Merellinen perunasalaatti

Kesäkuun resepti on raikas merellinen perunasalaatti. Sopii hyvin kesän juhliin ja myös ruokaisaksi lounassalaatiksi. Reseptin laati Rasekon ammattiopiston opettaja Tuija Tähti Raisiosta.

Merellinen perunasalaatti

0 / 0 arvosanaa
JEPO Kypsä palaperuna
Raaka-ainelaskuri 100 ann. a´90 gr

Raaka-aineet
  

  • 3,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 1,200 kg Katkarapuja isoja, pakaste
  • 0,900 kg Lämminsavustettua kirjolohta
  • 0,600 kg Herne, pakaste
  • 0,060 kg Tilli, tuore

Kastike

  • 1,050 kg Majoneesia
  • 1,050 kg Kermaviiliä
  • 0,210 kg Chilikastiketta
  • 0,150 kg Tomaattisosetta
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,006 kg Sokeria
  • 0,006 kg Rouhittua mustapippuria

Työohje
 

  • Sulata ja valuta pakastekatkaravut
  • Kuumenna ja jäähdytä pakasteherneet
  • Kuutio kurkku ja hienonna tilli
  • Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja laita se jääkaappiin odottamaan.
  • Puhdista ja paloittele savukala
  • Yhdistä palaperuna, muut salaattiaineet ja kastike laakeassa astiassa.
  • Anna salaatin maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli ennen tarjoilua.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa