Perunanachovuoka tuoresalsan kera
Raaka-ainelaskuri
15annosta
Raaka-ainelaskuri
15annosta
Ainesosat
  • 250kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 2-3tl Suolaa
  • 0,5dl öljyä
  • 0,8kg jauhelihaa raakana
  • 2pss (60gr) Tacomausteseosta
  • 2-3dl Vettä
  • 0,6kg kypsiä, mustia papuja, säilyke
  • 1kg Tacokastiketta Medium tai Hot
Pinnalle ennen paistoa
  • 0,4kg Cheddarjuustoraastetta, laktoositon
Paiston jälkeen
  • 0,100kg Maissilastuja, Tortilla lastuja
Tuoresalsa
  • 0,600kg Punasipulia
  • 0,800kg tomaattia kuutioina
  • 4 limeä
  • 2-4kpl tuoretta chiliä
  • 2rkl Sokeria
  • (2-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 3-4dl oliiviöljyä
Ohjeet
  1. Voitele vuoka. Levitä vuoan pohjalle perunaviipaleet. Ripottele suolaa perunaviipaleille
  2. Ruskista jauheliha padassa tai uunissa (vaihtoehtona käytä kypsää jauhelihaa) ja mausta tacomausteseoksella. Lisää vesi ja anna hautua n. 10 minuuttia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä, lihamausteseos ei saa kuivua.
  3. Valuta pavut ja lisää jauhelihan joukkoon ja sekoita.
  4. Levitä jauheliha-papuseos perunaviipaleiden päälle.
  5. Lisää tacokastiketta päällimmäiseksi
  6. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.
  7. Paista vuokaa yhdistelmäuunissa kuivapaistolla 150-180 C:ssa n. 30 minuuttia uunin tehosta riippuen kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
  8. Halutessasi lisää paiston jälkeen vuoan pinnalle lisää tacokastiketta ja murskattuja Tortillachipsejä sekä tuoretta hienonnettua persiljaa.
  9. Tarjoa perunanachovuoka tuoresalsan kera.
Tuoresalsa
  1. Kuutioi punasipulit, tomaatit ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuorechili ohuiksi viipaleiksi
  2. Jos haluat chilistä miedompaa, poista chileistä ensin siemenet.
  3. Pese ja kuivaa limehedelmät. Raasta kuori ja purista mehu salsan joukkoon
  4. Lisää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta. Sekoita
  5. Anna tekeytyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua.
  6. Sekoita viimeksi joukkoon hienonnettu tuore korianteri.