Peruna-paahtopaistisalaatti

Laktoositon, gluteeniton, maidoton. Annoskoko a’ n. 100 gr
5 / 1 arvosana
Raaka-ainelaskuri 100 annosta

Raaka-aineet
  

  • 5,000 kg JEPO raaka kuorellinen uunilohkoperuna tai JEPO Kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,220 kg Rypsiöljy
  • 0,020 kg Suola
  • 0,010 kg Savupaprikajauhe
  • 0,005 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 1,200 kg Punasipulia renkaina
  • 0,310 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 0,085 kg Sokeri
  • 1,000 kg Paprikasuikale punainen, tuore
  • 1,000 kg Tuorekurkku, sisus poistettu
  • 0,160 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 1,300 kg Naudan paahtopaisti kypsä, viipaloitu (Saarioinen)
  • 0,350 kg Lehtikaali
  • 0,045 kg öljyä
  • 0,010 kg Suolaa
  • 0,050 kg pinjansiemeniä

Työohje
 

  • Sekoita raakojen perunoiden joukkoon öljy, suola, paprikajauhe ja mustapippurirouhe.
  • Laita perunat leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi pellille tai matalaan GN-vuokaan.
  • Paista kuivapaistolla 180 astetta noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan. Laita jäähdytyskaappiin jäähtymään.
  • Laita punasipulirenkaat marinoitumaan sokerilla maustettuun sitrusvinaigretteen vähintään tunniksi
  • Halkaise kurkku pituussuuntaan ja poista pariisinperunaraudalla keskiosa. Leikkaa kurkku viipaleiksi. (käytä sisus esim. smoothien joukkoon)
  • Pyöräytä paprikat ja kurkkuviipaleet pienessä määrässä sitrusvinaigrettea
  • Poista lehtikaalista paksut ruodit ja leikkaa suikaleiksi
  • Sekoita lehtikaalisuikaleisiin vähän öljyä ja suolaa ja laita uunipelleille ohuet kerrokset ja paahda uunissa 150 asteessa muutama minuutti tai kunnes ovat rapeita. Jäähdytä
  • Leikkaa paahtopaistiviipaleet saman kokoiseksi suikaleeksi kuin paprikakin
  • Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla.
  • Yhdistä kaikki aineet isossa astiassa ja laita tarjolle. Jätä osa lehtikaalista salaatin päälle. Koristele pinjansiemenillä

Vinkki

  • Peruna-paahtopaistisalaatti on juhlava ja ruokaisa, hieman erityyppinen kuin perinteinen perunasalaatti, joka valmistetaan kuorellisista, paahdetuista uunilohkoperunoista.
  • Salaatin valmistus on monivaiheinen, mutta maukas, raikas ja herkullinen lopputulos kruunaa vaivan.
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa