Perunanachovuoka tuoresalsan kera

L, G
1 kpl 1/1 GN 65 mm

Tulosta
Perunanachovuoka tuoresalsan kera
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 250 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 2-3 tl Suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,8 kg jauhelihaa raakana
  • 2 pss (60gr) Tacomausteseosta
  • 2-3 dl Vettä
  • 0,6 kg kypsiä, mustia papuja, säilyke
  • 1 kg Tacokastiketta Medium tai Hot
Pinnalle ennen paistoa
  • 0,4 kg Cheddarjuustoraastetta, laktoositon
Paiston jälkeen
  • 0,100 kg Maissilastuja, Tortilla lastuja
Tuoresalsa
  • 0,600 kg Punasipulia
  • 0,800 kg tomaattia kuutioina
  • 4 limeä
  • 2-4 kpl tuoretta chiliä
  • 2 rkl Sokeria
  • (2-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 3-4 dl oliiviöljyä
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 250 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 2-3 tl Suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,8 kg jauhelihaa raakana
  • 2 pss (60gr) Tacomausteseosta
  • 2-3 dl Vettä
  • 0,6 kg kypsiä, mustia papuja, säilyke
  • 1 kg Tacokastiketta Medium tai Hot
Pinnalle ennen paistoa
  • 0,4 kg Cheddarjuustoraastetta, laktoositon
Paiston jälkeen
  • 0,100 kg Maissilastuja, Tortilla lastuja
Tuoresalsa
  • 0,600 kg Punasipulia
  • 0,800 kg tomaattia kuutioina
  • 4 limeä
  • 2-4 kpl tuoretta chiliä
  • 2 rkl Sokeria
  • (2-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 3-4 dl oliiviöljyä
Ohjeet
  1. Voitele vuoka. Levitä vuoan pohjalle perunaviipaleet. Ripottele suolaa perunaviipaleille
  2. Ruskista jauheliha padassa tai uunissa (vaihtoehtona käytä kypsää jauhelihaa) ja mausta tacomausteseoksella. Lisää vesi ja anna hautua n. 10 minuuttia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä, lihamausteseos ei saa kuivua.
  3. Valuta pavut ja lisää jauhelihan joukkoon ja sekoita.
  4. Levitä jauheliha-papuseos perunaviipaleiden päälle.
  5. Lisää tacokastiketta päällimmäiseksi
  6. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.
  7. Paista vuokaa yhdistelmäuunissa kuivapaistolla 150-180 C:ssa n. 30 minuuttia uunin tehosta riippuen kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
  8. Halutessasi lisää paiston jälkeen vuoan pinnalle lisää tacokastiketta ja murskattuja Tortillachipsejä sekä tuoretta hienonnettua persiljaa.
  9. Tarjoa perunanachovuoka tuoresalsan kera.
Tuoresalsa
  1. Kuutioi punasipulit, tomaatit ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuorechili ohuiksi viipaleiksi
  2. Jos haluat chilistä miedompaa, poista chileistä ensin siemenet.
  3. Pese ja kuivaa limehedelmät. Raasta kuori ja purista mehu salsan joukkoon
  4. Lisää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta. Sekoita
  5. Anna tekeytyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua.
  6. Sekoita viimeksi joukkoon hienonnettu tuore korianteri.

Perunasalaatti yrttiöljyn kera, omenaa ja pikkelöityä sipulia

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Perunasalaatti yrttiöljyn kera, omenaa ja pikkelöityä sipulia
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g JEPO kypsää, kuorellista viipaleperunaa
  • 140 g omenaa
  • 50 g kypsytettyä juustoa
  • 30g g kevätsipulia
  • 30 g auringonkukansiemeniä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
PIKKELÖITY SIPULI
  • 70 g salottisipulia
  • 30 g etikkaa
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
YRTTIÖLJY
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 4 g valkosipulia
  • 70 g auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g JEPO kypsää, kuorellista viipaleperunaa
  • 140 g omenaa
  • 50 g kypsytettyä juustoa
  • 30g g kevätsipulia
  • 30 g auringonkukansiemeniä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
PIKKELÖITY SIPULI
  • 70 g salottisipulia
  • 30 g etikkaa
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
YRTTIÖLJY
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 4 g valkosipulia
  • 70 g auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Ohjeet
  1. Levitä perunaviipaleet lautaselle. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa omenat kuutioiksi ja höylää juusto. Pilko kevätsipuli. Paahda auringonkukansiemenet kuivassa paistinpannussa, kunnes ovat kullanruskeita. Lisää kaikki ainesosat ja pikkelöityä salottisipulia perunoiden päälle. Kaada yrttiöljy salaatin päälle.
PIKKELÖITY SIPULI
  1. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kiehauta muut ainesosat ja lisää sen jälkeen sipuliviipaleet joukkoon. Anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Jäähdytä huoneenlämmössä. Säilytä pikkelöity sipuli jääkaapissa.
YRTTIÖLJY
  1. Paahda auringonkukansiemenet paistinpannussa, kunnes ovat kullanruskeita. Leikkaa suurin osa yrttien varsista pois, käytä lehdet. Kuori valkosipulit. Sekoita kaikki ainesosat tehosekoittimella kunnes koostomus on sileä. Mausta ja tarkista maku.

Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
SIENI-PERUNATERRIINI
  • 700 g JEPO kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g Voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
  • 70 g Punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
  • 100 g Voita
  • 20 g salviaa
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
SIENI-PERUNATERRIINI
  • 700 g JEPO kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g Voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
  • 70 g Punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
  • 100 g Voita
  • 20 g salviaa
Ohjeet
  1. Viipaloi puhdistetut sienet pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Laita sienet kuumalle paistinpannulle, paista sieniä, kunnes sienten neste on haihtunut pois. Lisää sen jälkeen pannulle voi ja sipulikuutiot. Ruskista seos kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka (n. 15 cm x 20 cm) öljyllä. Laita ensin yksi kerros kypsiä perunaviipaleita, suolaa, kerros sieni-sipuliseosta ja viimeksi tasainen kerros juustoa. Toista vielä kerran ja viimestele terriini muutamilla perunaviipaleilla. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min, kunnes saa kauniin paistopinnan. Tarjoile heti tai jäähdytä ja säilytä viileässä kevyen painon alla. Ota seuraavana päivänä vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Annospalat voi paistaa tai lämmittää uunissa enenn tarjoilua.
Vinkki

Vinkki ! Perunaterriiniin voi käytää mitä tahansa

saatavilla olevia tuoreita ruokasieniä. Vaihtoehtoisesti

herkkusieniä tai osterivinokkaita.

Coctailpaloina tarjoile sellaisenaan tai mädillä

koristeltuna.

Frozen peruna

Miten ihanalta maistuukaan perunasta valmistettu pehmis, frozen potato! Kuva: Laura Riihelä
Tulosta
Frozen peruna
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 350 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 400 g turkkilaista jugurttia
  • 0,75 dl Sokeria
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 350 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 400 g turkkilaista jugurttia
  • 0,75 dl Sokeria
Ohjeet
  1. Kuori perunat. Keitä tai höyrytä ne kypsäksi.
  2. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
  3. Lisää sokeri ja jugurtti perunasoseen joukkoon. Soseuta massa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  4. Siirrä massa laakeaan astiaan ja anna sen jähmettyä pakastimessa noin tunti välillä sekoittaen.
  5. Tarjoile jähmettyneenä pehmiksen tapaan kotimaisten marjojen ja raastetun sitruunankuoren kera.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/frozen-peruna-7788

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Peruna-suklaakakku

Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta. Kuva Laura Riihelä
Tulosta
Peruna-suklaakakku
26 cm irtopohjavuoka
Raaka-ainelaskuri
palaa
Ainesosat
  • 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2,25 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 200 g Voita
  • 2,75 dl Sokeria
  • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 2,5 rkl konjakkia
Koristeluun
  • sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
  • appelsiinin lohkoja
  • perunalastuja
Raaka-ainelaskuri
palaa
Ainesosat
  • 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2,25 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 200 g Voita
  • 2,75 dl Sokeria
  • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 2,5 rkl konjakkia
Koristeluun
  • sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
  • appelsiinin lohkoja
  • perunalastuja
Ohjeet
  1. Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
  3. Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  4. Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
  5. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
  6. Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.
  7. Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-suklaakakku-7800

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Perunaserpentiini

Veikeä perunaserpentiini muistuttaa tippaleipää. Kuva Laura Riihelä

Tulosta
Perunaserpentiini
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 1 dl Sokeria
  • 2 dl perunajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 tl Suolaa
  • rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • kaneli-sokeria koristeluun
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 1 dl Sokeria
  • 2 dl perunajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 tl Suolaa
  • rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • kaneli-sokeria koristeluun
Ohjeet
  1. Kuori ja höyrytä perunat kypsiksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat perunasoseen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
  3. Laita massa pursotinpussiin. Lämmitä öljy 180 asteeseen. Pursota tasaista nauhaa kuumaan rasvaan spiraalimaisesti pyöritellen. Kypsennä muutamia minuutteja niin, että nauhojen pinta on rapea ja kullanruskea molemmin puolin.
  4. Anna serpentiinin jäähtyä hetki ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile heti esimerkiksi jälkiruokana.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-pahkinasalaatti-7802

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Peruna-pähkinäsalaatti

Tulosta
Peruna-pähkinäsalaatti
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
Peruna-pähkinäsalaatti
  • 300 g kiinteää perunaa (kuorittuna)
  • 2 päärynää
  • 0,5 tl Suolaa
  • 2,5 rkl Rypsiöljyä
Etikkaliemi
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 dl Sokeria
  • 1,5 dl Vettä
Karamellisoidut pistaasipähkinät
  • 100 g kuorittuja, mieluiten suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 1 rkl Voita
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 rkl fariinisokeria
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
Peruna-pähkinäsalaatti
  • 300 g kiinteää perunaa (kuorittuna)
  • 2 päärynää
  • 0,5 tl Suolaa
  • 2,5 rkl Rypsiöljyä
Etikkaliemi
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 dl Sokeria
  • 1,5 dl Vettä
Karamellisoidut pistaasipähkinät
  • 100 g kuorittuja, mieluiten suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 1 rkl Voita
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 rkl fariinisokeria
Ohjeet
  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. Anna kypsien perunoiden jäähtyä.
  2. Perunoiden kiehuessa valmista karamellisoidut pähkinät. Sulata sokerit paistinpannulla samalla sekoittaen. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon voi ja pähkinät. Pyörittele pähkinät tasaisesti ja nopeasti kuumassa sokerissa, varo että et polta seosta. Levitä pähkinät uunipellille ja kuivaa niitä 100 asteisessa uunissa noin tunti.
  3. Pese tai kuori päärynät. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi ja poista siemenkota.
  4. Kiehauta etikkaliemen ainekset laakeassa kattilassa. Lisää päärynälohkot kattilaan ja kiehauta liemi uudelleen. Jäähdytä päärynät kattilassa kannen alla.
  5. Kuutioi perunat ja hienonna lehtipersilja. Mausta perunat öljyllä, suolalla ja hienonnetulla persiljalla.
  6. Sekoita päärynät, perunat ja pähkinät keskenään salaatiksi.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-pahkinasalaatti-7802

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Feta- perunasalaatti

Tulosta
Feta- perunasalaatti
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 3 kg Kuutio- tai palaperuna, kypsä JEPO
  • 7 dl mustia oliiviviipaleita
  • 0,150 kg punasipulia kuutioina
  • 0,400 kg omenaa kuutioina
  • 0,100 kg rucolaa
  • 1 kg fetajuustoa kuutioina
Kastike
  • 2,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • 1 ruukku basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl sinappia
  • 1,5 rkl Suolaa
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 1 rkl Sokeria
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 3 kg Kuutio- tai palaperuna, kypsä JEPO
  • 7 dl mustia oliiviviipaleita
  • 0,150 kg punasipulia kuutioina
  • 0,400 kg omenaa kuutioina
  • 0,100 kg rucolaa
  • 1 kg fetajuustoa kuutioina
Kastike
  • 2,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • 1 ruukku basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl sinappia
  • 1,5 rkl Suolaa
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 1 rkl Sokeria
Ohjeet
  1. Sekoita keskenään kastikkeen aineet
  2. Lisää kastike perunakuutioiden, sipulin ja omenoiden joukkoon
  3. Anna maustua muutama tunti
  4. Lisää ennen tarjoilua oliiviviipaleet ja fetakuutiot.

Perunatorttu, syyskuun resepti

ArjaSyyskuun resepti on omenainen perunatorttu. Peruna on monipuolinen raaka-aine myös suolaiseen ja makeaan leivontaan. Makeita leivonnaisreseptejä on melko vähän, joten tämä herkullisen leivonnaisen resepti otettiin ilolla vastaan reseptikilpailussamme. Lehtori Arja Myllykangas Vaasan ammattiopistosta lähetti meille tämän syksyn alkuun sopivan reseptin. Perunatorttu on helppo ja nopea tehdä. Pohjat voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin ja täyttää sitten juuri ennen tarjoilua. Hyviä kahvihetkiä!


Tulosta
Perunatorttu
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 100 gr
Ainesosat
Pohja
  • 0,150 kg JEPO kypsä annosperuna
  • 0,150 kg Voita tai margariinia
  • 0,180 kg Vehnäjauhoja
Täyte
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 tl Vaniljasokeria
  • 2 dl Omenasosetta
  • Sokeriliemessä kiehautettuja omenalohkoja
  • Pinnalle tomusokeria
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 100 gr
Ainesosat
Pohja
  • 0,150 kg JEPO kypsä annosperuna
  • 0,150 kg Voita tai margariinia
  • 0,180 kg Vehnäjauhoja
Täyte
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 tl Vaniljasokeria
  • 2 dl Omenasosetta
  • Sokeriliemessä kiehautettuja omenalohkoja
  • Pinnalle tomusokeria
Ohjeet
  1. Raasta kypsät perunat hienoksi raasteeksi.
  2. Sekoita pehmeä rasva, perunaraaste ja vehnäjauhot keskenään
  3. Laita taikina hetkeksi kylmään lepäämään.
  4. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
  5. Kaaviloi pallot pyöreiksi, halkaisijaltaan n. 20 cm levyiksi.
  6. Paista torttupohjat 150 asteessa 15 minuuttia.
  7. Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi.
  8. Kokoa kakku tarjoiluvadille siten, että ensimmäisen pohjan päälle levitetään omenasosetta, omenalohkoja ja puolet kermavaahdosta.
  9. Toinen levy nostetaan päälle ja sille loput täytteet.
  10. Nosta kolmas levy kanneksi ja sirottele sille tomusokeria.

Merellinen perunasalaatti, kesäkuun resepti

Kesäkuun resepti on raikas merellinen perunasalaatti. Sopii hyvin kesän juhliin ja myös ruokaisaksi lounassalaatiksi. Reseptin laati Rasekon ammattiopiston opettaja Tuija Tähti Raisiosta.

Tulosta
Merellinen perunasalaatti
Raaka-ainelaskuri
ann. a´90 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 1,200 kg Katkarapuja isoja, pakaste
  • 0,900 kg Lämminsavustettua kirjolohta
  • 0,600 kg Herne, pakaste
  • 0,060 kg Tilli, tuore
Kastike
  • 1,050 kg Majoneesia
  • 1,050 kg Kermaviiliä
  • 0,210 kg Chilikastiketta
  • 0,150 kg Tomaattisosetta
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,006 kg Sokeria
  • 0,006 kg Rouhittua mustapippuria
Raaka-ainelaskuri
ann. a´90 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 1,200 kg Katkarapuja isoja, pakaste
  • 0,900 kg Lämminsavustettua kirjolohta
  • 0,600 kg Herne, pakaste
  • 0,060 kg Tilli, tuore
Kastike
  • 1,050 kg Majoneesia
  • 1,050 kg Kermaviiliä
  • 0,210 kg Chilikastiketta
  • 0,150 kg Tomaattisosetta
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,006 kg Sokeria
  • 0,006 kg Rouhittua mustapippuria
Ohjeet
  1. Sulata ja valuta pakastekatkaravut
  2. Kuumenna ja jäähdytä pakasteherneet
  3. Kuutio kurkku ja hienonna tilli
  4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja laita se jääkaappiin odottamaan.
  5. Puhdista ja paloittele savukala
  6. Yhdistä palaperuna, muut salaattiaineet ja kastike laakeassa astiassa.
  7. Anna salaatin maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli ennen tarjoilua.