Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista

Tulosta
Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista
Servings
annosta a' 150 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna tai kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,050 kg oliiviöljyä
  • 0,002 kg Mustapippuria rouheena
  • 0,015 kg Suolaa
  • 1,500 kg Vihreää tankoparsaa (3 nippua)
  • 0,150 kg pinjansiemeniä
  • 1,000 kg Kirsikkatomaatteja
  • 0,500 kg Salaattijuustokuutioita
Kastike
  • 0,050 kg Sitruunanmehua
  • 0,080 kg Dijon sinappia
  • 0,030 kg Omenaviinietikkaa
  • 0,100 kg Hunajaa
  • 0,005 kg Rouhittua mustapippuria
Servings
annosta a' 150 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna tai kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,050 kg oliiviöljyä
  • 0,002 kg Mustapippuria rouheena
  • 0,015 kg Suolaa
  • 1,500 kg Vihreää tankoparsaa (3 nippua)
  • 0,150 kg pinjansiemeniä
  • 1,000 kg Kirsikkatomaatteja
  • 0,500 kg Salaattijuustokuutioita
Kastike
  • 0,050 kg Sitruunanmehua
  • 0,080 kg Dijon sinappia
  • 0,030 kg Omenaviinietikkaa
  • 0,100 kg Hunajaa
  • 0,005 kg Rouhittua mustapippuria
Instructions
  1. Valuta perunat ja jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
  2. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  3. Paahda perunaviipaleita 200 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Sekoita paiston aikana
  4. Poista tankoparsoista puumainen kanta ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi.
  5. Lisää parsapalat perunoiden päälle ja paahda uunissa vielä noin 10 minuuttia.
  6. Jäähdytä perunat ja parsat.
  7. Paahda sillä välin pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. HUOM:! Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
  8. Halkaise kirsikkatomaatit.
  9. Siirrä perunat ja parsat laakeaan tarjoiluastiaan.
  10. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset.
  11. Lisää perunoiden ja parsojen joukkoon kirsikkatomaatit ja salaattijuustokuutiot sekä kastike.
  12. Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.
Recipe Notes

Tarjoa parsa-perunasalaatti grillatun lihan tai makkaroiden kanssa.
Voit käyttää myös raakoja perunoita, mutta lisää silloin perunoiden paahtoaikaa
palakoosta riippuen 10-15 min.

TexMex Nyhtökaura-perunavuoka

G, L, VE

Tulosta
Vegaaninen Tex Mex perunavuoka
1/1 GN-vuoka 65 mm
Servings
annosta
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipale- tai suikaleperuna
  • 0,800 kg Nyhtökaura, Nude pakaste Gold&Green EAN 6430061141178
  • 0,100 kg Rypsiöljy
  • 0,600 kg Chunky Salsa Medium Santa Maria EAN 7311310045517
  • 0,200 kg Sipuli hienonnettu
  • 0,075 kg Santa Maria Taco Spice Mix EAN 7311311012549
  • 0,015 kg Suola
  • 0,300 kg Porkkanasuikale, pakaste tai karkea raaste
  • 0,050 kg Santa Maria Nacho Chips EAN 7311310032128
Liemi
  • 1,500 L l Vesi
  • 6,640 kg Saanto: paistohävikki = 25 annosta á 250 gr
Servings
annosta
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipale- tai suikaleperuna
  • 0,800 kg Nyhtökaura, Nude pakaste Gold&Green EAN 6430061141178
  • 0,100 kg Rypsiöljy
  • 0,600 kg Chunky Salsa Medium Santa Maria EAN 7311310045517
  • 0,200 kg Sipuli hienonnettu
  • 0,075 kg Santa Maria Taco Spice Mix EAN 7311311012549
  • 0,015 kg Suola
  • 0,300 kg Porkkanasuikale, pakaste tai karkea raaste
  • 0,050 kg Santa Maria Nacho Chips EAN 7311310032128
Liemi
  • 1,500 L l Vesi
  • 6,640 kg Saanto: paistohävikki = 25 annosta á 250 gr
Instructions
  1. Sekoita Nyhtökaura, salsa ja mausteet keskenään. Kaada perunat vuokaan, mittaa päälle Nyhtökauratäyte.
  2. Sekoita perunat ja täyte keskenään. Lisää vuokaan vesi nesteeksi. Paista yhdistelmäpaistolla 140 C:ssa, kosteus 60 % noin 45 minuuttia uunin tehosta riippuen.
  3. Anna vetäytyä lämpökaapissa 10 min.
  4. Anna vetäytyä lämpökaapissa 10 min.
  5. Lisää nachomurut vuoan pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Peruna-pinaattipaistos

Tulosta
Peruna-pinaattipaistos
1 kpl 1/1 GN vuoka
Servings
annosta
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm tai kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 0,030 kg valkosipulimurskaa
  • 0,600 kg pakastepinaattia
  • 10 kpl Kananmunia
  • 1,000 kg ruokakermaa
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,002 kg Mustapippuria
  • 0,005 kg chilirouhetta
  • 0,002 kg muskottipähkinää
  • 0,400 kg Juustoraastetta
  • 0,070 kg ruohosipulia, basilikaa tai persiljaa
Servings
annosta
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm tai kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 0,030 kg valkosipulimurskaa
  • 0,600 kg pakastepinaattia
  • 10 kpl Kananmunia
  • 1,000 kg ruokakermaa
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,002 kg Mustapippuria
  • 0,005 kg chilirouhetta
  • 0,002 kg muskottipähkinää
  • 0,400 kg Juustoraastetta
  • 0,070 kg ruohosipulia, basilikaa tai persiljaa
Instructions
  1. Sulata ja valuta pakastepinaatti.
  2. Vatkaa kananmunat ja sekoita joukkoon ruokakerma.
  3. Lisää kananmuna-kermaseokseen pinaatti, valkosipulimurska, juustoraaste ja hiennonnetut yrtit.
  4. Mausta seos suolalla, pippurilla, chilirouheella ja muskotilla.
  5. Laita kerros perunaviipaleita voideltuun GN-vuokaan
  6. Levitä perunaviipaleiden päälle kerros pinaattiseosta.
  7. Jatka kerroksittain vielä toinen perunakerros ja pinaattikerros.
  8. Laita päällimmäiseksi perunaviipaleita.
  9. Paista yhdistelmäpaistolla 160 astetta n. 45 min.
Recipe Notes

Vinkki: Tarjoa paistos sellaisenaan raikkaan salaatin kera tai liha/kalaruokien lisukkeena.

Värikäs kalalaatikko

Tulosta
Värikäs kalalaatikko
Servings
annosta a' 280 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä kuutioperuna 20 mm
  • 1,000 kg Seitä kuutiona
  • 0,200 kg Sipulikuutioita
  • 0,200 kg Purjoa silputtuna
  • 0,250 kg Punaista paprikaa kuutioina
  • 0,700 kg Ruokakerma 15 %
  • 0,150 kg Tomaattipyree
  • 0,050 kg Tillisilppu, tuore
  • 0,100 kg Kalafondi
  • 0,010 kg Sitruunapippuria, valkopippuria
  • 0,030 kg Suolaa
Servings
annosta a' 280 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä kuutioperuna 20 mm
  • 1,000 kg Seitä kuutiona
  • 0,200 kg Sipulikuutioita
  • 0,200 kg Purjoa silputtuna
  • 0,250 kg Punaista paprikaa kuutioina
  • 0,700 kg Ruokakerma 15 %
  • 0,150 kg Tomaattipyree
  • 0,050 kg Tillisilppu, tuore
  • 0,100 kg Kalafondi
  • 0,010 kg Sitruunapippuria, valkopippuria
  • 0,030 kg Suolaa
Instructions
  1. Laita GN-vuokaan puolet perunakuutioista
  2. Levitä seikuutiot, sipulikuutiot ja purjo perunoiden päälle
  3. Lisää loput perunakuutiot vuokaan.
  4. Ripottele paprikakuutiot perunoiden päälle
  5. Valmista liemi, sekoita ruokakerman joukkoon kalafondi, tomaattipyree, tillisilppu, sitruunapippuri, valkopippuri ja suola
  6. Kaada liemi vuokaan tasaisesti
  7. Paista 150 astetta noin 50 min.