Peruna-pekoni Tournedos, toukokuun resepti

Toukokuun reseptin ovat laatineet Mika Tuomisto ja Kari Saari Turun keittiömestareista.

Toukokuussa alkaa kesän juhlakausi.Toukokuun resepti Peruna-pekoni tournedos sopii juhlaruokien perunalisäkkeeksi. Tässä ruuassa yhdistetään peruna ja kasvikset sekä pekoni yhdeksi maukkaaksi kokonaisuudeksi. Näin annosten kokoaminen sujuu nopeasti ,kun lisukkeet ovat samassa perunan kanssa.

Peruna-pekoni Tournedos
Tulosta
Raaka-ainelaskuri
24 annosta
Raaka-ainelaskuri
24 annosta
Peruna-pekoni Tournedos
Tulosta
Raaka-ainelaskuri
24 annosta
Raaka-ainelaskuri
24 annosta
Ainesosat
  • 2 kg JEPO kypsä muusiperuna
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 3 dl Juustoraastetta
  • 6 kpl Kananmunia
  • 1 rkl Jauhettua muskottipähkinää
  • 1,5 rkl Hienoa merisuolaa
  • 24 kpl Pekonisiivuja
  • 2 kpl Kesäkurpitsoja
  • 2 kpl Porkkanoita
Raaka-ainelaskuri: annosta
Ohjeet
  1. Huuhtele muusiperunat, jotta ylimääräinen tärkkelys saadaan pois.
  2. . Perunat kuumennetaan esim. yhdistelmäuunissa höyryssä n. 10 min. Soseutetaan tai paseerataan hienoksi.
  3. Lisää kerma, juustoraaste ja mausteet survotun perunan sekaan.
  4. Erottele munankeltuaiset ja valkuaiset erikseen.
  5. Lisää keltuaiset melko voimakkaasti sekoittaen
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja lisää massaan nostellen.( Älä vatkaa)
  7. Levitä pekonit leivinpaperille ja lisää niiden päälle raastettua porkkanaa sekä pitkittäissuuntaan höylättyä kesäkurpitsaa (vinkki: pekoni parempi työstää kylmänä).
  8. Pyöräytä/ kierräytä pekoni ja kasvikset voidellun timbaalivuuan sisään, niin että pekoni on ulkoreunalla.
  9. Pursota perunamassa sisään, reunan tasalle, koska massa kohoaa muuten yli.
  10. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna vetäytyä hieman ennen esille laittoa.
Vinkki

Vinkki :Teimme silikonisiin timbaalivuokiin 12 kpl / matto, eli mahtuu 1/1 gn pellille kaksi mattoa.

Peruna-pekoni Tournedos helpottaa Carten nostoissa, koska lisäkkeet samassa paketissa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa