Parmesaaniperunat pinjansiemenien ja mustikkamajoneesin kera
2 kpl 1/1 GN vuokia
Raaka-ainelaskuri
20annosta
Raaka-ainelaskuri
20annosta
Ainesosat
  • 3,000kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 1,5dl oliiviöljyä
  • 0,003kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 0,020kg Suolaa
  • 0,150kg parmesaania raasteena
  • 0,159kg paahdettuja pinjansiemeniä
Mustikkamajoneesi
  • 0,050kg Voita
  • 0,400kg täysmajoneesia
  • 0,200kg mustikoita
Ohjeet
  1. Jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
  2. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  3. Paahda perunaviipaleita 200- 250 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15-20 min. kunnes ovat kauniin kullanruskeita
  4. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
  5. Valmista majoneesi. Laita voi kattilaan ja ruskista pari minuuttia, kunnes se tuoksuu pähkinäiseltä.
  6. Siirrä ruskistettu voi kulhoon jäähtymään hetkeksi.
  7. Sekoita majoneesi ruskistettuun voihin.
  8. Hienonna tehosekoittimella mustikat ja lisää majoneesiin, kunnes saat toivomasi värin.
  9. Siirrä perunat tarjoiluvatiin tai kulhoon ja ripottele päälle parmesaaniraaste.
  10. Tarjoa perunat mustikkamajoneesin kanssa sellaisenaan tai lihan lisäkkeenä.