Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista

Tulosta
Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista
Servings
annosta a' 150 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna tai kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,050 kg oliiviöljyä
  • 0,002 kg Mustapippuria rouheena
  • 0,015 kg Suolaa
  • 1,500 kg Vihreää tankoparsaa (3 nippua)
  • 0,150 kg pinjansiemeniä
  • 1,000 kg Kirsikkatomaatteja
  • 0,500 kg Salaattijuustokuutioita
Kastike
  • 0,050 kg Sitruunanmehua
  • 0,080 kg Dijon sinappia
  • 0,030 kg Omenaviinietikkaa
  • 0,100 kg Hunajaa
  • 0,005 kg Rouhittua mustapippuria
Servings
annosta a' 150 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna tai kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,050 kg oliiviöljyä
  • 0,002 kg Mustapippuria rouheena
  • 0,015 kg Suolaa
  • 1,500 kg Vihreää tankoparsaa (3 nippua)
  • 0,150 kg pinjansiemeniä
  • 1,000 kg Kirsikkatomaatteja
  • 0,500 kg Salaattijuustokuutioita
Kastike
  • 0,050 kg Sitruunanmehua
  • 0,080 kg Dijon sinappia
  • 0,030 kg Omenaviinietikkaa
  • 0,100 kg Hunajaa
  • 0,005 kg Rouhittua mustapippuria
Instructions
  1. Valuta perunat ja jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
  2. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  3. Paahda perunaviipaleita 200 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Sekoita paiston aikana
  4. Poista tankoparsoista puumainen kanta ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi.
  5. Lisää parsapalat perunoiden päälle ja paahda uunissa vielä noin 10 minuuttia.
  6. Jäähdytä perunat ja parsat.
  7. Paahda sillä välin pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. HUOM:! Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
  8. Halkaise kirsikkatomaatit.
  9. Siirrä perunat ja parsat laakeaan tarjoiluastiaan.
  10. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset.
  11. Lisää perunoiden ja parsojen joukkoon kirsikkatomaatit ja salaattijuustokuutiot sekä kastike.
  12. Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.
Recipe Notes

Tarjoa parsa-perunasalaatti grillatun lihan tai makkaroiden kanssa.
Voit käyttää myös raakoja perunoita, mutta lisää silloin perunoiden paahtoaikaa
palakoosta riippuen 10-15 min.

Merellinen perunasalaatti

Kesäkuun resepti on raikas merellinen perunasalaatti. Sopii hyvin kesän juhliin ja myös ruokaisaksi lounassalaatiksi. Reseptin laati Rasekon ammattiopiston opettaja Tuija Tähti Raisiosta.

Tulosta
Merellinen perunasalaatti
Servings
ann. a´90 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 1,200 kg Katkarapuja isoja, pakaste
  • 0,900 kg Lämminsavustettua kirjolohta
  • 0,600 kg Herne, pakaste
  • 0,060 kg Tilli, tuore
Kastike
  • 1,050 kg Majoneesia
  • 1,050 kg Kermaviiliä
  • 0,210 kg Chilikastiketta
  • 0,150 kg Tomaattisosetta
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,006 kg Sokeria
  • 0,006 kg Rouhittua mustapippuria
Servings
ann. a´90 gr
Ingredients
  • 3,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 1,200 kg Katkarapuja isoja, pakaste
  • 0,900 kg Lämminsavustettua kirjolohta
  • 0,600 kg Herne, pakaste
  • 0,060 kg Tilli, tuore
Kastike
  • 1,050 kg Majoneesia
  • 1,050 kg Kermaviiliä
  • 0,210 kg Chilikastiketta
  • 0,150 kg Tomaattisosetta
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,006 kg Sokeria
  • 0,006 kg Rouhittua mustapippuria
Instructions
  1. Sulata ja valuta pakastekatkaravut
  2. Kuumenna ja jäähdytä pakasteherneet
  3. Kuutio kurkku ja hienonna tilli
  4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja laita se jääkaappiin odottamaan.
  5. Puhdista ja paloittele savukala
  6. Yhdistä palaperuna, muut salaattiaineet ja kastike laakeassa astiassa.
  7. Anna salaatin maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli ennen tarjoilua.