”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä

”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä

0 / 0 arvosanaa
Raaka-ainelaskuri 30 annosta

Raaka-aineet
  

”Poltetut” perunat

  • 15 kpl JEPO kypsä kuorellinen pikkuperuna
  • 20 g ruokaöljy
  • Suola

Heinäsavustettu kermaviili

  • 200 g Kermaviili
  • Suolaa
  • sitruunaa
  • heinää
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia ruohosipuli
  • 90 g taimenen mäti

Työohje
 

”Poltetut” perunat

  • Laita perunat uunivuokaan. Lisää päälle öljyä ja runsaasti suolaa. Sekoita. Paahda kevyesti perunoiden pinta joka puolelta kaasupolttimella. Halkaise perunat poikittain kahtia ja leikkaa perunanpuolikkaiden pohja tasaiseksi siten, että ne pysyvät pystyssä.

Heinäsavustettu kermaviili

  • Kaada kermaviili kahvinsuodattimeen ja valuta noin 4 t jääkaapissa, jotta kermaviilin koostumus tulee kiinteäksi. Ripottele heinää kattilan pohjalle. Laita kermaviili kuumuutta kestävään ja kattilan sisään mahtuvaan kulhoon. Sytytä heinä palamaan ja nosta kulho kattilaan. Laita kansi päälle ja anna kermaviilin kylmäsavustua noin 10 min. Kun kermaviili on savustunut, vatkaa se ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.

Lisäksi

  • Kuutioi punasipuli pieniksi kuutioiksi ja silppua ruhosipuli. Laita perunanpuolikkaat tarjoiluvadille. Lisää päälle savustettua kermaviiliä, taimenen mätiä noin 3 g/perunanpuolikas ja sipulia. Viimeistele silputulla ruohosipulilla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa