Perunatorttu
Raaka-ainelaskuri
10annosta a’ 100 gr
Raaka-ainelaskuri
10annosta a’ 100 gr
Ainesosat
Pohja
  • 0,150kg JEPO kypsä annosperuna
  • 0,150kg Voita tai margariinia
  • 0,180kg Vehnäjauhoja
Täyte
  • 2dl Kuohukermaa
  • 1rkl Sokeria
  • 2tl Vaniljasokeria
  • 2dl Omenasosetta
  • Sokeriliemessä kiehautettuja omenalohkoja
  • Pinnalle tomusokeria
Ohjeet
  1. Raasta kypsät perunat hienoksi raasteeksi.
  2. Sekoita pehmeä rasva, perunaraaste ja vehnäjauhot keskenään
  3. Laita taikina hetkeksi kylmään lepäämään.
  4. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
  5. Kaaviloi pallot pyöreiksi, halkaisijaltaan n. 20 cm levyiksi.
  6. Paista torttupohjat 150 asteessa 15 minuuttia.
  7. Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi.
  8. Kokoa kakku tarjoiluvadille siten, että ensimmäisen pohjan päälle levitetään omenasosetta, omenalohkoja ja puolet kermavaahdosta.
  9. Toinen levy nostetaan päälle ja sille loput täytteet.
  10. Nosta kolmas levy kanneksi ja sirottele sille tomusokeria.