Parmesaaniperunat pinjansiemenien ja mustikkamajoneesin kera

Tulosta
Parmesaaniperunat pinjansiemenien ja mustikkamajoneesin kera
2 kpl 1/1 GN vuokia
Servings
annosta
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,003 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 0,020 kg Suolaa
  • 0,150 kg parmesaania raasteena
  • 0,159 kg paahdettuja pinjansiemeniä
Mustikkamajoneesi
  • 0,050 kg Voita
  • 0,400 kg täysmajoneesia
  • 0,200 kg mustikoita
Servings
annosta
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,003 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 0,020 kg Suolaa
  • 0,150 kg parmesaania raasteena
  • 0,159 kg paahdettuja pinjansiemeniä
Mustikkamajoneesi
  • 0,050 kg Voita
  • 0,400 kg täysmajoneesia
  • 0,200 kg mustikoita
Instructions
  1. Jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
  2. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  3. Paahda perunaviipaleita 200- 250 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15-20 min. kunnes ovat kauniin kullanruskeita
  4. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
  5. Valmista majoneesi. Laita voi kattilaan ja ruskista pari minuuttia, kunnes se tuoksuu pähkinäiseltä.
  6. Siirrä ruskistettu voi kulhoon jäähtymään hetkeksi.
  7. Sekoita majoneesi ruskistettuun voihin.
  8. Hienonna tehosekoittimella mustikat ja lisää majoneesiin, kunnes saat toivomasi värin.
  9. Siirrä perunat tarjoiluvatiin tai kulhoon ja ripottele päälle parmesaaniraaste.
  10. Tarjoa perunat mustikkamajoneesin kanssa sellaisenaan tai lihan lisäkkeenä.

Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä
Servings
Ingredients
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Servings
Ingredients
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Instructions
  1. Aseta perunat pitkittäin ja halkaise kahtia. Koverra perunan sisus varovasti siten, että kuoreen jää n. 3 mm perunaa kuoren sisäpuolelle. Kuutioi pekoni ja sipuli pieniksi. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää sipulikuutiot, kun pekoni alkaa olla rapeaa.
  2. Laita perunan koverrettu sisus, maito ja voi kattilaan ja kiehauta. Vatkaa pallovispilällä, kunnes rakenne on sileää kuin perunamuusi. Lisää muusitäytteeseen ruskistettu pekoni ja sipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna persilja ja lisää se vielä täytteeseen.
  3. Täytä perunakuoret perunamuusitäytteellä. Ripottele juustoraaste tasaisesti pinnan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera
Servings
Ingredients
SIENI-PERUNATERRIINI
  • 700 g JEPO kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g Voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
  • 70 g Punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
  • 100 g Voita
  • 20 g salviaa
Servings
Ingredients
SIENI-PERUNATERRIINI
  • 700 g JEPO kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g Voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
  • 70 g Punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
  • 100 g Voita
  • 20 g salviaa
Instructions
  1. Viipaloi puhdistetut sienet pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Laita sienet kuumalle paistinpannulle, paista sieniä, kunnes sienten neste on haihtunut pois. Lisää sen jälkeen pannulle voi ja sipulikuutiot. Ruskista seos kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka (n. 15 cm x 20 cm) öljyllä. Laita ensin yksi kerros kypsiä perunaviipaleita, suolaa, kerros sieni-sipuliseosta ja viimeksi tasainen kerros juustoa. Toista vielä kerran ja viimestele terriini muutamilla perunaviipaleilla. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min, kunnes saa kauniin paistopinnan. Tarjoile heti tai jäähdytä ja säilytä viileässä kevyen painon alla. Ota seuraavana päivänä vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Annospalat voi paistaa tai lämmittää uunissa enenn tarjoilua.
Recipe Notes

Vinkki ! Perunaterriiniin voi käytää mitä tahansa

saatavilla olevia tuoreita ruokasieniä. Vaihtoehtoisesti

herkkusieniä tai osterivinokkaita.

Coctailpaloina tarjoile sellaisenaan tai mädillä

koristeltuna.

Sinappiperuna

Tulosta
Sinappiperuna
Sopii kinkun kanssa mainiosti.
Servings
annosta
Ingredients
  • 3 kg Kypsiä perunoita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 600 g Sipulia hienonnettuna
  • Voita
  • 3-4 rkl Dijon sinappia tai jotain muuta vahvaa sinappia
Servings
annosta
Ingredients
  • 3 kg Kypsiä perunoita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 600 g Sipulia hienonnettuna
  • Voita
  • 3-4 rkl Dijon sinappia tai jotain muuta vahvaa sinappia
Instructions
  1. Kuullota sipuli tilavalla pannulla voissa, lisää perunat ja paista muutama minuutti.
  2. Lisää sinappi ja kerma, mausta.

Peruna-suklaakakku

Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta. Kuva Laura Riihelä
Tulosta
Peruna-suklaakakku
26 cm irtopohjavuoka
Servings
palaa
Ingredients
  • 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2,25 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 200 g Voita
  • 2,75 dl Sokeria
  • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 2,5 rkl konjakkia
Koristeluun
  • sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
  • appelsiinin lohkoja
  • perunalastuja
Servings
palaa
Ingredients
  • 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2,25 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 200 g Voita
  • 2,75 dl Sokeria
  • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 2,5 rkl konjakkia
Koristeluun
  • sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
  • appelsiinin lohkoja
  • perunalastuja
Instructions
  1. Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
  3. Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  4. Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
  5. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
  6. Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.
  7. Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.
Recipe Notes

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-suklaakakku-7800

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Peruna-pähkinäsalaatti

Tulosta
Peruna-pähkinäsalaatti
Servings
annosta
Ingredients
Peruna-pähkinäsalaatti
  • 300 g kiinteää perunaa (kuorittuna)
  • 2 päärynää
  • 0,5 tl Suolaa
  • 2,5 rkl Rypsiöljyä
Etikkaliemi
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 dl Sokeria
  • 1,5 dl Vettä
Karamellisoidut pistaasipähkinät
  • 100 g kuorittuja, mieluiten suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 1 rkl Voita
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 rkl fariinisokeria
Servings
annosta
Ingredients
Peruna-pähkinäsalaatti
  • 300 g kiinteää perunaa (kuorittuna)
  • 2 päärynää
  • 0,5 tl Suolaa
  • 2,5 rkl Rypsiöljyä
Etikkaliemi
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 dl Sokeria
  • 1,5 dl Vettä
Karamellisoidut pistaasipähkinät
  • 100 g kuorittuja, mieluiten suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 1 rkl Voita
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 rkl fariinisokeria
Instructions
  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. Anna kypsien perunoiden jäähtyä.
  2. Perunoiden kiehuessa valmista karamellisoidut pähkinät. Sulata sokerit paistinpannulla samalla sekoittaen. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon voi ja pähkinät. Pyörittele pähkinät tasaisesti ja nopeasti kuumassa sokerissa, varo että et polta seosta. Levitä pähkinät uunipellille ja kuivaa niitä 100 asteisessa uunissa noin tunti.
  3. Pese tai kuori päärynät. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi ja poista siemenkota.
  4. Kiehauta etikkaliemen ainekset laakeassa kattilassa. Lisää päärynälohkot kattilaan ja kiehauta liemi uudelleen. Jäähdytä päärynät kattilassa kannen alla.
  5. Kuutioi perunat ja hienonna lehtipersilja. Mausta perunat öljyllä, suolalla ja hienonnetulla persiljalla.
  6. Sekoita päärynät, perunat ja pähkinät keskenään salaatiksi.
Recipe Notes

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-pahkinasalaatti-7802

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Omenainen perunaduschesse, lokakuun resepti

Raseko-TarjaLokakuun reseptissä yhdistyvät syksyn herkulliset raaka-aineet peruna ja omena. Omenaisen perunaduchessen ohjeen perunareseptikilpailuumme lähetti Tarja Ahokas Rasekosta Raisiosta. Tämä juhlava lisäke sopii erilaisten liharuokien kanssa ja voit pursottaa tästä perunasosemassasta kauniin muotoisia ja herkullisen näköisiä kuvioita esimerkiksi kukkia. Kuviot saavat uunissa kauniin paistopinnan.


Tulosta
Omenainen perunaduschesse
laktoositon
Servings
annosta a' 120 gr.
Ingredients
  • 8,000 kg JEPO raaka muusiperuna
  • 2,000 kg Omenakuutio, pakaste (tuore)
  • 1,000 kg Sipulia hienonnettuna
  • 0,750 kg Voita
  • 0,060 kg Suolaa
Servings
annosta a' 120 gr.
Ingredients
  • 8,000 kg JEPO raaka muusiperuna
  • 2,000 kg Omenakuutio, pakaste (tuore)
  • 1,000 kg Sipulia hienonnettuna
  • 0,750 kg Voita
  • 0,060 kg Suolaa
Instructions
  1. Höyrytä muusiperunat höyryssä vähintään 10 minuuttia.
  2. Hienonna pakasteomenakuutioita hieman pienemmiksi.
  3. Freesaa sipuli- ja omenakuutiot voissa kypsäksi ja jäähdytä.
  4. Sulata voi
  5. Soseuta perunat yleiskoneessa.
  6. Lisää hiukan jäähtyneen sileän soseen joukkoon keltuaiset, voi ja sipuli-omenaseos.
  7. Mausta suolalla.
  8. Laita massa pursotinpusseihin ja pursota haluamasi mallisia perunakukkia tai- tankoja
  9. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia eli kunnes ovat saaneet kauniin paistovärin.