Kreikkalainen perunagratiini

Kreikkalainen perunagratiini, huhtikuun resepti

Huhtikuun resepti tulee Pietarsaaresta, ammattiopisto Optiman neljän kokkioppilaan laatima Kreikkalainen perunagratiini. Gratiini sopii hyvin liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi, mutta maistuu myös kasvisruokana. Reseptissä on käytetty raakaa perunaa, mutta sen voi korvata kypsällä perunalla . Käytä silloin 3 kg eli 1 pussi kypsää viipaleperunaa ja 0,8 litraa kermaa.

Kreikkalainen perunagratiini
Kreikkalainen perunagratiin
Tulosta
1 kpl 1/1 GN 65 mm L, GYhteensä: raakapaino 5,685 kg
Raaka-ainelaskuri
25 annosta a' 200 gr
Raaka-ainelaskuri
25 annosta a' 200 gr
Kreikkalainen perunagratiini
Kreikkalainen perunagratiin
Tulosta
1 kpl 1/1 GN 65 mm L, GYhteensä: raakapaino 5,685 kg
Raaka-ainelaskuri
25 annosta a' 200 gr
Raaka-ainelaskuri
25 annosta a' 200 gr
Ainesosat
  • 2,500 kg JEPO raaka viipaleperuna 5 mm
  • 0,500 kg Punasipulia
  • 1,200 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,400 kg Juustoraastetta, laktoositon
  • 0,550 kg Fetajuustoa kuutiona
  • 0,375 kg Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,010 kg Mustapippuria rouhittuna
  • 0,125 kg Rypsiöljyä
Raaka-ainelaskuri: annosta a' 200 gr
Ohjeet
  1. Laita perunaviipaleet voideltuun 1/1 GN vuokaan. Lisää öljy, suola ja pippuri. Sekoita.
  2. Paista kiertoilmassa 200 astetta noin 20 min.
  3. Kuori ja lohko punasipulit. Leikkaa aurinkokuivattu tomaatti pienemmiksi paloiksi.
  4. Lisää GN-vuokaan fetajuustokuutiot, punasipulilohkot, aurinkokuivatut tomaatit ja juustoraaste.
  5. Kaada kerma päälle ja gratinoi vielä 20-30 minuuttia.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa