TexMex Nyhtökaura-perunavuoka

G, L, VE

Tulosta
Vegaaninen Tex Mex perunavuoka
1/1 GN-vuoka 65 mm
Servings
annosta
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipale- tai suikaleperuna
  • 0,800 kg Nyhtökaura, Nude pakaste Gold&Green EAN 6430061141178
  • 0,100 kg Rypsiöljy
  • 0,600 kg Chunky Salsa Medium Santa Maria EAN 7311310045517
  • 0,200 kg Sipuli hienonnettu
  • 0,075 kg Santa Maria Taco Spice Mix EAN 7311311012549
  • 0,015 kg Suola
  • 0,300 kg Porkkanasuikale, pakaste tai karkea raaste
  • 0,050 kg Santa Maria Nacho Chips EAN 7311310032128
Liemi
  • 1,500 L l Vesi
  • 6,640 kg Saanto: paistohävikki = 25 annosta á 250 gr
Servings
annosta
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipale- tai suikaleperuna
  • 0,800 kg Nyhtökaura, Nude pakaste Gold&Green EAN 6430061141178
  • 0,100 kg Rypsiöljy
  • 0,600 kg Chunky Salsa Medium Santa Maria EAN 7311310045517
  • 0,200 kg Sipuli hienonnettu
  • 0,075 kg Santa Maria Taco Spice Mix EAN 7311311012549
  • 0,015 kg Suola
  • 0,300 kg Porkkanasuikale, pakaste tai karkea raaste
  • 0,050 kg Santa Maria Nacho Chips EAN 7311310032128
Liemi
  • 1,500 L l Vesi
  • 6,640 kg Saanto: paistohävikki = 25 annosta á 250 gr
Instructions
  1. Sekoita Nyhtökaura, salsa ja mausteet keskenään. Kaada perunat vuokaan, mittaa päälle Nyhtökauratäyte.
  2. Sekoita perunat ja täyte keskenään. Lisää vuokaan vesi nesteeksi. Paista yhdistelmäpaistolla 140 C:ssa, kosteus 60 % noin 45 minuuttia uunin tehosta riippuen.
  3. Anna vetäytyä lämpökaapissa 10 min.
  4. Anna vetäytyä lämpökaapissa 10 min.
  5. Lisää nachomurut vuoan pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Perunamunakas purjosipulin, pekonin ja piparjuuren kera

Tulosta
Perunamunakas purjosipulin, pekonin ja piparjuuren kera
Servings
henkilölle
Ingredients
  • 260 g JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
  • 290 g Kananmuna
  • 170 g kerma
  • 170 g savustettu pekoni
  • 80 g purjosipuli
  • 85 g raastettu kermajuusto
  • 30 g voi
  • 20 g raastettu piparjuuri
  • 6 g Suola
Servings
henkilölle
Ingredients
  • 260 g JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
  • 290 g Kananmuna
  • 170 g kerma
  • 170 g savustettu pekoni
  • 80 g purjosipuli
  • 85 g raastettu kermajuusto
  • 30 g voi
  • 20 g raastettu piparjuuri
  • 6 g Suola
Instructions
  1. Suikaloi purjosipuli ja pekoni ohuiksi suikaleiksi. Paista suikaleet voissa pannulla. Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain viipaleperunaa ja purjo-pekoniseosta. Sekoita keskenään kananmunat, kerma ja suola ja vatkaa seos kuohkeaksi. Kaada seos vuokaan ja sirottele pinnalle juustoa. Paista uunissa 225 asteessa kunnes munakas on hyytynyt. Paistoaika on noin 30 min riippuen massan korkeudesta. Anna jäähtyä hetken aikaa ja viimeistele lisäämällä päälle raastettua piparjuurta. Uunimunakas on helppo ja maistuva lounasruoka raikkaan salaatin kanssa tarjoiltuna.

”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä

Tulosta
”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä
Servings
annosta
Ingredients
”Poltetut” perunat
  • 15 kpl JEPO kypsä kuorellinen pikkuperuna
  • 20 g ruokaöljy
  • Suola
Heinäsavustettu kermaviili
  • 200 g Kermaviili
  • Suolaa
  • sitruunaa
  • heinää
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia ruohosipuli
  • 90 g taimenen mäti
Servings
annosta
Ingredients
”Poltetut” perunat
  • 15 kpl JEPO kypsä kuorellinen pikkuperuna
  • 20 g ruokaöljy
  • Suola
Heinäsavustettu kermaviili
  • 200 g Kermaviili
  • Suolaa
  • sitruunaa
  • heinää
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia ruohosipuli
  • 90 g taimenen mäti
Instructions
”Poltetut” perunat
  1. Laita perunat uunivuokaan. Lisää päälle öljyä ja runsaasti suolaa. Sekoita. Paahda kevyesti perunoiden pinta joka puolelta kaasupolttimella. Halkaise perunat poikittain kahtia ja leikkaa perunanpuolikkaiden pohja tasaiseksi siten, että ne pysyvät pystyssä.
Heinäsavustettu kermaviili
  1. Kaada kermaviili kahvinsuodattimeen ja valuta noin 4 t jääkaapissa, jotta kermaviilin koostumus tulee kiinteäksi. Ripottele heinää kattilan pohjalle. Laita kermaviili kuumuutta kestävään ja kattilan sisään mahtuvaan kulhoon. Sytytä heinä palamaan ja nosta kulho kattilaan. Laita kansi päälle ja anna kermaviilin kylmäsavustua noin 10 min. Kun kermaviili on savustunut, vatkaa se ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Lisäksi
  1. Kuutioi punasipuli pieniksi kuutioiksi ja silppua ruhosipuli. Laita perunanpuolikkaat tarjoiluvadille. Lisää päälle savustettua kermaviiliä, taimenen mätiä noin 3 g/perunanpuolikas ja sipulia. Viimeistele silputulla ruohosipulilla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia

Tulosta
Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia
Prep Time 1 t 15 min
Servings
kpl
Ingredients
Perunavohvelit
  • 250 g JEPO kypsä muusiperuna
  • 400 g maito
  • 90 g voi
  • 50 g Rypsiöljy
  • 2 kpl kanamuna
  • 75 g tattarihiutale
  • 15 g leivinjauhe
  • 6 g Suola
  • 20 g perunakuorijauho
Savukalatahna
  • 120 g lämminsavusiika
  • 150 g ranskankerma (rasvaa 15-18 %)
  • 60 g omena
  • 40 g punasipuli
  • 10 g Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 19 g sitruunamehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Pikkelöity fenkoli
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 dl etikka
  • 2 dl Sokeri
  • 3 dl Vesi
  • 1 kpl tillinippu koristeeksi
Prep Time 1 t 15 min
Servings
kpl
Ingredients
Perunavohvelit
  • 250 g JEPO kypsä muusiperuna
  • 400 g maito
  • 90 g voi
  • 50 g Rypsiöljy
  • 2 kpl kanamuna
  • 75 g tattarihiutale
  • 15 g leivinjauhe
  • 6 g Suola
  • 20 g perunakuorijauho
Savukalatahna
  • 120 g lämminsavusiika
  • 150 g ranskankerma (rasvaa 15-18 %)
  • 60 g omena
  • 40 g punasipuli
  • 10 g Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 19 g sitruunamehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Pikkelöity fenkoli
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 dl etikka
  • 2 dl Sokeri
  • 3 dl Vesi
  • 1 kpl tillinippu koristeeksi
Instructions
Paahdetut perunankuoret
  1. Perunankuorista saa uunissa paahtamalla rapean herkun, joka sopii jauhettuna erinomaisesti mm. perunasoseen ja vohvelitaikinan maustamiseen. Pese perunat huolellisesti ja kuori ne. Laita kuoret uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa, kunnes kuoret ovat kuivia ja kullanvärisiä. Jauha kuoret tehosekoittimella hienoksi jauhoksi.
Perunavohvelit
  1. Lämmitä maito ja voi kattilassa. Laita JEPO kypsä muusiperunat kulhoon ja lisää päälle lämmin maito-voiseos. Vatkaa seosta sähkövispilällä, kunnes saat aikaiseksi löysän muusin. Lisää muusin joukkoon öljy ja kananmunat. Sekoita ja vatkaa taikina tasaiseksi.
  2. Paahda tattarihiutaleet kuivalla pannulla täydellä teholla noin 3 minuuttia tai kunnes hiutaleet saavat hieman väriä ja alkavat tuoksua. Jauha paahdetut tattarihiutaleet jauhoksi tehosekoittimella.
  3. Sekoita keskenään paahdettu perunajauho, jauhettu tattari ja leivinjauhe. Kaada seos vohvelitaikinan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia huoneenlämmössä.
  4. Lämmitä vohvelirauta kuumaksi ja voitele se voilla tai öljyllä. Vinkki: Vuokaspray on kätevä apu vohveliraudan kuviollisten paistolevyjen voiteluun. Paista vohvelit vohvelipannussa rapeiksi ja kullanruskeiksi.
Savukalatahna
  1. Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Omenan voi kuutioida kuorellisena. Poista mahdolliset ruodot siikafileestä ja hienonna se. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti, jotta saat tasaisen tahnan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pikkelöity fenkoli
  1. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Höylää fenkoli mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi tai leikkaa veitsellä haluamaasi muotoon. Laita fenkoli kannelliseen lasipurkkiin ja kaada päälle lämmin etikkaliemi. Sulje kansi ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt purkki jääkaappiin ja säilytä kylmässä.

Perunakompotti paahdetulla perunakuorijauheella ja perunalastuilla

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Perunakompotti paahdetulla perunakuorijauheella ja perunalastuilla
Servings
Ingredients
  • 500 g JEPO kypsää muusiperunaa
  • 300 g Maitoa
  • 100 g ruskistettua voita
  • 3 rkl perunakuorijauhetta
  • Suolaa
PAAHDETUT PERUNAKUORET
  • 1-2 raakaa perunaa
PERUNALASTUT
  • 100 g raakaa perunaa
  • 2 l Rypsiöljy
  • Suola
Servings
Ingredients
  • 500 g JEPO kypsää muusiperunaa
  • 300 g Maitoa
  • 100 g ruskistettua voita
  • 3 rkl perunakuorijauhetta
  • Suolaa
PAAHDETUT PERUNAKUORET
  • 1-2 raakaa perunaa
PERUNALASTUT
  • 100 g raakaa perunaa
  • 2 l Rypsiöljy
  • Suola
Instructions
  1. Murskaa kypsät perunat kattilassa pallovispilällä. Ruskista voi kattilassa. Voi on valmis, kun alkaa kuplia, väri on vaaleanruskea ja tuoksu on pähkinäinen. Ota kattila pois lämmöltä. Lisää perunasurvoksen joukkoon ruskistettu voi ja maito. Kiehauta voi-perunaseos. Lisää paahdettu perunankuorijauhe. Mausta suolalla.
  2. Laita perunakompotti lautaselle. Ripottele pienennettyjä perunasipsejä kompotin päälle. Koristele suosikkiyrteillä ja ripottele vielä paahdettua perunakuorijauhetta annoksen päälle.
PAAHDETUT PERUNAKUORET
  1. Pese perunat huolellisesti ennen kuorintaa.
  2. Kuori perunat ohuelti. Laita kuoret uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Paista kuoria uunissa 175 asteessa kunnes ovat kullanruskeita ja kuivia.
  4. Sekoita tehosekoittimella hienojakoiseksi jauhoksi.
  5. Sopii erittäin hyvin esim. perunamuusin maustamiseen.
PERUNALASTUT
  1. Leikkaa perunat mandoliini- leikkurilla n. 1 mm viipaleiksi.
  2. Huuhtele haaleassa vedessä, kunnes vesi on kirkasta.
  3. Paista kuoret friteerauskeittimessä 140 astetta. Sekoita säännöllisin väliajoin ettei perunaviipaleet tartu toisiinsa.
  4. Perunalastut ovat valmiita, kun öljy ei enää kupli ja lastuissa on hieno väri.
  5. Valuta lastut talouspaperin päällä ja mausta suolalla.

Lihakeitto yhdistelmäuunissa

Tulosta
LIHAKEITTO Yhdistelmäuunissa
GN 1/2 250 mm
Servings
Ingredients
  • 1,200 kg Naudanlihaa kuutiona, kypsä
  • 3,600 kg Vesi
  • 0,008 kg Maustepippuri kokonainen
  • 0,026 kg Suola
  • 3,000 kpl Laakerinlehti
  • 0,020 kg Kasvisfondi
  • 0,020 kg Kasvisliemijauhe
  • 1,000 kg Keittojuures,pakaste
  • 2,000 kg JEPO kypsä palaperuna tai kuutioperuna 15 mm
  • 0,120 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 0,040 kg Persilja tai tilli, tuore
Servings
Ingredients
  • 1,200 kg Naudanlihaa kuutiona, kypsä
  • 3,600 kg Vesi
  • 0,008 kg Maustepippuri kokonainen
  • 0,026 kg Suola
  • 3,000 kpl Laakerinlehti
  • 0,020 kg Kasvisfondi
  • 0,020 kg Kasvisliemijauhe
  • 1,000 kg Keittojuures,pakaste
  • 2,000 kg JEPO kypsä palaperuna tai kuutioperuna 15 mm
  • 0,120 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 0,040 kg Persilja tai tilli, tuore
Instructions
  1. Mittaa GN-astiaan lihat (ei tarvitse esilämmittää),vesi, mausteet,juurekset,sipuli ja perunat.
  2. Kuumenna höyrykeitolla 100 asteessa 45 min.
  3. Tarkista maku.
  4. Lisää persilja tai tilli
Recipe Notes

Tämä keitto voidaan koota valmiiksi vuokiin jo hyvissä ajoin ennen kuumennusta esim. edellisenä päivänä. Kuumennus voidaan tehdä myös esim. Jakelukeittiössä.

Broilerkiusaus

Tulosta
Broilerkiusaus
1/1 GN 65 mm
Servings
ann. a´300 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä suikeleperuna 3 kg=1 pss
  • 0,800 kg Broilerin filesuikale kypsä marinoitu
  • 0,200 kg Purjoa viipaleina tai suikaleena
  • 0,020 kg Suola
  • 0,002 kg Curry
  • 0,001 kg Rakuuna
  • 0,005 kg Kanaliemijauhe
  • 0,800 kg Ruokakerma tai kasvirasvasekoite,laktoositon
Servings
ann. a´300 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä suikeleperuna 3 kg=1 pss
  • 0,800 kg Broilerin filesuikale kypsä marinoitu
  • 0,200 kg Purjoa viipaleina tai suikaleena
  • 0,020 kg Suola
  • 0,002 kg Curry
  • 0,001 kg Rakuuna
  • 0,005 kg Kanaliemijauhe
  • 0,800 kg Ruokakerma tai kasvirasvasekoite,laktoositon
Instructions
  1. Laita perunasuikaleet, broilersuikaleet ja sipuli voideltuun GN-vuokaan.
  2. Sekoita mausteet ruokakerman joukkoon
  3. Lisää kerma-mausteseos vuokaan ja sekoita kaikki ainekset tasaisesti sekaisin.
  4. Paisto:yhdistelmäpaisto 150 astetta 45 min.
Vinkki
  1. Voit sekoittaa kaikki ainekset keskenään sekoittavassa padassa, jonka jälkeen jako vuokiin.

Peruna-paahtopaistisalaatti

tarja-ahokasTarjan_perunasalaattiPeruna-paahtopaistisalaatti on juhlava ja ruokaisa, hieman erityyppinen kuin perinteinen perunasalaatti. Se valmistetaan kuorellisista, paahdetuista uunilohkoperunoista. Salaatin valmistus on monivaiheinen, mutta maukas, raikas ja herkullinen lopputulos kruunaa vaivan. Tämän reseptin lähettäjä Rasekon kouluttaja ja Turun keittiömestariyhdistyksen varapuheenjohtaja Tarja Ahokas on valmistanut tätä tykättyä perunasalaattia moniin juhlatilaisuuksiin.

 

 

 

Tulosta
Peruna-paahtopaistisalaatti
Laktoositon, gluteeniton, maidoton. Annoskoko a’ n. 100 gr
Servings
annosta
Ingredients
  • 5,000 kg JEPO raaka kuorellinen uunilohkoperuna
  • 0,220 kg Rypsiöljy
  • 0,020 kg Suola
  • 0,010 kg Savupaprikajauhe
  • 0,005 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 1,200 kg Punasipulia renkaina
  • 0,310 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 0,085 kg Sokeri
  • 1,000 kg Paprikasuikale punainen, tuore
  • 1,000 kg Tuorekurkku, sisus poistettu
  • 0,160 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 1,300 kg Naudan paahtopaisti kypsä, viipaloitu (Saarioinen)
  • 0,350 kg Lehtikaali
  • 0,045 kg öljyä
  • 0,010 kg Suolaa
  • 0,050 kg pinjansiemeniä
Servings
annosta
Ingredients
  • 5,000 kg JEPO raaka kuorellinen uunilohkoperuna
  • 0,220 kg Rypsiöljy
  • 0,020 kg Suola
  • 0,010 kg Savupaprikajauhe
  • 0,005 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 1,200 kg Punasipulia renkaina
  • 0,310 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 0,085 kg Sokeri
  • 1,000 kg Paprikasuikale punainen, tuore
  • 1,000 kg Tuorekurkku, sisus poistettu
  • 0,160 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 1,300 kg Naudan paahtopaisti kypsä, viipaloitu (Saarioinen)
  • 0,350 kg Lehtikaali
  • 0,045 kg öljyä
  • 0,010 kg Suolaa
  • 0,050 kg pinjansiemeniä
Instructions
  1. Sekoita raakojen lohkoperunoiden joukkoon öljy, suola, paprikajauhe ja mustapippurirouhe.
  2. Laita perunat leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi pellille tai matalaan GN-vuokaan.
  3. Paista kuivapaistolla 180 astetta noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan. Laita jäähdytyskaappiin jäähtymään.
  4. Laita punasipulirenkaat marinoitumaan sokerilla maustettuun sitrusvinaigretteen vähintään tunniksi
  5. Halkaise kurkku pituussuuntaan ja poista pariisinperunaraudalla keskiosa. Leikkaa kurkku viipaleiksi. (käytä sisus esim. smoothien joukkoon)
  6. Pyöräytä paprikat ja kurkkuviipaleet pienessä määrässä sitrusvinaigrettea
  7. Poista lehtikaalista paksut ruodit ja leikkaa suikaleiksi
  8. Sekoita lehtikaalisuikaleisiin vähän öljyä ja suolaa ja laita uunipelleille ohuet kerrokset ja paahda uunissa 150 asteessa muutama minuutti tai kunnes ovat rapeita. Jäähdytä
  9. Leikkaa paahtopaistiviipaleet saman kokoiseksi suikaleeksi kuin paprikakin
  10. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla.
  11. Yhdistä kaikki aineet isossa astiassa ja laita tarjolle. Jätä osa lehtikaalista salaatin päälle. Koristele pinjansiemenillä

Tomaattinen Kana-Kookoskeitto

 Reseptin tekijä Petri Tamminen, Turku, Saarioinen Oy

Tulosta
Tomaattinen kana-kookoskeitto
Yhteensä 7,700 kg
Servings
annosta
Ingredients
  • 1,300 kg Broilerin Kypsä Jauheliha 8254, Saarioinen
  • 2,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 0,800 kg Tomaattisalsa 4531, Saarioinen
  • 0,500 kg Suippopaprika punainen/ punainen paprika
  • 0,030 kg Chili, kokonainen, middle = 2-3 kpl
  • 0,025 kg Suola
  • 0,040 kg Kasvisliemijauhe 2211, Saarioinen
  • 1,000 kg Kookosmaito
  • 2,000 kg Vesi
  • 5,000 kpl Lime
  • (suuruste)
Servings
annosta
Ingredients
  • 1,300 kg Broilerin Kypsä Jauheliha 8254, Saarioinen
  • 2,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 0,800 kg Tomaattisalsa 4531, Saarioinen
  • 0,500 kg Suippopaprika punainen/ punainen paprika
  • 0,030 kg Chili, kokonainen, middle = 2-3 kpl
  • 0,025 kg Suola
  • 0,040 kg Kasvisliemijauhe 2211, Saarioinen
  • 1,000 kg Kookosmaito
  • 2,000 kg Vesi
  • 5,000 kpl Lime
  • (suuruste)
Instructions
  1. Sekoita Broilerin kypsä jauheliha, Tomaattisalsa ja Kasvisliemijauhe sekä suola ensin keskenään 1/2 GN-vuuassa
  2. Lisää kypsä palaperuna
  3. Leikkaa paprika ja chili ohuiksi suikaleiksi ja lisää vuokaan
  4. Lisää kookosmaito
  5. Lisää vesi
  6. Kuumennus: Höyrykuumennus 100%/100 astetta 40-45 min. (75 astetta sisälämpö)Esilämmitetty uuni. Tarkista maku, Hienosäädä haluamasi makutaso!
  7. Suurusta halutessasi esim. maissijauholla Purista ennen tarjoilua limelohkoista muutama tippa limen mehua keiton pinnalle/annos tai tarjoa limelohko kullekin asiakkaalle. Voit mitata raaka-aineet vuokaan edellisenä päivänä, siirtää kylmiöön ja kuumentaa seuraavana päivänä ohjeen mukaan.

Perunasalaatti maissin kera

Tulosta
Perunasalaatti maissin kera
maidoton, G, L 38 ann. a' 150 gr
Servings
ann. a' 150 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO Kypsä kuutioperuna 15 mm
  • 1,200 kg Maissinjyviä, säilyke
  • 0,600 kg Punasipulikuutio
Kastike
  • 0,600 kg Mangolla maustettu majoneesi
  • 0,300 kg Kermaviili
  • 0,030 kg Suola
Servings
ann. a' 150 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO Kypsä kuutioperuna 15 mm
  • 1,200 kg Maissinjyviä, säilyke
  • 0,600 kg Punasipulikuutio
Kastike
  • 0,600 kg Mangolla maustettu majoneesi
  • 0,300 kg Kermaviili
  • 0,030 kg Suola
Instructions
  1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään
  2. Sekoita perunat,maissit,sipuli ja kastike keskenään
  3. Anna maustua kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua