Perunanachovuoka tuoresalsan kera

L, G
1 kpl 1/1 GN 65 mm

Tulosta
Perunanachovuoka tuoresalsan kera
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 250 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 2-3 tl Suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,8 kg jauhelihaa raakana
  • 2 pss (60gr) Tacomausteseosta
  • 2-3 dl Vettä
  • 0,6 kg kypsiä, mustia papuja, säilyke
  • 1 kg Tacokastiketta Medium tai Hot
Pinnalle ennen paistoa
  • 0,4 kg Cheddarjuustoraastetta, laktoositon
Paiston jälkeen
  • 0,100 kg Maissilastuja, Tortilla lastuja
Tuoresalsa
  • 0,600 kg Punasipulia
  • 0,800 kg tomaattia kuutioina
  • 4 limeä
  • 2-4 kpl tuoretta chiliä
  • 2 rkl Sokeria
  • (2-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 3-4 dl oliiviöljyä
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 250 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 2-3 tl Suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,8 kg jauhelihaa raakana
  • 2 pss (60gr) Tacomausteseosta
  • 2-3 dl Vettä
  • 0,6 kg kypsiä, mustia papuja, säilyke
  • 1 kg Tacokastiketta Medium tai Hot
Pinnalle ennen paistoa
  • 0,4 kg Cheddarjuustoraastetta, laktoositon
Paiston jälkeen
  • 0,100 kg Maissilastuja, Tortilla lastuja
Tuoresalsa
  • 0,600 kg Punasipulia
  • 0,800 kg tomaattia kuutioina
  • 4 limeä
  • 2-4 kpl tuoretta chiliä
  • 2 rkl Sokeria
  • (2-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 3-4 dl oliiviöljyä
Ohjeet
  1. Voitele vuoka. Levitä vuoan pohjalle perunaviipaleet. Ripottele suolaa perunaviipaleille
  2. Ruskista jauheliha padassa tai uunissa (vaihtoehtona käytä kypsää jauhelihaa) ja mausta tacomausteseoksella. Lisää vesi ja anna hautua n. 10 minuuttia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä, lihamausteseos ei saa kuivua.
  3. Valuta pavut ja lisää jauhelihan joukkoon ja sekoita.
  4. Levitä jauheliha-papuseos perunaviipaleiden päälle.
  5. Lisää tacokastiketta päällimmäiseksi
  6. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.
  7. Paista vuokaa yhdistelmäuunissa kuivapaistolla 150-180 C:ssa n. 30 minuuttia uunin tehosta riippuen kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
  8. Halutessasi lisää paiston jälkeen vuoan pinnalle lisää tacokastiketta ja murskattuja Tortillachipsejä sekä tuoretta hienonnettua persiljaa.
  9. Tarjoa perunanachovuoka tuoresalsan kera.
Tuoresalsa
  1. Kuutioi punasipulit, tomaatit ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuorechili ohuiksi viipaleiksi
  2. Jos haluat chilistä miedompaa, poista chileistä ensin siemenet.
  3. Pese ja kuivaa limehedelmät. Raasta kuori ja purista mehu salsan joukkoon
  4. Lisää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta. Sekoita
  5. Anna tekeytyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua.
  6. Sekoita viimeksi joukkoon hienonnettu tuore korianteri.

Peruna-hernerouheohukaiset

Näissä kasvisohukaisissa on proteiinia ja makua. Kuva: Laura Riihelä
Tulosta
Peruna-hernerouheohukaiset
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 4 dl hernerouhetta
  • 2 dl Vettä
  • 125 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • puolikas ruukku timjamia
  • 2 isoa oksaa rosmariinia
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2,5 dl Maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1,5 tl Suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • öljyä paistamiseen
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 4 dl hernerouhetta
  • 2 dl Vettä
  • 125 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • puolikas ruukku timjamia
  • 2 isoa oksaa rosmariinia
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2,5 dl Maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1,5 tl Suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • öljyä paistamiseen
Ohjeet
  1. Laita hernerouhe likoamaan. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
  2. Riivi yrteistä lehdet ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  3. Sekoita kaikki ainekset yhteen ohukaistaikinaksi.
  4. Paista öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-hernerouheohukaiset-7789

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Perunapihvi

Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä. Kuva Laura Riihelä
Tulosta
Perunapihvi
Raaka-ainelaskuri
kpl
Ainesosat
  • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 2 sipulia (a' 100 g)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • puoli ruukkua tuoretta timjamia
  • 150 g pekonia
  • 1 tl Suolaa
  • 1 Kananmuna
  • 80 g salaattijuustoa
  • voita paistamiseen
Raaka-ainelaskuri
kpl
Ainesosat
  • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 2 sipulia (a' 100 g)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • puoli ruukkua tuoretta timjamia
  • 150 g pekonia
  • 1 tl Suolaa
  • 1 Kananmuna
  • 80 g salaattijuustoa
  • voita paistamiseen
Ohjeet
  1. Kuori perunat ja kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
  2. Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne kevyesti pienessä määrässä voita.
  3. Lisää suola ja kananmuna perunapyreen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Murenna salaattijuusto ja lisää loput aineet massan joukkoon. Sekoita.
  5. Pyörittele massa pihveiksi ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  6. Tarjoa hampurilaisen välissä jauhelihapihvin sijaan.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/perunapihvi-7791

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.