Perunanäkkäri

Rapsakassa näkkärissä on perunaa, kauraa ja pellavaa. Kuva: Laura Riihelä
Perunanäkkäri
Tulosta
Raaka-ainelaskuri
2 uunipellillistä
Raaka-ainelaskuri
2 uunipellillistä
Perunanäkkäri
Tulosta
Raaka-ainelaskuri
2 uunipellillistä
Raaka-ainelaskuri
2 uunipellillistä
Ainesosat
  • 250 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl ruisjauhoa
  • 2 tl Suolaa
  • 3 rkl vehnäleseitä
  • 3 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 dl Vettä
  • 2 tl Rypsiöljyä
Raaka-ainelaskuri: uunipellillistä
Ohjeet
  1. Kuori perunat. Kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne perunasoseen joukkoon.
  3. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  4. Jaa taikina neljään osaan ja kauli 3 mm paksuiksi levyiksi leivinpaperin päälle. Taikina on pehmeää, joten apuna kannattaa käyttää ruisjauhoja.
  5. Paista 30–40 minuuttia 150 asteessa, kunnes näkkileipä on rapeaa ja väriltään kullanruskeaa.
  6. Tarjoile dippikastikkeiden ja vihannesten kera tai käytä koristeina ruoka-annoksissa.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/perunanakkari-7790

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa