Resepti on laatinut Pietarsaaren Optiman opiskelijat Josef Tupeli, Cecilia Sundström, Emma Talus ja Ellinor Sundqvist.

 


Annan perunat omenan kera

No ratings yet
Raaka-ainelaskuri 100 annosta a’ 150 gr

Raaka-aineet
  

  • 6,000 kg JEPO raaka viipaleperuna
  • 3,700 kg Omena, kuorittu
  • 5,000 kg Pekonia viipaleina
  • 1,350 kg Voi, laktoositon
  • 0,040 kg Suolaa
  • 0,012 kg Timjami
  • 0,008 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 0,020 kg Voi, laktoositon, vuokien voiteluun

Työohje
 

  • Tee ruoka irtopohjavuokiin halkaisijaltaan 20-23 cm
  • Leikkaa vuokien pohjalle sopivankokoinen leivinpaperi ja voitele vuokien reunat voisulalla.
  • Vuoraa vuokien pohja pekoniviipaleilla ja toinen kerros niin, että viipaleet osittain roikkuvat vuokien reunojen yli.
  • Nämä viipaleet käännetään myöhemmin päälle kanneksi
  • Leikkaa kuoritut omenat ohuiksi viipaleiksi
  • Sulata voi ja anna sen hieman ruskistua.
  • Sekoita voi peruna- ja omenaviipaleiden joukkoon ja lisää suola.
  • Ripottele timjamia vuokiin pekoniviipaleiden päälle.
  • Täytä vuoat peruna-omenaviipaleseoksella ja painele seos tiiviisti vuokaan
  • Ripottele päälle vielä hieman timjamia .
  • Taita vuoan reunoilla roikkuvat pekoniviipaleet päälle siten, että muodostavat kannen.
  • Laita leivinpaperi päälle ja painoksi esim. sopivankokoinen pyöreä uunivuoka tai muu sopiva paino.
  • Paista kiertoilmauunissa 180 astetta noin 1 tunti. Ota paino ja leivinpaperi pinnasta pois ja paista vielä n. 15 min. niin, että pekoni saa väriä.
  • Kokeile, että peruna on pehmeää. Kaada ylimääräinen rasva pois vuoasta.
  • Anna vetäytyä hetki ennen kuin irrotat vuoasta.

Vinkki

Raaka-aineet yhteensä 16,130kg
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa