Perunamunakas purjosipulin, pekonin ja piparjuuren kera

Tulosta
Perunamunakas purjosipulin, pekonin ja piparjuuren kera
Raaka-ainelaskuri
henkilölle
Ainesosat
  • 260 g JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
  • 290 g Kananmuna
  • 170 g kerma
  • 170 g savustettu pekoni
  • 80 g purjosipuli
  • 85 g raastettu kermajuusto
  • 30 g voi
  • 20 g raastettu piparjuuri
  • 6 g Suola
Raaka-ainelaskuri
henkilölle
Ainesosat
  • 260 g JEPO kypsä kuorellinen viipaleperuna
  • 290 g Kananmuna
  • 170 g kerma
  • 170 g savustettu pekoni
  • 80 g purjosipuli
  • 85 g raastettu kermajuusto
  • 30 g voi
  • 20 g raastettu piparjuuri
  • 6 g Suola
Ohjeet
  1. Suikaloi purjosipuli ja pekoni ohuiksi suikaleiksi. Paista suikaleet voissa pannulla. Laita voideltuun uunivuokaan kerroksittain viipaleperunaa ja purjo-pekoniseosta. Sekoita keskenään kananmunat, kerma ja suola ja vatkaa seos kuohkeaksi. Kaada seos vuokaan ja sirottele pinnalle juustoa. Paista uunissa 225 asteessa kunnes munakas on hyytynyt. Paistoaika on noin 30 min riippuen massan korkeudesta. Anna jäähtyä hetken aikaa ja viimeistele lisäämällä päälle raastettua piparjuurta. Uunimunakas on helppo ja maistuva lounasruoka raikkaan salaatin kanssa tarjoiltuna.

”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä

Tulosta
”Poltetut” perunat, savustettua kermaviiliä ja taimenen mätiä
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
”Poltetut” perunat
  • 15 kpl JEPO kypsä kuorellinen pikkuperuna
  • 20 g ruokaöljy
  • Suola
Heinäsavustettu kermaviili
  • 200 g Kermaviili
  • Suolaa
  • sitruunaa
  • heinää
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia ruohosipuli
  • 90 g taimenen mäti
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
”Poltetut” perunat
  • 15 kpl JEPO kypsä kuorellinen pikkuperuna
  • 20 g ruokaöljy
  • Suola
Heinäsavustettu kermaviili
  • 200 g Kermaviili
  • Suolaa
  • sitruunaa
  • heinää
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rasia ruohosipuli
  • 90 g taimenen mäti
Ohjeet
”Poltetut” perunat
  1. Laita perunat uunivuokaan. Lisää päälle öljyä ja runsaasti suolaa. Sekoita. Paahda kevyesti perunoiden pinta joka puolelta kaasupolttimella. Halkaise perunat poikittain kahtia ja leikkaa perunanpuolikkaiden pohja tasaiseksi siten, että ne pysyvät pystyssä.
Heinäsavustettu kermaviili
  1. Kaada kermaviili kahvinsuodattimeen ja valuta noin 4 t jääkaapissa, jotta kermaviilin koostumus tulee kiinteäksi. Ripottele heinää kattilan pohjalle. Laita kermaviili kuumuutta kestävään ja kattilan sisään mahtuvaan kulhoon. Sytytä heinä palamaan ja nosta kulho kattilaan. Laita kansi päälle ja anna kermaviilin kylmäsavustua noin 10 min. Kun kermaviili on savustunut, vatkaa se ja mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Lisäksi
  1. Kuutioi punasipuli pieniksi kuutioiksi ja silppua ruhosipuli. Laita perunanpuolikkaat tarjoiluvadille. Lisää päälle savustettua kermaviiliä, taimenen mätiä noin 3 g/perunanpuolikas ja sipulia. Viimeistele silputulla ruohosipulilla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia

Tulosta
Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia
Prep Time 1 t 15 min
Raaka-ainelaskuri
kpl
Ainesosat
Perunavohvelit
  • 250 g JEPO kypsä muusiperuna
  • 400 g maito
  • 90 g voi
  • 50 g Rypsiöljy
  • 2 kpl kanamuna
  • 75 g tattarihiutale
  • 15 g leivinjauhe
  • 6 g Suola
  • 20 g perunakuorijauho
Savukalatahna
  • 120 g lämminsavusiika
  • 150 g ranskankerma (rasvaa 15-18 %)
  • 60 g omena
  • 40 g punasipuli
  • 10 g Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 19 g sitruunamehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Pikkelöity fenkoli
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 dl etikka
  • 2 dl Sokeri
  • 3 dl Vesi
  • 1 kpl tillinippu koristeeksi
Prep Time 1 t 15 min
Raaka-ainelaskuri
kpl
Ainesosat
Perunavohvelit
  • 250 g JEPO kypsä muusiperuna
  • 400 g maito
  • 90 g voi
  • 50 g Rypsiöljy
  • 2 kpl kanamuna
  • 75 g tattarihiutale
  • 15 g leivinjauhe
  • 6 g Suola
  • 20 g perunakuorijauho
Savukalatahna
  • 120 g lämminsavusiika
  • 150 g ranskankerma (rasvaa 15-18 %)
  • 60 g omena
  • 40 g punasipuli
  • 10 g Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 19 g sitruunamehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Pikkelöity fenkoli
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 dl etikka
  • 2 dl Sokeri
  • 3 dl Vesi
  • 1 kpl tillinippu koristeeksi
Ohjeet
Paahdetut perunankuoret
  1. Perunankuorista saa uunissa paahtamalla rapean herkun, joka sopii jauhettuna erinomaisesti mm. perunasoseen ja vohvelitaikinan maustamiseen. Pese perunat huolellisesti ja kuori ne. Laita kuoret uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa, kunnes kuoret ovat kuivia ja kullanvärisiä. Jauha kuoret tehosekoittimella hienoksi jauhoksi.
Perunavohvelit
  1. Lämmitä maito ja voi kattilassa. Laita JEPO kypsä muusiperunat kulhoon ja lisää päälle lämmin maito-voiseos. Vatkaa seosta sähkövispilällä, kunnes saat aikaiseksi löysän muusin. Lisää muusin joukkoon öljy ja kananmunat. Sekoita ja vatkaa taikina tasaiseksi.
  2. Paahda tattarihiutaleet kuivalla pannulla täydellä teholla noin 3 minuuttia tai kunnes hiutaleet saavat hieman väriä ja alkavat tuoksua. Jauha paahdetut tattarihiutaleet jauhoksi tehosekoittimella.
  3. Sekoita keskenään paahdettu perunajauho, jauhettu tattari ja leivinjauhe. Kaada seos vohvelitaikinan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia huoneenlämmössä.
  4. Lämmitä vohvelirauta kuumaksi ja voitele se voilla tai öljyllä. Vinkki: Vuokaspray on kätevä apu vohveliraudan kuviollisten paistolevyjen voiteluun. Paista vohvelit vohvelipannussa rapeiksi ja kullanruskeiksi.
Savukalatahna
  1. Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Omenan voi kuutioida kuorellisena. Poista mahdolliset ruodot siikafileestä ja hienonna se. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti, jotta saat tasaisen tahnan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pikkelöity fenkoli
  1. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Höylää fenkoli mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi tai leikkaa veitsellä haluamaasi muotoon. Laita fenkoli kannelliseen lasipurkkiin ja kaada päälle lämmin etikkaliemi. Sulje kansi ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt purkki jääkaappiin ja säilytä kylmässä.

Perunakompotti paahdetulla perunakuorijauheella ja perunalastuilla

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Perunakompotti paahdetulla perunakuorijauheella ja perunalastuilla
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g JEPO kypsää muusiperunaa
  • 300 g Maitoa
  • 100 g ruskistettua voita
  • 3 rkl perunakuorijauhetta
  • Suolaa
PAAHDETUT PERUNAKUORET
  • 1-2 raakaa perunaa
PERUNALASTUT
  • 100 g raakaa perunaa
  • 2 l Rypsiöljy
  • Suola
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g JEPO kypsää muusiperunaa
  • 300 g Maitoa
  • 100 g ruskistettua voita
  • 3 rkl perunakuorijauhetta
  • Suolaa
PAAHDETUT PERUNAKUORET
  • 1-2 raakaa perunaa
PERUNALASTUT
  • 100 g raakaa perunaa
  • 2 l Rypsiöljy
  • Suola
Ohjeet
  1. Murskaa kypsät perunat kattilassa pallovispilällä. Ruskista voi kattilassa. Voi on valmis, kun alkaa kuplia, väri on vaaleanruskea ja tuoksu on pähkinäinen. Ota kattila pois lämmöltä. Lisää perunasurvoksen joukkoon ruskistettu voi ja maito. Kiehauta voi-perunaseos. Lisää paahdettu perunankuorijauhe. Mausta suolalla.
  2. Laita perunakompotti lautaselle. Ripottele pienennettyjä perunasipsejä kompotin päälle. Koristele suosikkiyrteillä ja ripottele vielä paahdettua perunakuorijauhetta annoksen päälle.
PAAHDETUT PERUNAKUORET
  1. Pese perunat huolellisesti ennen kuorintaa.
  2. Kuori perunat ohuelti. Laita kuoret uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Paista kuoria uunissa 175 asteessa kunnes ovat kullanruskeita ja kuivia.
  4. Sekoita tehosekoittimella hienojakoiseksi jauhoksi.
  5. Sopii erittäin hyvin esim. perunamuusin maustamiseen.
PERUNALASTUT
  1. Leikkaa perunat mandoliini- leikkurilla n. 1 mm viipaleiksi.
  2. Huuhtele haaleassa vedessä, kunnes vesi on kirkasta.
  3. Paista kuoret friteerauskeittimessä 140 astetta. Sekoita säännöllisin väliajoin ettei perunaviipaleet tartu toisiinsa.
  4. Perunalastut ovat valmiita, kun öljy ei enää kupli ja lastuissa on hieno väri.
  5. Valuta lastut talouspaperin päällä ja mausta suolalla.

Lihakeitto yhdistelmäuunissa

Tulosta
LIHAKEITTO Yhdistelmäuunissa
GN 1/2 250 mm
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 1,200 kg Naudanlihaa kuutiona, kypsä
  • 3,600 kg Vesi
  • 0,008 kg Maustepippuri kokonainen
  • 0,026 kg Suola
  • 3,000 kpl Laakerinlehti
  • 0,020 kg Kasvisfondi
  • 0,020 kg Kasvisliemijauhe
  • 1,000 kg Keittojuures,pakaste
  • 2,000 kg JEPO kypsä palaperuna tai kuutioperuna 15 mm
  • 0,120 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 0,040 kg Persilja tai tilli, tuore
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 1,200 kg Naudanlihaa kuutiona, kypsä
  • 3,600 kg Vesi
  • 0,008 kg Maustepippuri kokonainen
  • 0,026 kg Suola
  • 3,000 kpl Laakerinlehti
  • 0,020 kg Kasvisfondi
  • 0,020 kg Kasvisliemijauhe
  • 1,000 kg Keittojuures,pakaste
  • 2,000 kg JEPO kypsä palaperuna tai kuutioperuna 15 mm
  • 0,120 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 0,040 kg Persilja tai tilli, tuore
Ohjeet
  1. Mittaa GN-astiaan lihat (ei tarvitse esilämmittää),vesi, mausteet,juurekset,sipuli ja perunat.
  2. Kuumenna höyrykeitolla 100 asteessa 45 min.
  3. Tarkista maku.
  4. Lisää persilja tai tilli
Vinkki

Tämä keitto voidaan koota valmiiksi vuokiin jo hyvissä ajoin ennen kuumennusta esim. edellisenä päivänä. Kuumennus voidaan tehdä myös esim. Jakelukeittiössä.

Broilerkiusaus

Tulosta
Broilerkiusaus
1/1 GN 65 mm
Raaka-ainelaskuri
ann. a´300 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä suikeleperuna 3 kg=1 pss
  • 0,800 kg Broilerin filesuikale kypsä marinoitu
  • 0,200 kg Purjoa viipaleina tai suikaleena
  • 0,020 kg Suola
  • 0,002 kg Curry
  • 0,001 kg Rakuuna
  • 0,005 kg Kanaliemijauhe
  • 0,800 kg Ruokakerma tai kasvirasvasekoite,laktoositon
Raaka-ainelaskuri
ann. a´300 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä suikeleperuna 3 kg=1 pss
  • 0,800 kg Broilerin filesuikale kypsä marinoitu
  • 0,200 kg Purjoa viipaleina tai suikaleena
  • 0,020 kg Suola
  • 0,002 kg Curry
  • 0,001 kg Rakuuna
  • 0,005 kg Kanaliemijauhe
  • 0,800 kg Ruokakerma tai kasvirasvasekoite,laktoositon
Ohjeet
  1. Laita perunasuikaleet, broilersuikaleet ja sipuli voideltuun GN-vuokaan.
  2. Sekoita mausteet ruokakerman joukkoon
  3. Lisää kerma-mausteseos vuokaan ja sekoita kaikki ainekset tasaisesti sekaisin.
  4. Paisto:yhdistelmäpaisto 150 astetta 45 min.
Vinkki
  1. Voit sekoittaa kaikki ainekset keskenään sekoittavassa padassa, jonka jälkeen jako vuokiin.

Elokuun resepti: Peruna-paahtopaistisalaatti

tarja-ahokasTarjan_perunasalaattiPeruna-paahtopaistisalaatti on juhlava ja ruokaisa, hieman erityyppinen kuin perinteinen perunasalaatti. Se valmistetaan kuorellisista, paahdetuista uunilohkoperunoista. Salaatin valmistus on monivaiheinen, mutta maukas, raikas ja herkullinen lopputulos kruunaa vaivan. Tämän reseptin lähettäjä Rasekon kouluttaja ja Turun keittiömestariyhdistyksen varapuheenjohtaja Tarja Ahokas on valmistanut tätä tykättyä perunasalaattia moniin juhlatilaisuuksiin.

 

 

 

Tulosta
Peruna-paahtopaistisalaatti
Laktoositon, gluteeniton, maidoton. Annoskoko a’ n. 100 gr
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 5,000 kg JEPO raaka kuorellinen uunilohkoperuna
  • 0,220 kg Rypsiöljy
  • 0,020 kg Suola
  • 0,010 kg Savupaprikajauhe
  • 0,005 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 1,200 kg Punasipulia renkaina
  • 0,310 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 0,085 kg Sokeri
  • 1,000 kg Paprikasuikale punainen, tuore
  • 1,000 kg Tuorekurkku, sisus poistettu
  • 0,160 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 1,300 kg Naudan paahtopaisti kypsä, viipaloitu (Saarioinen)
  • 0,350 kg Lehtikaali
  • 0,045 kg öljyä
  • 0,010 kg Suolaa
  • 0,050 kg pinjansiemeniä
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 5,000 kg JEPO raaka kuorellinen uunilohkoperuna
  • 0,220 kg Rypsiöljy
  • 0,020 kg Suola
  • 0,010 kg Savupaprikajauhe
  • 0,005 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 1,200 kg Punasipulia renkaina
  • 0,310 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 0,085 kg Sokeri
  • 1,000 kg Paprikasuikale punainen, tuore
  • 1,000 kg Tuorekurkku, sisus poistettu
  • 0,160 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 1,300 kg Naudan paahtopaisti kypsä, viipaloitu (Saarioinen)
  • 0,350 kg Lehtikaali
  • 0,045 kg öljyä
  • 0,010 kg Suolaa
  • 0,050 kg pinjansiemeniä
Ohjeet
  1. Sekoita raakojen lohkoperunoiden joukkoon öljy, suola, paprikajauhe ja mustapippurirouhe.
  2. Laita perunat leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi pellille tai matalaan GN-vuokaan.
  3. Paista kuivapaistolla 180 astetta noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan. Laita jäähdytyskaappiin jäähtymään.
  4. Laita punasipulirenkaat marinoitumaan sokerilla maustettuun sitrusvinaigretteen vähintään tunniksi
  5. Halkaise kurkku pituussuuntaan ja poista pariisinperunaraudalla keskiosa. Leikkaa kurkku viipaleiksi. (käytä sisus esim. smoothien joukkoon)
  6. Pyöräytä paprikat ja kurkkuviipaleet pienessä määrässä sitrusvinaigrettea
  7. Poista lehtikaalista paksut ruodit ja leikkaa suikaleiksi
  8. Sekoita lehtikaalisuikaleisiin vähän öljyä ja suolaa ja laita uunipelleille ohuet kerrokset ja paahda uunissa 150 asteessa muutama minuutti tai kunnes ovat rapeita. Jäähdytä
  9. Leikkaa paahtopaistiviipaleet saman kokoiseksi suikaleeksi kuin paprikakin
  10. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla.
  11. Yhdistä kaikki aineet isossa astiassa ja laita tarjolle. Jätä osa lehtikaalista salaatin päälle. Koristele pinjansiemenillä

Tomaattinen Kana-Kookoskeitto, helmikuun resepti

 Reseptin tekijä Petri Tamminen, Turku, Saarioinen Oy

Tulosta
Tomaattinen kana-kookoskeitto
Yhteensä 7,700 kg
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 1,300 kg Broilerin Kypsä Jauheliha 8254, Saarioinen
  • 2,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 0,800 kg Tomaattisalsa 4531, Saarioinen
  • 0,500 kg Suippopaprika punainen/ punainen paprika
  • 0,030 kg Chili, kokonainen, middle = 2-3 kpl
  • 0,025 kg Suola
  • 0,040 kg Kasvisliemijauhe 2211, Saarioinen
  • 1,000 kg Kookosmaito
  • 2,000 kg Vesi
  • 5,000 kpl Lime
  • (suuruste)
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 1,300 kg Broilerin Kypsä Jauheliha 8254, Saarioinen
  • 2,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 0,800 kg Tomaattisalsa 4531, Saarioinen
  • 0,500 kg Suippopaprika punainen/ punainen paprika
  • 0,030 kg Chili, kokonainen, middle = 2-3 kpl
  • 0,025 kg Suola
  • 0,040 kg Kasvisliemijauhe 2211, Saarioinen
  • 1,000 kg Kookosmaito
  • 2,000 kg Vesi
  • 5,000 kpl Lime
  • (suuruste)
Ohjeet
  1. Sekoita Broilerin kypsä jauheliha, Tomaattisalsa ja Kasvisliemijauhe sekä suola ensin keskenään 1/2 GN-vuuassa
  2. Lisää kypsä palaperuna
  3. Leikkaa paprika ja chili ohuiksi suikaleiksi ja lisää vuokaan
  4. Lisää kookosmaito
  5. Lisää vesi
  6. Kuumennus: Höyrykuumennus 100%/100 astetta 40-45 min. (75 astetta sisälämpö)Esilämmitetty uuni. Tarkista maku, Hienosäädä haluamasi makutaso!
  7. Suurusta halutessasi esim. maissijauholla Purista ennen tarjoilua limelohkoista muutama tippa limen mehua keiton pinnalle/annos tai tarjoa limelohko kullekin asiakkaalle. Voit mitata raaka-aineet vuokaan edellisenä päivänä, siirtää kylmiöön ja kuumentaa seuraavana päivänä ohjeen mukaan.

Perunasalaatti maissin kera

Tulosta
Perunasalaatti maissin kera
maidoton, G, L 38 ann. a' 150 gr
Raaka-ainelaskuri
ann. a' 150 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO Kypsä kuutioperuna 15 mm
  • 1,200 kg Maissinjyviä, säilyke
  • 0,600 kg Punasipulikuutio
Kastike
  • 0,600 kg Mangolla maustettu majoneesi
  • 0,300 kg Kermaviili
  • 0,030 kg Suola
Raaka-ainelaskuri
ann. a' 150 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO Kypsä kuutioperuna 15 mm
  • 1,200 kg Maissinjyviä, säilyke
  • 0,600 kg Punasipulikuutio
Kastike
  • 0,600 kg Mangolla maustettu majoneesi
  • 0,300 kg Kermaviili
  • 0,030 kg Suola
Ohjeet
  1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään
  2. Sekoita perunat,maissit,sipuli ja kastike keskenään
  3. Anna maustua kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua

Jauheliha-perunalasagne

Tulosta
Jauheliha-perunalasagne
1 kpl 1/1 GN n. 20 annosta a' 250 gr
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 250 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,800 kg Tomaattimurska, valkosipulilla tai yrteillä maustettu
  • 0,800 kg Ruokakerma, laktoositon
  • 0,300 kg Juustoraaste
  • 0,020 kg Suola
  • 0,015 kg Yrttitarhan sekoitus,Santamaria
  • 1,000 kg Kypsä naudan jauheliha
  • Paprikajauhetta
  • Perunamaustetta
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 250 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,800 kg Tomaattimurska, valkosipulilla tai yrteillä maustettu
  • 0,800 kg Ruokakerma, laktoositon
  • 0,300 kg Juustoraaste
  • 0,020 kg Suola
  • 0,015 kg Yrttitarhan sekoitus,Santamaria
  • 1,000 kg Kypsä naudan jauheliha
  • Paprikajauhetta
  • Perunamaustetta
Ohjeet
  1. Mausta jauheliha mausteilla. Saa olla melko voimakkaan makuista
  2. Lado GN-vuokaan kerroksittain puolet perunaviipaleista, maustettu jauheliha, tomaattimurska sekä puolet juustoraasteesta.
  3. Lisää päälle perunaviipalekerros.
  4. Laita perunoiden päälle loput juustoraasteet
  5. Lisää ruokakerma vuokaan.
  6. Kypsennä yhdistelmäpaistolla 160 astetta n. 45 min.