Kreikkalainen perunagratiini

Huhtikuun resepti tulee Pietarsaaresta, ammattiopisto Optiman neljän kokkioppilaan laatima Kreikkalainen perunagratiini. Gratiini sopii hyvin liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi, mutta maistuu myös kasvisruokana. Reseptissä on käytetty raakaa perunaa, mutta sen voi korvata kypsällä perunalla . Käytä silloin 3 kg eli 1 pussi kypsää viipaleperunaa ja 0,8 litraa kermaa.

Tulosta
Kreikkalainen perunagratiin
1 kpl 1/1 GN 65 mm L, G Yhteensä: raakapaino 5,685 kg
Kreikkalainen perunagratiini
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 200 gr
Ainesosat
  • 2,500 kg JEPO raaka viipaleperuna 5 mm
  • 0,500 kg Punasipulia
  • 1,200 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,400 kg Juustoraastetta, laktoositon
  • 0,550 kg Fetajuustoa kuutiona
  • 0,375 kg Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,010 kg Mustapippuria rouhittuna
  • 0,125 kg Rypsiöljyä
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 200 gr
Ainesosat
  • 2,500 kg JEPO raaka viipaleperuna 5 mm
  • 0,500 kg Punasipulia
  • 1,200 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,400 kg Juustoraastetta, laktoositon
  • 0,550 kg Fetajuustoa kuutiona
  • 0,375 kg Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,010 kg Mustapippuria rouhittuna
  • 0,125 kg Rypsiöljyä
Kreikkalainen perunagratiini
Ohjeet
  1. Laita perunaviipaleet voideltuun 1/1 GN vuokaan. Lisää öljy, suola ja pippuri. Sekoita.
  2. Paista kiertoilmassa 200 astetta noin 20 min.
  3. Kuori ja lohko punasipulit. Leikkaa aurinkokuivattu tomaatti pienemmiksi paloiksi.
  4. Lisää GN-vuokaan fetajuustokuutiot, punasipulilohkot, aurinkokuivatut tomaatit ja juustoraaste.
  5. Kaada kerma päälle ja gratinoi vielä 20-30 minuuttia.

Paprikainen peruna-silakkalaatikko

Perinteinen silakkalaatikko saa uutta twistiä paprikasta ja fenkolista sekä täyteläisestä emmentaljuustokuorrutteesta. Laatikko valmistuu helposti JEPO Kypsistä viipaleperunoista. Herkullisen kalaruokareseptin ammattikeittiöille on laatinut Sari Nieminen Kausalasta.

Tulosta
Paprikainen peruna-silakkalaatikko
1 kpl 1/1 GN 65 mm L, G
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 300 gr
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,5 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1 kg Silakkafileitä
  • 0,3 kg Paprikasuikaleita
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,006 kg Mustapippuria
  • 1-2 rkl Hienonnettua, kuivattua fenkolia
  • 1 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,2 kg Emmental -juustoraastetta
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 300 gr
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,5 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1 kg Silakkafileitä
  • 0,3 kg Paprikasuikaleita
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,006 kg Mustapippuria
  • 1-2 rkl Hienonnettua, kuivattua fenkolia
  • 1 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,2 kg Emmental -juustoraastetta
Ohjeet
  1. Levitä kerroksittain voideltuun GN 1/1-65 -vuokaan viipaleperunat, sipulikuutiot, paprikasuikaleet ja suikaloidut silakkafileet.
  2. Ripottele kerrosten väliin tasaisesti suola-pippuriseosta ja fenkolia. Sekoita ruokakerman joukkoon juustoraaste.
  3. Kaada juustokermaseos vuokaan.
  4. Paista yhdistelmäpaistolla kiertoilmauunissa 150 asteessa n. 50 min.