Perunatorttu

No ratings yet
Raaka-ainelaskuri 10 annosta a' 100 gr

Raaka-aineet
  

Pohja

  • 0,150 kg JEPO kypsä annosperuna
  • 0,150 kg Voita tai margariinia
  • 0,180 kg Vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 dl Kuohukermaa
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 tl Vaniljasokeria
  • 2 dl Omenasosetta
  • Sokeriliemessä kiehautettuja omenalohkoja
  • Pinnalle tomusokeria

Työohje
 

  • Raasta kypsät perunat hienoksi raasteeksi.
  • Sekoita pehmeä rasva, perunaraaste ja vehnäjauhot keskenään
  • Laita taikina hetkeksi kylmään lepäämään.
  • Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
  • Kaaviloi pallot pyöreiksi, halkaisijaltaan n. 20 cm levyiksi.
  • Paista torttupohjat 150 asteessa 15 minuuttia.
  • Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi.
  • Kokoa kakku tarjoiluvadille siten, että ensimmäisen pohjan päälle levitetään omenasosetta, omenalohkoja ja puolet kermavaahdosta.
  • Toinen levy nostetaan päälle ja sille loput täytteet.
  • Nosta kolmas levy kanneksi ja sirottele sille tomusokeria.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa