KÄYTTÖOHJEITA JEPON KYPSÄT PERUNATUOTTEET

 

Annosperuna, pikkuperuna ja pariisinperuna:

 

Kuumennus:

Yhdistelmäuunissa: Laita perunat huuhtomatta max. 6 kg reiälliseen 1/1 65 mm GN-vuokaan. Höyrytä perunat 100 asteessa n. 10-15 minuuttia perunamäärästä riippuen. Perunat voidaan kuumentaa myös vakuumispussissaan, lisää silloin kuumennusaikaa 5-10 minuuttia.

Painekeittokaapissa: Laita perunat max 6 kg reiälliseen 1/1 65 mm GN-vuokaan. Kuumennusaika

5-10 minuuttia laitteen tehosta ja perunamäärästä riippuen

Padassa tai kattilassa: Laita perunat kylmään tai kuumaan veteen, niin että peittyvät. Kun alkavat kiehua, keitä 5 minuuttia.

 

Vinkki: voit kuumentaa pieniä määriä myös mikroaaltouunissa

 

Muusiperuna:

Ennen kuumennusta paineessa tai yhdistelmäuunissa on perunat hyvä huuhtoa  kylmällä vedellä ylimääräisen tärkkelyksen poistamiseksi perunoiden pinnalta. Kuumennetaan annosperunoiden tapaan.

Soseuta perunat,  lisää neste ja mausteet.

 

Uuniperuna: Laita perunat GN-vuokaan ja kuumenna 180-200 asteisessa uunissa kuivapaistolla n. 15-20  minuuttia. Voidaan  kuumentaa myös yksittäin mikroaaltouunissa n. 3 minuuttia.

 

Perunakuutiot ja palaperuna:

Voidaan käyttää huuhtomatta keittoihin, salaatteihin, laatikkoruokiin, pyttipannuun jne.

Lisätään padassa/kattilassa keitettäviin keittoihin viimeisenä raaka-aineena, jonka jälkeen vain kiehautus.

 

Perunasuikaleet ja –viipaleet:

Laatikkoruuat: Laita perunat (1 pss) huuhtomatta voideltuun  1/1 65 mm GN-vuokaan, lisää muut aineet. Vähennä nesteen määrää 25-50 % siitä, mitä laitetaan käytettäessä raakaa perunaa.

Paista yhdistelmäuunissa höyrypaistolla (kosteus 60 %) n. 40 minuuttia.

 

Kuorelliset pikkuperunat, kuorelliset viipaleperunat ja kuorelliset lohkoperunat:

Laita 1 pss eli 3 kg yhteen 1/1 GN vuokaan. Lisää 1-1,5 dl öljyä ja haluamasi mausteet ja paahda perunat yhdistelmäuunissa kuivapaistolla 180-200 asteessa uunin tehosta riippuen n. 20 minuuttia. Voit käännellä perunoita paiston puolivälissä saadaksesi tasaisen kauniin paistopinnan. Voit kuumentaa pikkuperunat myös annosperunan tapaan tai paistaa pannulla kauniin ruskeaksi.

 

HUOM: Ohjeet ovat suosituksia (ohjeellisia). Kuumennuksen lopputulokseen vaikuttaa käytettyjen koneiden ja laitteiden tehokkuus ja täyttöaste, laitteen höyryn /veden määrä sekä käytetty aika.