Kreikkalainen perunagratiini, huhtikuun resepti

Huhtikuun resepti tulee Pietarsaaresta, ammattiopisto Optiman neljän kokkioppilaan laatima Kreikkalainen perunagratiini. Gratiini sopii hyvin liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi, mutta maistuu myös kasvisruokana. Reseptissä on käytetty raakaa perunaa, mutta sen voi korvata kypsällä perunalla . Käytä silloin 3 kg eli 1 pussi kypsää viipaleperunaa ja 0,8 litraa kermaa.

Tulosta
Kreikkalainen perunagratiin
1 kpl 1/1 GN 65 mm L, G Yhteensä: raakapaino 5,685 kg
Kreikkalainen perunagratiini
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 200 gr
Ainesosat
  • 2,500 kg JEPO raaka viipaleperuna 5 mm
  • 0,500 kg Punasipulia
  • 1,200 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,400 kg Juustoraastetta, laktoositon
  • 0,550 kg Fetajuustoa kuutiona
  • 0,375 kg Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,010 kg Mustapippuria rouhittuna
  • 0,125 kg Rypsiöljyä
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 200 gr
Ainesosat
  • 2,500 kg JEPO raaka viipaleperuna 5 mm
  • 0,500 kg Punasipulia
  • 1,200 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,400 kg Juustoraastetta, laktoositon
  • 0,550 kg Fetajuustoa kuutiona
  • 0,375 kg Aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,010 kg Mustapippuria rouhittuna
  • 0,125 kg Rypsiöljyä
Kreikkalainen perunagratiini
Ohjeet
  1. Laita perunaviipaleet voideltuun 1/1 GN vuokaan. Lisää öljy, suola ja pippuri. Sekoita.
  2. Paista kiertoilmassa 200 astetta noin 20 min.
  3. Kuori ja lohko punasipulit. Leikkaa aurinkokuivattu tomaatti pienemmiksi paloiksi.
  4. Lisää GN-vuokaan fetajuustokuutiot, punasipulilohkot, aurinkokuivatut tomaatit ja juustoraaste.
  5. Kaada kerma päälle ja gratinoi vielä 20-30 minuuttia.

Paprikainen peruna-silakkalaatikko, maaliskuun resepti

Maaliskuun perunareseptiksi valittiin Paprikainen peruna-silakkalaatikko. Reseptin lähetti Sari Nieminen Kausalasta. Reseptissä on mukavasti uudistettu perinteinen silakkalaatikko. Kalan käyttöä tulisi lisätä ja silakkaruokia näkyy yhä harvemmin ammattikeittiöiden ruokalistoilla. Jospa tämä uudenlainen, herkullinen silakkalaatikko löytäisi tiensä monen ruokailijan lautaselle.

Tulosta
Paprikainen peruna-silakkalaatikko
1 kpl 1/1 GN 65 mm L, G
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 300 gr
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,5 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1 kg Silakkafileitä
  • 0,3 kg Paprikasuikaleita
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,006 kg Mustapippuria
  • 1-2 rkl Hienonnettua, kuivattua fenkolia
  • 1 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,2 kg Emmental -juustoraastetta
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 300 gr
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,5 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1 kg Silakkafileitä
  • 0,3 kg Paprikasuikaleita
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,006 kg Mustapippuria
  • 1-2 rkl Hienonnettua, kuivattua fenkolia
  • 1 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,2 kg Emmental -juustoraastetta
Ohjeet
  1. Levitä kerroksittain voideltuun GN 1/1-65 -vuokaan viipaleperunat, sipulikuutiot, paprikasuikaleet ja suikaloidut silakkafileet.
  2. Ripottele kerrosten väliin tasaisesti suola-pippuriseosta ja fenkolia. Sekoita ruokakerman joukkoon juustoraaste.
  3. Kaada juustokermaseos vuokaan.
  4. Paista yhdistelmäpaistolla kiertoilmauunissa 150 asteessa n. 50 min.