Uuniperuna on mainio ruokalaji, joka on helppo valmistaa JEPO Kypsästä uuniperunasta.

Uuniperunat ja katkaraputäyte

L, G
No ratings yet
Raaka-ainelaskuri 100 annosta a’ n. 300 gr

Raaka-aineet
  

  • 25,000 kg kg JEPO kypsä uuniperuna

Täyte

  • 4,000 kg Creme Fraiche, laktoositon
  • 1,600 kg Kuorittuja katkarapuja, pieniä
  • 0,500 kg Makea chilikastike
  • 0,200 kg Sitruunanmehua
  • 0,100 kg Sokeritonta omenasosetta
  • 0,150 kg Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 0,050 kg Tuoretta kirveliä, hienonnettuna

Työohje
 

  • Sekoita creme fraichen joukkoon täytteen muut aineet.
  • Anna täytteen maustua hetki kylmässä.
  • Lado uuniperunat GN-vuokiin
  • Kuumenna kuivapaistolla uunissa 180-200 astetta noin 20-25 minuuttia.
  • Tee perunaan viilto ja tarjoile katkaraputäytteen ja raikkaan salaatin kera.

Vinkki

  • Uuniperunat voi kuumentaa uunin lisäksi myös grillissä.
  • Vaihtelua perunaan saa erilaisilla täytteillä. Kokeile esimerkiksi mäti- ja savuporotäytteitä.
  • Uuniperunoita ei kannata kääriä folioon. Voit halutessasi öljytä perunat ennen uuniin tai grilliin laittoa, jotta pinnasta tulee todella rapea ja kauniin ruskea.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa