Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista
Servings
40annosta a’ 150 gr
Servings
40annosta a’ 150 gr
Ingredients
  • 3,000kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna tai kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,050kg oliiviöljyä
  • 0,002kg Mustapippuria rouheena
  • 0,015kg Suolaa
  • 1,500kg Vihreää tankoparsaa (3 nippua)
  • 0,150kg pinjansiemeniä
  • 1,000kg Kirsikkatomaatteja
  • 0,500kg Salaattijuustokuutioita
Kastike
  • 0,050kg Sitruunanmehua
  • 0,080kg Dijon sinappia
  • 0,030kg Omenaviinietikkaa
  • 0,100kg Hunajaa
  • 0,005kg Rouhittua mustapippuria
Instructions
  1. Valuta perunat ja jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
  2. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  3. Paahda perunaviipaleita 200 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Sekoita paiston aikana
  4. Poista tankoparsoista puumainen kanta ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi.
  5. Lisää parsapalat perunoiden päälle ja paahda uunissa vielä noin 10 minuuttia.
  6. Jäähdytä perunat ja parsat.
  7. Paahda sillä välin pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. HUOM:! Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
  8. Halkaise kirsikkatomaatit.
  9. Siirrä perunat ja parsat laakeaan tarjoiluastiaan.
  10. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset.
  11. Lisää perunoiden ja parsojen joukkoon kirsikkatomaatit ja salaattijuustokuutiot sekä kastike.
  12. Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.
Recipe Notes

Tarjoa parsa-perunasalaatti grillatun lihan tai makkaroiden kanssa.
Voit käyttää myös raakoja perunoita, mutta lisää silloin perunoiden paahtoaikaa
palakoosta riippuen 10-15 min.