Perunanachovuoka tuoresalsan kera

L, G
1 kpl 1/1 GN 65 mm

Perunanachovuoka tuoresalsan kera

Ei vielä arvioita
Raaka-ainelaskuri 15 annosta

Raaka-aineet
  

  • 2 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 2-3 tl Suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,8 kg jauhelihaa raakana
  • 2 pss (60gr) Tacomausteseosta
  • 2-3 dl Vettä
  • 0,6 kg kypsiä, mustia papuja, säilyke
  • 1 kg Tacokastiketta Medium tai Hot

Pinnalle ennen paistoa

  • 0,4 kg Cheddarjuustoraastetta, laktoositon

Paiston jälkeen

  • 0,100 kg Maissilastuja, Tortilla lastuja

Tuoresalsa

  • 0,600 kg Punasipulia
  • 0,800 kg tomaattia kuutioina
  • 4 limeä
  • 2-4 kpl tuoretta chiliä
  • 2 rkl Sokeria
  • (2-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 3-4 dl oliiviöljyä

Työohje
 

  • Voitele vuoka. Levitä vuoan pohjalle perunaviipaleet. Ripottele suolaa perunaviipaleille
  • Ruskista jauheliha padassa tai uunissa (vaihtoehtona käytä kypsää jauhelihaa) ja mausta tacomausteseoksella. Lisää vesi ja anna hautua n. 10 minuuttia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä, lihamausteseos ei saa kuivua.
  • Valuta pavut ja lisää jauhelihan joukkoon ja sekoita.
  • Levitä jauheliha-papuseos perunaviipaleiden päälle.
  • Lisää tacokastiketta päällimmäiseksi
  • Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.
  • Paista vuokaa yhdistelmäuunissa kuivapaistolla 150-180 C:ssa n. 30 minuuttia uunin tehosta riippuen kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
  • Halutessasi lisää paiston jälkeen vuoan pinnalle lisää tacokastiketta ja murskattuja Tortillachipsejä sekä tuoretta hienonnettua persiljaa.
  • Tarjoa perunanachovuoka tuoresalsan kera.

Tuoresalsa

  • Kuutioi punasipulit, tomaatit ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuorechili ohuiksi viipaleiksi
  • Jos haluat chilistä miedompaa, poista chileistä ensin siemenet.
  • Pese ja kuivaa limehedelmät. Raasta kuori ja purista mehu salsan joukkoon
  • Lisää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta. Sekoita
  • Anna tekeytyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua.
  • Sekoita viimeksi joukkoon hienonnettu tuore korianteri.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa