Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Ohjeet
  1. Aseta perunat pitkittäin ja halkaise kahtia. Koverra perunan sisus varovasti siten, että kuoreen jää n. 3 mm perunaa kuoren sisäpuolelle. Kuutioi pekoni ja sipuli pieniksi. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää sipulikuutiot, kun pekoni alkaa olla rapeaa.
  2. Laita perunan koverrettu sisus, maito ja voi kattilaan ja kiehauta. Vatkaa pallovispilällä, kunnes rakenne on sileää kuin perunamuusi. Lisää muusitäytteeseen ruskistettu pekoni ja sipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna persilja ja lisää se vielä täytteeseen.
  3. Täytä perunakuoret perunamuusitäytteellä. Ripottele juustoraaste tasaisesti pinnan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Krossattua, friteerattua perunaa, paahdettua valkosipuliöljyä ja yrttikastiketta

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Krossattua, friteerattua perunaa, paahdettua valkosipuliöljyä ja yrttikastiketta
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
KROSSATUT FRITTIPERUNAT
  • 800 g JEPO kypsää kuorellista pikkuperunaa
  • n. 2 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • 30 g tuoretta valkosipulia
  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • 50 g tuoretta rucolaa
YRTTIKASTIKE / KERMAVIILIKASTIKE
  • 250 g Kermaviiliä 1 prk
  • 15 g tuoretta timjamia
  • 15 g tuoretta rakuunaa
  • 15 g tuoretta persiljaa
  • 1 sitruuna, ½ sitruunan mehu
  • Suolaa ja mustapippuria
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
KROSSATUT FRITTIPERUNAT
  • 800 g JEPO kypsää kuorellista pikkuperunaa
  • n. 2 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • 30 g tuoretta valkosipulia
  • 100 g tuoretta babypinaattia
  • 50 g tuoretta rucolaa
YRTTIKASTIKE / KERMAVIILIKASTIKE
  • 250 g Kermaviiliä 1 prk
  • 15 g tuoretta timjamia
  • 15 g tuoretta rakuunaa
  • 15 g tuoretta persiljaa
  • 1 sitruuna, ½ sitruunan mehu
  • Suolaa ja mustapippuria
Ohjeet
KROSSATUT FRITTIPERUNAT
  1. Kuumenna 1,8 l öljyä friteerauskeittimessä 110 C: n. Jätä 2 dl öljyä valkosipulia varten. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää kasariin öljy ja valkosipulit. Paahda sipuleita kuumassa öljyssä hetki. Sekoita öljy-sipuliseos tasaiseksi sauvasekoittimell, jätä huoneenlämpöön odottamaan. Krossaa, painele perunat varovasti käsin hieman rikki. Kuitenkin niin, että pysyvät koossa. Friteeraa kuumassa öljyssä n. 3–4 minuuttia, kunnes ovat kullankeltaisia. Valuta perunat ja kaada ne kulhoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinaatti, rucola ja neljä ruokalusikallista valkosipuliöljyä. Sekoita peruna-vihannesseosta varovasti muutaman kerran. Tarjoile kermaviilikastikkeen kera.
YRTTIKASTIKE / KERMAVIILIKASTIKE
  1. Valmista kermaviilikastike hyvissä ajoin etukäteen kylmään maustumaan. Vuoraa siivilä kahvinsuodatinpaperilla. Laita kermaviili vuorattuun siivilään. Aseta siivilän alle astia johon neste valuu. Valuta kermaviiliä jääkaapissa kolme tuntia. Näin saat kermaviilistä kiinteämpää ja kermaisempaa. Hienonna yrtit, sekoita valutetun kermaviilin joukkoon, sekä ½ sitruunan mehu ja yritit. Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kastike saa maustua jääkaapissa miellellään kaksi tuntia ennen tarjoilua. Vinkki! Krossatun frittiperunan kanssa sopii hyvin rapeaksi paistettu pekonimuru. Vaihtoehtoisesti voi perunoiden kanssa tarjota jotain muuta proteiinilisää (vegaaniproteiini). Firteeratutuista perunoista saat myös herkullisia cocktailannoksia.