Parmesaaniperunat pinjansiemenien ja mustikkamajoneesin kera

Tulosta
Parmesaaniperunat pinjansiemenien ja mustikkamajoneesin kera
2 kpl 1/1 GN vuokia
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,003 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 0,020 kg Suolaa
  • 0,150 kg parmesaania raasteena
  • 0,159 kg paahdettuja pinjansiemeniä
Mustikkamajoneesi
  • 0,050 kg Voita
  • 0,400 kg täysmajoneesia
  • 0,200 kg mustikoita
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,003 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 0,020 kg Suolaa
  • 0,150 kg parmesaania raasteena
  • 0,159 kg paahdettuja pinjansiemeniä
Mustikkamajoneesi
  • 0,050 kg Voita
  • 0,400 kg täysmajoneesia
  • 0,200 kg mustikoita
Ohjeet
  1. Jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
  2. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  3. Paahda perunaviipaleita 200- 250 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15-20 min. kunnes ovat kauniin kullanruskeita
  4. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
  5. Valmista majoneesi. Laita voi kattilaan ja ruskista pari minuuttia, kunnes se tuoksuu pähkinäiseltä.
  6. Siirrä ruskistettu voi kulhoon jäähtymään hetkeksi.
  7. Sekoita majoneesi ruskistettuun voihin.
  8. Hienonna tehosekoittimella mustikat ja lisää majoneesiin, kunnes saat toivomasi värin.
  9. Siirrä perunat tarjoiluvatiin tai kulhoon ja ripottele päälle parmesaaniraaste.
  10. Tarjoa perunat mustikkamajoneesin kanssa sellaisenaan tai lihan lisäkkeenä.

Basilika-perunasalaatti

Tulosta
Basilika-perunasalaatti
L, G, M GN 1/2 150 mm
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 0,100 kg Tahnamauste basilika Knorr
  • 0,200 kg Kevätsipulia varsineen
  • 0,015 kg Suolaa
  • 0,002 kg Mustapippuria rouhittuna
  • 0,200 kg Aurinkokuivattua tomaattia kuutiona tai suikaleena
Lisää ennen tarjolle laittoa:
  • 0,050 kg Versomix, rucola tms. vihreää
  • 0,400 kg Fetaa/salaattijuustoa kuutioina
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 0,100 kg Tahnamauste basilika Knorr
  • 0,200 kg Kevätsipulia varsineen
  • 0,015 kg Suolaa
  • 0,002 kg Mustapippuria rouhittuna
  • 0,200 kg Aurinkokuivattua tomaattia kuutiona tai suikaleena
Lisää ennen tarjolle laittoa:
  • 0,050 kg Versomix, rucola tms. vihreää
  • 0,400 kg Fetaa/salaattijuustoa kuutioina
Ohjeet
  1. Kaada perunat pussista reikävuokaan/lävikköön ja valuta. Voit tarvittaessa huuhtoa ne kylmällä vedellä.
  2. Silppua kevätsipulit varsineen.
  3. Laita perunat GN vuokaan ja sekoita tahnamauste,suola, mustapippurirouhe, kevätsipulit ja aurinkokuivattu tomaatti perunaviipaleide joukkoon
  4. Anna maustua muutama tunti tai yön yli
  5. Tarkista maku, lisää tarvittaessa tahnamaustetta, suolaa ja mustapippuria
  6. Laita tarjoiluastiaan kerroksittain perunasalaattia, juustokuutioita ja versoja.
  7. Tarjoa

Perunanachovuoka tuoresalsan kera

L, G
1 kpl 1/1 GN 65 mm

Tulosta
Perunanachovuoka tuoresalsan kera
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 250 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 2-3 tl Suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,8 kg jauhelihaa raakana
  • 2 pss (60gr) Tacomausteseosta
  • 2-3 dl Vettä
  • 0,6 kg kypsiä, mustia papuja, säilyke
  • 1 kg Tacokastiketta Medium tai Hot
Pinnalle ennen paistoa
  • 0,4 kg Cheddarjuustoraastetta, laktoositon
Paiston jälkeen
  • 0,100 kg Maissilastuja, Tortilla lastuja
Tuoresalsa
  • 0,600 kg Punasipulia
  • 0,800 kg tomaattia kuutioina
  • 4 limeä
  • 2-4 kpl tuoretta chiliä
  • 2 rkl Sokeria
  • (2-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 3-4 dl oliiviöljyä
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 250 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 2-3 tl Suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,8 kg jauhelihaa raakana
  • 2 pss (60gr) Tacomausteseosta
  • 2-3 dl Vettä
  • 0,6 kg kypsiä, mustia papuja, säilyke
  • 1 kg Tacokastiketta Medium tai Hot
Pinnalle ennen paistoa
  • 0,4 kg Cheddarjuustoraastetta, laktoositon
Paiston jälkeen
  • 0,100 kg Maissilastuja, Tortilla lastuja
Tuoresalsa
  • 0,600 kg Punasipulia
  • 0,800 kg tomaattia kuutioina
  • 4 limeä
  • 2-4 kpl tuoretta chiliä
  • 2 rkl Sokeria
  • (2-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 3-4 dl oliiviöljyä
Ohjeet
  1. Voitele vuoka. Levitä vuoan pohjalle perunaviipaleet. Ripottele suolaa perunaviipaleille
  2. Ruskista jauheliha padassa tai uunissa (vaihtoehtona käytä kypsää jauhelihaa) ja mausta tacomausteseoksella. Lisää vesi ja anna hautua n. 10 minuuttia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä, lihamausteseos ei saa kuivua.
  3. Valuta pavut ja lisää jauhelihan joukkoon ja sekoita.
  4. Levitä jauheliha-papuseos perunaviipaleiden päälle.
  5. Lisää tacokastiketta päällimmäiseksi
  6. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.
  7. Paista vuokaa yhdistelmäuunissa kuivapaistolla 150-180 C:ssa n. 30 minuuttia uunin tehosta riippuen kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
  8. Halutessasi lisää paiston jälkeen vuoan pinnalle lisää tacokastiketta ja murskattuja Tortillachipsejä sekä tuoretta hienonnettua persiljaa.
  9. Tarjoa perunanachovuoka tuoresalsan kera.
Tuoresalsa
  1. Kuutioi punasipulit, tomaatit ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuorechili ohuiksi viipaleiksi
  2. Jos haluat chilistä miedompaa, poista chileistä ensin siemenet.
  3. Pese ja kuivaa limehedelmät. Raasta kuori ja purista mehu salsan joukkoon
  4. Lisää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta. Sekoita
  5. Anna tekeytyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua.
  6. Sekoita viimeksi joukkoon hienonnettu tuore korianteri.

Perunamunakas purjosipulin, pekonin ja piparjuuren kera

Tulosta
Perunamunakas purjosipulin, pekonin ja piparjuuren kera
Raaka-ainelaskuri
henkilölle
Ainesosat
  • 260 g JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
  • 290 g Kananmuna
  • 170 g kerma
  • 170 g savustettu pekoni
  • 80 g purjosipuli
  • 85 g raastettu kermajuusto
  • 30 g voi
  • 20 g raastettu piparjuuri
  • 6 g Suola
Raaka-ainelaskuri
henkilölle
Ainesosat
  • 260 g JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
  • 290 g Kananmuna
  • 170 g kerma
  • 170 g savustettu pekoni
  • 80 g purjosipuli
  • 85 g raastettu kermajuusto
  • 30 g voi
  • 20 g raastettu piparjuuri
  • 6 g Suola
Ohjeet
  1. Suikaloi purjosipuli ja pekoni ohuiksi suikaleiksi. Paista suikaleet voissa pannulla. Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain viipaleperunaa ja purjo-pekoniseosta. Sekoita keskenään kananmunat, kerma ja suola ja vatkaa seos kuohkeaksi. Kaada seos vuokaan ja sirottele pinnalle juustoa. Paista uunissa 225 asteessa kunnes munakas on hyytynyt. Paistoaika on noin 30 min riippuen massan korkeudesta. Anna jäähtyä hetken aikaa ja viimeistele lisäämällä päälle raastettua piparjuurta. Uunimunakas on helppo ja maistuva lounasruoka raikkaan salaatin kanssa tarjoiltuna.

”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä

Tulosta
”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
”Poltetut” perunat
  • 15 kpl JEPO kypsä kuorellinen pikkuperuna
  • 20 g ruokaöljy
  • Suola
Heinäsavustettu kermaviili
  • 200 g Kermaviili
  • Suolaa
  • sitruunaa
  • heinää
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia ruohosipuli
  • 90 g taimenen mäti
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
”Poltetut” perunat
  • 15 kpl JEPO kypsä kuorellinen pikkuperuna
  • 20 g ruokaöljy
  • Suola
Heinäsavustettu kermaviili
  • 200 g Kermaviili
  • Suolaa
  • sitruunaa
  • heinää
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia ruohosipuli
  • 90 g taimenen mäti
Ohjeet
”Poltetut” perunat
  1. Laita perunat uunivuokaan. Lisää päälle öljyä ja runsaasti suolaa. Sekoita. Paahda kevyesti perunoiden pinta joka puolelta kaasupolttimella. Halkaise perunat poikittain kahtia ja leikkaa perunanpuolikkaiden pohja tasaiseksi siten, että ne pysyvät pystyssä.
Heinäsavustettu kermaviili
  1. Kaada kermaviili kahvinsuodattimeen ja valuta noin 4 t jääkaapissa, jotta kermaviilin koostumus tulee kiinteäksi. Ripottele heinää kattilan pohjalle. Laita kermaviili kuumuutta kestävään ja kattilan sisään mahtuvaan kulhoon. Sytytä heinä palamaan ja nosta kulho kattilaan. Laita kansi päälle ja anna kermaviilin kylmäsavustua noin 10 min. Kun kermaviili on savustunut, vatkaa se ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Lisäksi
  1. Kuutioi punasipuli pieniksi kuutioiksi ja silppua ruhosipuli. Laita perunanpuolikkaat tarjoiluvadille. Lisää päälle savustettua kermaviiliä, taimenen mätiä noin 3 g/perunanpuolikas ja sipulia. Viimeistele silputulla ruohosipulilla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia

Tulosta
Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia
Prep Time 1 t 15 min
Raaka-ainelaskuri
kpl
Ainesosat
Perunavohvelit
  • 250 g JEPO kypsä muusiperuna
  • 400 g maito
  • 90 g voi
  • 50 g Rypsiöljy
  • 2 kpl kanamuna
  • 75 g tattarihiutale
  • 15 g leivinjauhe
  • 6 g Suola
  • 20 g perunakuorijauho
Savukalatahna
  • 120 g lämminsavusiika
  • 150 g ranskankerma (rasvaa 15-18 %)
  • 60 g omena
  • 40 g punasipuli
  • 10 g Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 19 g sitruunamehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Pikkelöity fenkoli
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 dl etikka
  • 2 dl Sokeri
  • 3 dl Vesi
  • 1 kpl tillinippu koristeeksi
Prep Time 1 t 15 min
Raaka-ainelaskuri
kpl
Ainesosat
Perunavohvelit
  • 250 g JEPO kypsä muusiperuna
  • 400 g maito
  • 90 g voi
  • 50 g Rypsiöljy
  • 2 kpl kanamuna
  • 75 g tattarihiutale
  • 15 g leivinjauhe
  • 6 g Suola
  • 20 g perunakuorijauho
Savukalatahna
  • 120 g lämminsavusiika
  • 150 g ranskankerma (rasvaa 15-18 %)
  • 60 g omena
  • 40 g punasipuli
  • 10 g Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 19 g sitruunamehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Pikkelöity fenkoli
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 dl etikka
  • 2 dl Sokeri
  • 3 dl Vesi
  • 1 kpl tillinippu koristeeksi
Ohjeet
Paahdetut perunankuoret
  1. Perunankuorista saa uunissa paahtamalla rapean herkun, joka sopii jauhettuna erinomaisesti mm. perunasoseen ja vohvelitaikinan maustamiseen. Pese perunat huolellisesti ja kuori ne. Laita kuoret uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa, kunnes kuoret ovat kuivia ja kullanvärisiä. Jauha kuoret tehosekoittimella hienoksi jauhoksi.
Perunavohvelit
  1. Lämmitä maito ja voi kattilassa. Laita JEPO kypsä muusiperunat kulhoon ja lisää päälle lämmin maito-voiseos. Vatkaa seosta sähkövispilällä, kunnes saat aikaiseksi löysän muusin. Lisää muusin joukkoon öljy ja kananmunat. Sekoita ja vatkaa taikina tasaiseksi.
  2. Paahda tattarihiutaleet kuivalla pannulla täydellä teholla noin 3 minuuttia tai kunnes hiutaleet saavat hieman väriä ja alkavat tuoksua. Jauha paahdetut tattarihiutaleet jauhoksi tehosekoittimella.
  3. Sekoita keskenään paahdettu perunajauho, jauhettu tattari ja leivinjauhe. Kaada seos vohvelitaikinan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia huoneenlämmössä.
  4. Lämmitä vohvelirauta kuumaksi ja voitele se voilla tai öljyllä. Vinkki: Vuokaspray on kätevä apu vohveliraudan kuviollisten paistolevyjen voiteluun. Paista vohvelit vohvelipannussa rapeiksi ja kullanruskeiksi.
Savukalatahna
  1. Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Omenan voi kuutioida kuorellisena. Poista mahdolliset ruodot siikafileestä ja hienonna se. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti, jotta saat tasaisen tahnan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pikkelöity fenkoli
  1. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Höylää fenkoli mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi tai leikkaa veitsellä haluamaasi muotoon. Laita fenkoli kannelliseen lasipurkkiin ja kaada päälle lämmin etikkaliemi. Sulje kansi ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt purkki jääkaappiin ja säilytä kylmässä.

Perunakompotti paahdetulla perunakuorijauheella ja perunalastuilla

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Perunakompotti paahdetulla perunakuorijauheella ja perunalastuilla
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g JEPO kypsää muusiperunaa
  • 300 g Maitoa
  • 100 g ruskistettua voita
  • 3 rkl perunakuorijauhetta
  • Suolaa
PAAHDETUT PERUNAKUORET
  • 1-2 raakaa perunaa
PERUNALASTUT
  • 100 g raakaa perunaa
  • 2 l Rypsiöljy
  • Suola
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g JEPO kypsää muusiperunaa
  • 300 g Maitoa
  • 100 g ruskistettua voita
  • 3 rkl perunakuorijauhetta
  • Suolaa
PAAHDETUT PERUNAKUORET
  • 1-2 raakaa perunaa
PERUNALASTUT
  • 100 g raakaa perunaa
  • 2 l Rypsiöljy
  • Suola
Ohjeet
  1. Murskaa kypsät perunat kattilassa pallovispilällä. Ruskista voi kattilassa. Voi on valmis, kun alkaa kuplia, väri on vaaleanruskea ja tuoksu on pähkinäinen. Ota kattila pois lämmöltä. Lisää perunasurvoksen joukkoon ruskistettu voi ja maito. Kiehauta voi-perunaseos. Lisää paahdettu perunankuorijauhe. Mausta suolalla.
  2. Laita perunakompotti lautaselle. Ripottele pienennettyjä perunasipsejä kompotin päälle. Koristele suosikkiyrteillä ja ripottele vielä paahdettua perunakuorijauhetta annoksen päälle.
PAAHDETUT PERUNAKUORET
  1. Pese perunat huolellisesti ennen kuorintaa.
  2. Kuori perunat ohuelti. Laita kuoret uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Paista kuoria uunissa 175 asteessa kunnes ovat kullanruskeita ja kuivia.
  4. Sekoita tehosekoittimella hienojakoiseksi jauhoksi.
  5. Sopii erittäin hyvin esim. perunamuusin maustamiseen.
PERUNALASTUT
  1. Leikkaa perunat mandoliini- leikkurilla n. 1 mm viipaleiksi.
  2. Huuhtele haaleassa vedessä, kunnes vesi on kirkasta.
  3. Paista kuoret friteerauskeittimessä 140 astetta. Sekoita säännöllisin väliajoin ettei perunaviipaleet tartu toisiinsa.
  4. Perunalastut ovat valmiita, kun öljy ei enää kupli ja lastuissa on hieno väri.
  5. Valuta lastut talouspaperin päällä ja mausta suolalla.

Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Ohjeet
  1. Aseta perunat pitkittäin ja halkaise kahtia. Koverra perunan sisus varovasti siten, että kuoreen jää n. 3 mm perunaa kuoren sisäpuolelle. Kuutioi pekoni ja sipuli pieniksi. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää sipulikuutiot, kun pekoni alkaa olla rapeaa.
  2. Laita perunan koverrettu sisus, maito ja voi kattilaan ja kiehauta. Vatkaa pallovispilällä, kunnes rakenne on sileää kuin perunamuusi. Lisää muusitäytteeseen ruskistettu pekoni ja sipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna persilja ja lisää se vielä täytteeseen.
  3. Täytä perunakuoret perunamuusitäytteellä. Ripottele juustoraaste tasaisesti pinnan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Perunasalaatti yrttiöljyn kera, omenaa ja pikkelöityä sipulia

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Perunasalaatti yrttiöljyn kera, omenaa ja pikkelöityä sipulia
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g JEPO kypsää, kuorellista viipaleperunaa
  • 140 g omenaa
  • 50 g kypsytettyä juustoa
  • 30g g kevätsipulia
  • 30 g auringonkukansiemeniä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
PIKKELÖITY SIPULI
  • 70 g salottisipulia
  • 30 g etikkaa
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
YRTTIÖLJY
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 4 g valkosipulia
  • 70 g auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g JEPO kypsää, kuorellista viipaleperunaa
  • 140 g omenaa
  • 50 g kypsytettyä juustoa
  • 30g g kevätsipulia
  • 30 g auringonkukansiemeniä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
PIKKELÖITY SIPULI
  • 70 g salottisipulia
  • 30 g etikkaa
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
YRTTIÖLJY
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 4 g valkosipulia
  • 70 g auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Ohjeet
  1. Levitä perunaviipaleet lautaselle. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa omenat kuutioiksi ja höylää juusto. Pilko kevätsipuli. Paahda auringonkukansiemenet kuivassa paistinpannussa, kunnes ovat kullanruskeita. Lisää kaikki ainesosat ja pikkelöityä salottisipulia perunoiden päälle. Kaada yrttiöljy salaatin päälle.
PIKKELÖITY SIPULI
  1. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kiehauta muut ainesosat ja lisää sen jälkeen sipuliviipaleet joukkoon. Anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Jäähdytä huoneenlämmössä. Säilytä pikkelöity sipuli jääkaapissa.
YRTTIÖLJY
  1. Paahda auringonkukansiemenet paistinpannussa, kunnes ovat kullanruskeita. Leikkaa suurin osa yrttien varsista pois, käytä lehdet. Kuori valkosipulit. Sekoita kaikki ainesosat tehosekoittimella kunnes koostomus on sileä. Mausta ja tarkista maku.

Tomaattiset vuohenjuustoperunat

Tulosta
Tomaattiset vuohenjuustoperunat
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 3,0 kg Jepo Kypsä, Kuorellinen tai kuoreton viipaleperuna 8 mm
  • 0,3 kg Aurinkokuivattua tomaattia kuutiona tai suikaleena
  • 1 tl Mustapippuria
  • 2 tl Suolaa
  • 2 tl Timjamia
  • 0,6-0,8 l Ruokakermaa 15 %
  • 0,4 kg Vuohenjuustoa muruna
  • 2-4 rkl Juoksevaa hunajaa
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 3,0 kg Jepo Kypsä, Kuorellinen tai kuoreton viipaleperuna 8 mm
  • 0,3 kg Aurinkokuivattua tomaattia kuutiona tai suikaleena
  • 1 tl Mustapippuria
  • 2 tl Suolaa
  • 2 tl Timjamia
  • 0,6-0,8 l Ruokakermaa 15 %
  • 0,4 kg Vuohenjuustoa muruna
  • 2-4 rkl Juoksevaa hunajaa
Ohjeet
  1. Laita voideltuun GN-vuokaan kerroksittain perunaviipaleet, aurinkokuivatut tomaatit ja vuohenjuusto muru
  2. Sekoita ruokakerman joukkoon suola, mustapippuri ja timjami
  3. Kaada ruokakerma perunoiden päälle
  4. Valuta hunaja ohuina raitoina paistoksen päälle
  5. Paista yhdistelmäuunissa 175 astetta noin 45 minuuttia, kiertoilmauunissa noin ½ tuntia