Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera
Ainesosat
SIENI-PERUNATERRIINI
  • 700g JEPO kypsä perunaviipale
  • 200g tuoreita herkkutatteja
  • 150g tuoreita kanttarelleja
  • 70g sipulia
  • 100g Voita
  • 150g kermajuustoa raasteena
  • 10g tuoretta timjamia
  • 10g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
  • 70g Punasipulia
  • 30g väkiviinaetikka
  • 60g Sokeria
  • 90g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
  • 100g Voita
  • 20g salviaa
Ohjeet
  1. Viipaloi puhdistetut sienet pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Laita sienet kuumalle paistinpannulle, paista sieniä, kunnes sienten neste on haihtunut pois. Lisää sen jälkeen pannulle voi ja sipulikuutiot. Ruskista seos kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka (n. 15 cm x 20 cm) öljyllä. Laita ensin yksi kerros kypsiä perunaviipaleita, suolaa, kerros sieni-sipuliseosta ja viimeksi tasainen kerros juustoa. Toista vielä kerran ja viimestele terriini muutamilla perunaviipaleilla. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min, kunnes saa kauniin paistopinnan. Tarjoile heti tai jäähdytä ja säilytä viileässä kevyen painon alla. Ota seuraavana päivänä vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Annospalat voi paistaa tai lämmittää uunissa enenn tarjoilua.
Vinkki

Vinkki ! Perunaterriiniin voi käytää mitä tahansa

saatavilla olevia tuoreita ruokasieniä. Vaihtoehtoisesti

herkkusieniä tai osterivinokkaita.

Coctailpaloina tarjoile sellaisenaan tai mädillä

koristeltuna.