Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia

Tulosta
Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia
Prep Time 1 t 15 min
Raaka-ainelaskuri
kpl
Ainesosat
Perunavohvelit
  • 250 g JEPO kypsä muusiperuna
  • 400 g maito
  • 90 g voi
  • 50 g Rypsiöljy
  • 2 kpl kanamuna
  • 75 g tattarihiutale
  • 15 g leivinjauhe
  • 6 g Suola
  • 20 g perunakuorijauho
Savukalatahna
  • 120 g lämminsavusiika
  • 150 g ranskankerma (rasvaa 15-18 %)
  • 60 g omena
  • 40 g punasipuli
  • 10 g Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 19 g sitruunamehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Pikkelöity fenkoli
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 dl etikka
  • 2 dl Sokeri
  • 3 dl Vesi
  • 1 kpl tillinippu koristeeksi
Prep Time 1 t 15 min
Raaka-ainelaskuri
kpl
Ainesosat
Perunavohvelit
  • 250 g JEPO kypsä muusiperuna
  • 400 g maito
  • 90 g voi
  • 50 g Rypsiöljy
  • 2 kpl kanamuna
  • 75 g tattarihiutale
  • 15 g leivinjauhe
  • 6 g Suola
  • 20 g perunakuorijauho
Savukalatahna
  • 120 g lämminsavusiika
  • 150 g ranskankerma (rasvaa 15-18 %)
  • 60 g omena
  • 40 g punasipuli
  • 10 g Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 19 g sitruunamehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Pikkelöity fenkoli
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 dl etikka
  • 2 dl Sokeri
  • 3 dl Vesi
  • 1 kpl tillinippu koristeeksi
Ohjeet
Paahdetut perunankuoret
  1. Perunankuorista saa uunissa paahtamalla rapean herkun, joka sopii jauhettuna erinomaisesti mm. perunasoseen ja vohvelitaikinan maustamiseen. Pese perunat huolellisesti ja kuori ne. Laita kuoret uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa, kunnes kuoret ovat kuivia ja kullanvärisiä. Jauha kuoret tehosekoittimella hienoksi jauhoksi.
Perunavohvelit
  1. Lämmitä maito ja voi kattilassa. Laita JEPO kypsä muusiperunat kulhoon ja lisää päälle lämmin maito-voiseos. Vatkaa seosta sähkövispilällä, kunnes saat aikaiseksi löysän muusin. Lisää muusin joukkoon öljy ja kananmunat. Sekoita ja vatkaa taikina tasaiseksi.
  2. Paahda tattarihiutaleet kuivalla pannulla täydellä teholla noin 3 minuuttia tai kunnes hiutaleet saavat hieman väriä ja alkavat tuoksua. Jauha paahdetut tattarihiutaleet jauhoksi tehosekoittimella.
  3. Sekoita keskenään paahdettu perunajauho, jauhettu tattari ja leivinjauhe. Kaada seos vohvelitaikinan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia huoneenlämmössä.
  4. Lämmitä vohvelirauta kuumaksi ja voitele se voilla tai öljyllä. Vinkki: Vuokaspray on kätevä apu vohveliraudan kuviollisten paistolevyjen voiteluun. Paista vohvelit vohvelipannussa rapeiksi ja kullanruskeiksi.
Savukalatahna
  1. Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Omenan voi kuutioida kuorellisena. Poista mahdolliset ruodot siikafileestä ja hienonna se. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti, jotta saat tasaisen tahnan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pikkelöity fenkoli
  1. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Höylää fenkoli mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi tai leikkaa veitsellä haluamaasi muotoon. Laita fenkoli kannelliseen lasipurkkiin ja kaada päälle lämmin etikkaliemi. Sulje kansi ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt purkki jääkaappiin ja säilytä kylmässä.

Uuniperunat ja katkaraputäyte

Heinäkuun resepti uuniperunat ja katkaraputäyte

Uuniperuna on mainio ruokalaji ja sopii hyvin kesäpöytään. Se on helppo valmistaa JEPOn kypsistä uuniperunoista. Uuniperunat voi kuumentaa uunin lisäksi myös grillissä ja erilaisilla täytteillä siihen saa vaihtelua. Uuniperunoita ei kannata kääriä folioon. Voit halutessasi öljytä perunat ennen uuniin tai grilliin laittoa, jotta pinnasta tulee todella rapea ja kauniin ruskea. Kesäisen reseptin uuniperunat katkaraputäytteellä lähetti reseptikilpailuun Kaija Nieminen Kausalasta

Tulosta
Uuniperunat ja katkaraputäyte
L, G
Raaka-ainelaskuri
annosta a’ n. 300 gr
Ainesosat
  • 25,000 kg kg JEPO kypsä uuniperuna
Täyte
  • 4,000 kg Creme Fraiche, laktoositon
  • 1,600 kg Kuorittuja katkarapuja, pieniä
  • 0,500 kg Makea chilikastike
  • 0,200 kg Sitruunanmehua
  • 0,100 kg Sokeritonta omenasosetta
  • 0,150 kg Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 0,050 kg Tuoretta kirveliä, hienonnettuna
Raaka-ainelaskuri
annosta a’ n. 300 gr
Ainesosat
  • 25,000 kg kg JEPO kypsä uuniperuna
Täyte
  • 4,000 kg Creme Fraiche, laktoositon
  • 1,600 kg Kuorittuja katkarapuja, pieniä
  • 0,500 kg Makea chilikastike
  • 0,200 kg Sitruunanmehua
  • 0,100 kg Sokeritonta omenasosetta
  • 0,150 kg Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 0,050 kg Tuoretta kirveliä, hienonnettuna
Ohjeet
  1. Sekoita creme fraichen joukkoon täytteen muut aineet.
  2. Anna täytteen maustua hetki kylmässä.
  3. Lado uuniperunat GN-vuokiin
  4. Kuumenna kuivapaistolla uunissa 180-200 astetta noin 20-25 minuuttia.
  5. Tee perunaan viilto ja tarjoile katkaraputäytteen ja raikkaan salaatin kera.