Merellinen perunasalaatti, kesäkuun resepti

Kesäkuun resepti on raikas merellinen perunasalaatti. Sopii hyvin kesän juhliin ja myös ruokaisaksi lounassalaatiksi. Reseptin laati Rasekon ammattiopiston opettaja Tuija Tähti Raisiosta.

Merellinen perunasalaatti
Tulosta
Raaka-ainelaskuri
100 ann. a´90 gr
Raaka-ainelaskuri
100 ann. a´90 gr
Merellinen perunasalaatti
Tulosta
Raaka-ainelaskuri
100 ann. a´90 gr
Raaka-ainelaskuri
100 ann. a´90 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 1,200 kg Katkarapuja isoja, pakaste
  • 0,900 kg Lämminsavustettua kirjolohta
  • 0,600 kg Herne, pakaste
  • 0,060 kg Tilli, tuore
Kastike
  • 1,050 kg Majoneesia
  • 1,050 kg Kermaviiliä
  • 0,210 kg Chilikastiketta
  • 0,150 kg Tomaattisosetta
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,006 kg Sokeria
  • 0,006 kg Rouhittua mustapippuria
Raaka-ainelaskuri: ann. a´90 gr
Ohjeet
  1. Sulata ja valuta pakastekatkaravut
  2. Kuumenna ja jäähdytä pakasteherneet
  3. Kuutio kurkku ja hienonna tilli
  4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja laita se jääkaappiin odottamaan.
  5. Puhdista ja paloittele savukala
  6. Yhdistä palaperuna, muut salaattiaineet ja kastike laakeassa astiassa.
  7. Anna salaatin maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli ennen tarjoilua.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa