Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera
Servings
Ingredients
SIENI-PERUNATERRIINI
  • 700 g JEPO kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g Voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
  • 70 g Punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
  • 100 g Voita
  • 20 g salviaa
Servings
Ingredients
SIENI-PERUNATERRIINI
  • 700 g JEPO kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g Voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
  • 70 g Punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
  • 100 g Voita
  • 20 g salviaa
Instructions
  1. Viipaloi puhdistetut sienet pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Laita sienet kuumalle paistinpannulle, paista sieniä, kunnes sienten neste on haihtunut pois. Lisää sen jälkeen pannulle voi ja sipulikuutiot. Ruskista seos kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka (n. 15 cm x 20 cm) öljyllä. Laita ensin yksi kerros kypsiä perunaviipaleita, suolaa, kerros sieni-sipuliseosta ja viimeksi tasainen kerros juustoa. Toista vielä kerran ja viimestele terriini muutamilla perunaviipaleilla. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min, kunnes saa kauniin paistopinnan. Tarjoile heti tai jäähdytä ja säilytä viileässä kevyen painon alla. Ota seuraavana päivänä vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Annospalat voi paistaa tai lämmittää uunissa enenn tarjoilua.
Recipe Notes

Vinkki ! Perunaterriiniin voi käytää mitä tahansa

saatavilla olevia tuoreita ruokasieniä. Vaihtoehtoisesti

herkkusieniä tai osterivinokkaita.

Coctailpaloina tarjoile sellaisenaan tai mädillä

koristeltuna.

Krossattua, friteerattua perunaa, paahdettua valkosipuliöljyä ja yrttikastiketta

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Krossattua, friteerattua perunaa, paahdettua valkosipuliöljyä ja yrttikastiketta
Servings
Ingredients
KROSSATUT FRITTIPERUNAT
  • 800 g JEPO kypsää kuorellista pikkuperunaa
  • n. 2 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • 30 g tuoretta valkosipulia
  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • 50 g tuoretta rucolaa
YRTTIKASTIKE / KERMAVIILIKASTIKE
  • 250 g Kermaviiliä 1 prk
  • 15 g tuoretta timjamia
  • 15 g tuoretta rakuunaa
  • 15 g tuoretta persiljaa
  • 1 sitruuna, ½ sitruunan mehu
  • Suolaa ja mustapippuria
Servings
Ingredients
KROSSATUT FRITTIPERUNAT
  • 800 g JEPO kypsää kuorellista pikkuperunaa
  • n. 2 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • 30 g tuoretta valkosipulia
  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • 50 g tuoretta rucolaa
YRTTIKASTIKE / KERMAVIILIKASTIKE
  • 250 g Kermaviiliä 1 prk
  • 15 g tuoretta timjamia
  • 15 g tuoretta rakuunaa
  • 15 g tuoretta persiljaa
  • 1 sitruuna, ½ sitruunan mehu
  • Suolaa ja mustapippuria
Instructions
KROSSATUT FRITTIPERUNAT
  1. Kuumenna 1,8 l öljyä friteerauskeittimessä 110 C: n. Jätä 2 dl öljyä valkosipulia varten. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää kasariin öljy ja valkosipulit. Paahda sipuleita kuumassa öljyssä hetki. Sekoita öljy-sipuliseos tasaiseksi sauvasekoittimell, jätä huoneenlämpöön odottamaan. Krossaa, painele perunat varovasti käsin hieman rikki. Kuitenkin niin, että pysyvät koossa. Friteeraa kuumassa öljyssä n. 3–4 minuuttia, kunnes ovat kullankeltaisia. Valuta perunat ja kaada ne kulhoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinaatti, rucola ja neljä ruokalusikallista valkosipuliöljyä. Sekoita peruna-vihannesseosta varovasti muutaman kerran. Tarjoile kermaviilikastikkeen kera.
YRTTIKASTIKE / KERMAVIILIKASTIKE
  1. Valmista kermaviilikastike hyvissä ajoin etukäteen kylmään maustumaan. Vuoraa siivilä kahvinsuodatinpaperilla. Laita kermaviili vuorattuun siivilään. Aseta siivilän alle astia johon neste valuu. Valuta kermaviiliä jääkaapissa kolme tuntia. Näin saat kermaviilistä kiinteämpää ja kermaisempaa. Hienonna yrtit, sekoita valutetun kermaviilin joukkoon, sekä ½ sitruunan mehu ja yritit. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kastike saa maustua jääkaapissa miellellään kaksi tuntia ennen tarjoilua. Vinkki! Krossatun frittiperunan kanssa sopii hyvin rapeaksi paistettu pekonimuru. Vaihtoehtoisesti voi perunoiden kanssa tarjota jotain muuta proteiinilisää (vegaaniproteiini). Firteeratutuista perunoista saat myös herkullisia cocktailannoksia.