Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista

Tulosta
Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista
Servings
annosta a' 150 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna tai kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,050 kg oliiviöljyä
  • 0,002 kg Mustapippuria rouheena
  • 0,015 kg Suolaa
  • 1,500 kg Vihreää tankoparsaa (3 nippua)
  • 0,150 kg pinjansiemeniä
  • 1,000 kg Kirsikkatomaatteja
  • 0,500 kg Salaattijuustokuutioita
Kastike
  • 0,050 kg Sitruunanmehua
  • 0,080 kg Dijon sinappia
  • 0,030 kg Omenaviinietikkaa
  • 0,100 kg Hunajaa
  • 0,005 kg Rouhittua mustapippuria
Servings
annosta a' 150 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna tai kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,050 kg oliiviöljyä
  • 0,002 kg Mustapippuria rouheena
  • 0,015 kg Suolaa
  • 1,500 kg Vihreää tankoparsaa (3 nippua)
  • 0,150 kg pinjansiemeniä
  • 1,000 kg Kirsikkatomaatteja
  • 0,500 kg Salaattijuustokuutioita
Kastike
  • 0,050 kg Sitruunanmehua
  • 0,080 kg Dijon sinappia
  • 0,030 kg Omenaviinietikkaa
  • 0,100 kg Hunajaa
  • 0,005 kg Rouhittua mustapippuria
Instructions
  1. Valuta perunat ja jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
  2. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  3. Paahda perunaviipaleita 200 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Sekoita paiston aikana
  4. Poista tankoparsoista puumainen kanta ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi.
  5. Lisää parsapalat perunoiden päälle ja paahda uunissa vielä noin 10 minuuttia.
  6. Jäähdytä perunat ja parsat.
  7. Paahda sillä välin pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. HUOM:! Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
  8. Halkaise kirsikkatomaatit.
  9. Siirrä perunat ja parsat laakeaan tarjoiluastiaan.
  10. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset.
  11. Lisää perunoiden ja parsojen joukkoon kirsikkatomaatit ja salaattijuustokuutiot sekä kastike.
  12. Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.
Recipe Notes

Tarjoa parsa-perunasalaatti grillatun lihan tai makkaroiden kanssa.
Voit käyttää myös raakoja perunoita, mutta lisää silloin perunoiden paahtoaikaa
palakoosta riippuen 10-15 min.

Uuniperunat ja katkaraputäyte

Heinäkuun resepti uuniperunat ja katkaraputäyte

Uuniperuna on mainio ruokalaji ja sopii hyvin kesäpöytään. Se on helppo valmistaa JEPOn kypsistä uuniperunoista. Uuniperunat voi kuumentaa uunin lisäksi myös grillissä ja erilaisilla täytteillä siihen saa vaihtelua. Uuniperunoita ei kannata kääriä folioon. Voit halutessasi öljytä perunat ennen uuniin tai grilliin laittoa, jotta pinnasta tulee todella rapea ja kauniin ruskea. Kesäisen reseptin uuniperunat katkaraputäytteellä lähetti reseptikilpailuun Kaija Nieminen Kausalasta

Tulosta
Uuniperunat ja katkaraputäyte
L, G
Servings
annosta a’ n. 300 gr
Ingredients
  • 25,000 kg kg JEPO kypsä uuniperuna
Täyte
  • 4,000 kg Creme Fraiche, laktoositon
  • 1,600 kg Kuorittuja katkarapuja, pieniä
  • 0,500 kg Makea chilikastike
  • 0,200 kg Sitruunanmehua
  • 0,100 kg Sokeritonta omenasosetta
  • 0,150 kg Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 0,050 kg Tuoretta kirveliä, hienonnettuna
Servings
annosta a’ n. 300 gr
Ingredients
  • 25,000 kg kg JEPO kypsä uuniperuna
Täyte
  • 4,000 kg Creme Fraiche, laktoositon
  • 1,600 kg Kuorittuja katkarapuja, pieniä
  • 0,500 kg Makea chilikastike
  • 0,200 kg Sitruunanmehua
  • 0,100 kg Sokeritonta omenasosetta
  • 0,150 kg Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 0,050 kg Tuoretta kirveliä, hienonnettuna
Instructions
  1. Sekoita creme fraichen joukkoon täytteen muut aineet.
  2. Anna täytteen maustua hetki kylmässä.
  3. Lado uuniperunat GN-vuokiin
  4. Kuumenna kuivapaistolla uunissa 180-200 astetta noin 20-25 minuuttia.
  5. Tee perunaan viilto ja tarjoile katkaraputäytteen ja raikkaan salaatin kera.