohosipuli
  • 90 g taimenen mäti
Raaka-ainelaskuri: annosta
Ohjeet
”Poltetut” perunat
  1. Laita perunat uunivuokaan. Lisää päälle öljyä ja runsaasti suolaa. Sekoita. Paahda kevyesti perunoiden pinta joka puolelta kaasupolttimella. Halkaise perunat poikittain kahtia ja leikkaa perunanpuolikkaiden pohja tasaiseksi siten, että ne pysyvät pystyssä.
Heinäsavustettu kermaviili
  1. Kaada kermaviili kahvinsuodattimeen ja valuta noin 4 t jääkaapissa, jotta kermaviilin koostumus tulee kiinteäksi. Ripottele heinää kattilan pohjalle. Laita kermaviili kuumuutta kestävään ja kattilan sisään mahtuvaan kulhoon. Sytytä heinä palamaan ja nosta kulho kattilaan. Laita kansi päälle ja anna kermaviilin kylmäsavustua noin 10 min. Kun kermaviili on savustunut, vatkaa se ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Lisäksi
  1. Kuutioi punasipuli pieniksi kuutioiksi ja silppua ruhosipuli. Laita perunanpuolikkaat tarjoiluvadille. Lisää päälle savustettua kermaviiliä, taimenen mätiä noin 3 g/perunanpuolikas ja sipulia. Viimeistele silputulla ruohosipulilla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa