Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia

Tulosta
Perunavohvelit, lämminsavusiikaa ja pikkelöityä fenkolia
Prep Time 1 t 15 min
Raaka-ainelaskuri
kpl
Ainesosat
Perunavohvelit
  • 250 g JEPO kypsä muusiperuna
  • 400 g maito
  • 90 g voi
  • 50 g Rypsiöljy
  • 2 kpl kanamuna
  • 75 g tattarihiutale
  • 15 g leivinjauhe
  • 6 g Suola
  • 20 g perunakuorijauho
Savukalatahna
  • 120 g lämminsavusiika
  • 150 g ranskankerma (rasvaa 15-18 %)
  • 60 g omena
  • 40 g punasipuli
  • 10 g Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 19 g sitruunamehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Pikkelöity fenkoli
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 dl etikka
  • 2 dl Sokeri
  • 3 dl Vesi
  • 1 kpl tillinippu koristeeksi
Prep Time 1 t 15 min
Raaka-ainelaskuri
kpl
Ainesosat
Perunavohvelit
  • 250 g JEPO kypsä muusiperuna
  • 400 g maito
  • 90 g voi
  • 50 g Rypsiöljy
  • 2 kpl kanamuna
  • 75 g tattarihiutale
  • 15 g leivinjauhe
  • 6 g Suola
  • 20 g perunakuorijauho
Savukalatahna
  • 120 g lämminsavusiika
  • 150 g ranskankerma (rasvaa 15-18 %)
  • 60 g omena
  • 40 g punasipuli
  • 10 g Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 19 g sitruunamehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Pikkelöity fenkoli
  • 1 kpl fenkoli
  • 1 dl etikka
  • 2 dl Sokeri
  • 3 dl Vesi
  • 1 kpl tillinippu koristeeksi
Ohjeet
Paahdetut perunankuoret
  1. Perunankuorista saa uunissa paahtamalla rapean herkun, joka sopii jauhettuna erinomaisesti mm. perunasoseen ja vohvelitaikinan maustamiseen. Pese perunat huolellisesti ja kuori ne. Laita kuoret uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa, kunnes kuoret ovat kuivia ja kullanvärisiä. Jauha kuoret tehosekoittimella hienoksi jauhoksi.
Perunavohvelit
  1. Lämmitä maito ja voi kattilassa. Laita JEPO kypsä muusiperunat kulhoon ja lisää päälle lämmin maito-voiseos. Vatkaa seosta sähkövispilällä, kunnes saat aikaiseksi löysän muusin. Lisää muusin joukkoon öljy ja kananmunat. Sekoita ja vatkaa taikina tasaiseksi.
  2. Paahda tattarihiutaleet kuivalla pannulla täydellä teholla noin 3 minuuttia tai kunnes hiutaleet saavat hieman väriä ja alkavat tuoksua. Jauha paahdetut tattarihiutaleet jauhoksi tehosekoittimella.
  3. Sekoita keskenään paahdettu perunajauho, jauhettu tattari ja leivinjauhe. Kaada seos vohvelitaikinan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia huoneenlämmössä.
  4. Lämmitä vohvelirauta kuumaksi ja voitele se voilla tai öljyllä. Vinkki: Vuokaspray on kätevä apu vohveliraudan kuviollisten paistolevyjen voiteluun. Paista vohvelit vohvelipannussa rapeiksi ja kullanruskeiksi.
Savukalatahna
  1. Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Omenan voi kuutioida kuorellisena. Poista mahdolliset ruodot siikafileestä ja hienonna se. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita huolellisesti, jotta saat tasaisen tahnan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pikkelöity fenkoli
  1. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Höylää fenkoli mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi tai leikkaa veitsellä haluamaasi muotoon. Laita fenkoli kannelliseen lasipurkkiin ja kaada päälle lämmin etikkaliemi. Sulje kansi ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jäähtynyt purkki jääkaappiin ja säilytä kylmässä.

Peruna-paahtopaistisalaatti

tarja-ahokasTarjan_perunasalaattiPeruna-paahtopaistisalaatti on juhlava ja ruokaisa, hieman erityyppinen kuin perinteinen perunasalaatti. Se valmistetaan kuorellisista, paahdetuista uunilohkoperunoista. Salaatin valmistus on monivaiheinen, mutta maukas, raikas ja herkullinen lopputulos kruunaa vaivan. Tämän reseptin lähettäjä Rasekon kouluttaja ja Turun keittiömestariyhdistyksen varapuheenjohtaja Tarja Ahokas on valmistanut tätä tykättyä perunasalaattia moniin juhlatilaisuuksiin.

 

 

 

Tulosta
Peruna-paahtopaistisalaatti
Laktoositon, gluteeniton, maidoton. Annoskoko a’ n. 100 gr
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 5,000 kg JEPO raaka kuorellinen uunilohkoperuna
  • 0,220 kg Rypsiöljy
  • 0,020 kg Suola
  • 0,010 kg Savupaprikajauhe
  • 0,005 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 1,200 kg Punasipulia renkaina
  • 0,310 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 0,085 kg Sokeri
  • 1,000 kg Paprikasuikale punainen, tuore
  • 1,000 kg Tuorekurkku, sisus poistettu
  • 0,160 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 1,300 kg Naudan paahtopaisti kypsä, viipaloitu (Saarioinen)
  • 0,350 kg Lehtikaali
  • 0,045 kg öljyä
  • 0,010 kg Suolaa
  • 0,050 kg pinjansiemeniä
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 5,000 kg JEPO raaka kuorellinen uunilohkoperuna
  • 0,220 kg Rypsiöljy
  • 0,020 kg Suola
  • 0,010 kg Savupaprikajauhe
  • 0,005 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 1,200 kg Punasipulia renkaina
  • 0,310 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 0,085 kg Sokeri
  • 1,000 kg Paprikasuikale punainen, tuore
  • 1,000 kg Tuorekurkku, sisus poistettu
  • 0,160 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 1,300 kg Naudan paahtopaisti kypsä, viipaloitu (Saarioinen)
  • 0,350 kg Lehtikaali
  • 0,045 kg öljyä
  • 0,010 kg Suolaa
  • 0,050 kg pinjansiemeniä
Ohjeet
  1. Sekoita raakojen lohkoperunoiden joukkoon öljy, suola, paprikajauhe ja mustapippurirouhe.
  2. Laita perunat leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi pellille tai matalaan GN-vuokaan.
  3. Paista kuivapaistolla 180 astetta noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan. Laita jäähdytyskaappiin jäähtymään.
  4. Laita punasipulirenkaat marinoitumaan sokerilla maustettuun sitrusvinaigretteen vähintään tunniksi
  5. Halkaise kurkku pituussuuntaan ja poista pariisinperunaraudalla keskiosa. Leikkaa kurkku viipaleiksi. (käytä sisus esim. smoothien joukkoon)
  6. Pyöräytä paprikat ja kurkkuviipaleet pienessä määrässä sitrusvinaigrettea
  7. Poista lehtikaalista paksut ruodit ja leikkaa suikaleiksi
  8. Sekoita lehtikaalisuikaleisiin vähän öljyä ja suolaa ja laita uunipelleille ohuet kerrokset ja paahda uunissa 150 asteessa muutama minuutti tai kunnes ovat rapeita. Jäähdytä
  9. Leikkaa paahtopaistiviipaleet saman kokoiseksi suikaleeksi kuin paprikakin
  10. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla.
  11. Yhdistä kaikki aineet isossa astiassa ja laita tarjolle. Jätä osa lehtikaalista salaatin päälle. Koristele pinjansiemenillä