Kebabkiusaus

Tulosta
Kebabkiusaus
1 kpl 1/1 GN 65 mm
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg Jepo kypsä suikaleperuna
  • 1,000 kg Kebablastu
  • 0,400 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1,000 kg Ruokakerma vähälaktoonen
  • 0,200 kg Kebabkastike
  • 0,020 kg Suolaa
  • 0,010 kg Paprikajauhe 10 gr=1,5 rkl
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg Jepo kypsä suikaleperuna
  • 1,000 kg Kebablastu
  • 0,400 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1,000 kg Ruokakerma vähälaktoonen
  • 0,200 kg Kebabkastike
  • 0,020 kg Suolaa
  • 0,010 kg Paprikajauhe 10 gr=1,5 rkl
Ohjeet
  1. Jos kebablastut ovat sokokoisia, pienennä. Voit käyttää myös kebabsuikaletta.
  2. Sekoita keskenään 2,5 kg perunasuikaleita, lihat ja sipuli
  3. Lisää päälle 500 gr perunasuikaleita
  4. Lisää kerman joukkoon kebabkastike ja suola
  5. Kaada liemi tasaisesti vuokaan
  6. Paista yhdistelmäpaistolla 150 astetta noin 45 minuuttia

Lihakeitto yhdistelmäuunissa

Tulosta
LIHAKEITTO Yhdistelmäuunissa
GN 1/2 250 mm
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 1,200 kg Naudanlihaa kuutiona, kypsä
  • 3,600 kg Vesi
  • 0,008 kg Maustepippuri kokonainen
  • 0,026 kg Suola
  • 3,000 kpl Laakerinlehti
  • 0,020 kg Kasvisfondi
  • 0,020 kg Kasvisliemijauhe
  • 1,000 kg Keittojuures,pakaste
  • 2,000 kg JEPO kypsä palaperuna tai kuutioperuna 15 mm
  • 0,120 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 0,040 kg Persilja tai tilli, tuore
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 1,200 kg Naudanlihaa kuutiona, kypsä
  • 3,600 kg Vesi
  • 0,008 kg Maustepippuri kokonainen
  • 0,026 kg Suola
  • 3,000 kpl Laakerinlehti
  • 0,020 kg Kasvisfondi
  • 0,020 kg Kasvisliemijauhe
  • 1,000 kg Keittojuures,pakaste
  • 2,000 kg JEPO kypsä palaperuna tai kuutioperuna 15 mm
  • 0,120 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 0,040 kg Persilja tai tilli, tuore
Ohjeet
  1. Mittaa GN-astiaan lihat (ei tarvitse esilämmittää),vesi, mausteet,juurekset,sipuli ja perunat.
  2. Kuumenna höyrykeitolla 100 asteessa 45 min.
  3. Tarkista maku.
  4. Lisää persilja tai tilli
Vinkki

Tämä keitto voidaan koota valmiiksi vuokiin jo hyvissä ajoin ennen kuumennusta esim. edellisenä päivänä. Kuumennus voidaan tehdä myös esim. Jakelukeittiössä.

Paprikainen peruna-silakkalaatikko, maaliskuun resepti

Maaliskuun perunareseptiksi valittiin Paprikainen peruna-silakkalaatikko. Reseptin lähetti Sari Nieminen Kausalasta. Reseptissä on mukavasti uudistettu perinteinen silakkalaatikko. Kalan käyttöä tulisi lisätä ja silakkaruokia näkyy yhä harvemmin ammattikeittiöiden ruokalistoilla. Jospa tämä uudenlainen, herkullinen silakkalaatikko löytäisi tiensä monen ruokailijan lautaselle.

Tulosta
Paprikainen peruna-silakkalaatikko
1 kpl 1/1 GN 65 mm L, G
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 300 gr
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,5 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1 kg Silakkafileitä
  • 0,3 kg Paprikasuikaleita
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,006 kg Mustapippuria
  • 1-2 rkl Hienonnettua, kuivattua fenkolia
  • 1 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,2 kg Emmental -juustoraastetta
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 300 gr
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,5 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1 kg Silakkafileitä
  • 0,3 kg Paprikasuikaleita
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,006 kg Mustapippuria
  • 1-2 rkl Hienonnettua, kuivattua fenkolia
  • 1 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,2 kg Emmental -juustoraastetta
Ohjeet
  1. Levitä kerroksittain voideltuun GN 1/1-65 -vuokaan viipaleperunat, sipulikuutiot, paprikasuikaleet ja suikaloidut silakkafileet.
  2. Ripottele kerrosten väliin tasaisesti suola-pippuriseosta ja fenkolia. Sekoita ruokakerman joukkoon juustoraaste.
  3. Kaada juustokermaseos vuokaan.
  4. Paista yhdistelmäpaistolla kiertoilmauunissa 150 asteessa n. 50 min.

Lihakeitto yhdistelmäuunissa

Tulosta
Lihakeitto yhdistelmäuunissa
13 ann. a' 300 gr
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 0,6 kg Kypsä naudanlihakuutio sousvide
  • 1,8 kg Vesi
  • 0,005 kg Maustepippuri kokonainen
  • 0,015 kg Suola
  • 2 kpl Laakerinlehti
  • 0,015 kg Kasvisfondi
  • 0,015 kg Kasvisliemijauhe
  • 0,5 kg Keittojuures,pakaste
  • 1 kg JEPO Kypsä kuutioperuna 15 mm
  • 0,1 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 0,02 kg Tillinippu, tuore
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 0,6 kg Kypsä naudanlihakuutio sousvide
  • 1,8 kg Vesi
  • 0,005 kg Maustepippuri kokonainen
  • 0,015 kg Suola
  • 2 kpl Laakerinlehti
  • 0,015 kg Kasvisfondi
  • 0,015 kg Kasvisliemijauhe
  • 0,5 kg Keittojuures,pakaste
  • 1 kg JEPO Kypsä kuutioperuna 15 mm
  • 0,1 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 0,02 kg Tillinippu, tuore
Ohjeet
  1. Mittaa GN-astiaan lihat (ei tarvitse esilämmittää),vesi, mausteet,juurekset,sipuli ja perunat
  2. Kuumenna höyrykeitolla 100 asteessa n. 30 min.
  3. Tarkista lämpötila ja maku.
  4. Lisää persilja tai tilli
Vinkki

Tämä keitto voidaan koota valmiiksi vuokiin jo hyvissä ajoin ennen kuumennusta esim. edellisenä päivänä. Kuumennus voidaan tehdä myös esim. Jakelukeittiössä.
Voit punnita kaikki aineet valmiiksi edellisenä päivänä ja vesi voidaan lisätä seuraavana päivänä jakelukeittiössä (ei kuljeteta vettä!)

Painekeittokaapissa keitto kuumenee muutamassa minuutissa. Nopein tapa tehdä lisää keittoa.