Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera
Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit
Ainesosat
SIENI-PERUNATERRIINI
- 700 g JEPO kypsä perunaviipale
- 200 g tuoreita herkkutatteja
- 150 g tuoreita kanttarelleja
- 70 g sipulia
- 100 g Voita
- 150 g kermajuustoa raasteena
- 10 g tuoretta timjamia
- 10 g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
- 70 g Punasipulia
- 30 g väkiviinaetikka
- 60 g Sokeria
- 90 g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
- 100 g Voita
- 20 g salviaa
Raaka-ainelaskuri:
Ohjeet
- Viipaloi puhdistetut sienet pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Laita sienet kuumalle paistinpannulle, paista sieniä, kunnes sienten neste on haihtunut pois. Lisää sen jälkeen pannulle voi ja sipulikuutiot. Ruskista seos kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka (n. 15 cm x 20 cm) öljyllä. Laita ensin yksi kerros kypsiä perunaviipaleita, suolaa, kerros sieni-sipuliseosta ja viimeksi tasainen kerros juustoa. Toista vielä kerran ja viimestele terriini muutamilla perunaviipaleilla. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min, kunnes saa kauniin paistopinnan. Tarjoile heti tai jäähdytä ja säilytä viileässä kevyen painon alla. Ota seuraavana päivänä vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Annospalat voi paistaa tai lämmittää uunissa enenn tarjoilua.
Vinkki
Vinkki ! Perunaterriiniin voi käytää mitä tahansa
saatavilla olevia tuoreita ruokasieniä. Vaihtoehtoisesti
herkkusieniä tai osterivinokkaita.
Coctailpaloina tarjoile sellaisenaan tai mädillä
koristeltuna.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!