Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista

Tulosta
Parsa-perunasalaatti paahdetuista perunoista
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 150 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna tai kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,050 kg oliiviöljyä
  • 0,002 kg Mustapippuria rouheena
  • 0,015 kg Suolaa
  • 1,500 kg Vihreää tankoparsaa (3 nippua)
  • 0,150 kg pinjansiemeniä
  • 1,000 kg Kirsikkatomaatteja
  • 0,500 kg Salaattijuustokuutioita
Kastike
  • 0,050 kg Sitruunanmehua
  • 0,080 kg Dijon sinappia
  • 0,030 kg Omenaviinietikkaa
  • 0,100 kg Hunajaa
  • 0,005 kg Rouhittua mustapippuria
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 150 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna tai kypsä kuorellinen lohkoperuna
  • 0,050 kg oliiviöljyä
  • 0,002 kg Mustapippuria rouheena
  • 0,015 kg Suolaa
  • 1,500 kg Vihreää tankoparsaa (3 nippua)
  • 0,150 kg pinjansiemeniä
  • 1,000 kg Kirsikkatomaatteja
  • 0,500 kg Salaattijuustokuutioita
Kastike
  • 0,050 kg Sitruunanmehua
  • 0,080 kg Dijon sinappia
  • 0,030 kg Omenaviinietikkaa
  • 0,100 kg Hunajaa
  • 0,005 kg Rouhittua mustapippuria
Ohjeet
  1. Valuta perunat ja jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
  2. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  3. Paahda perunaviipaleita 200 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullanruskeita. Sekoita paiston aikana
  4. Poista tankoparsoista puumainen kanta ja pilko parsat noin 3 cm:n paloiksi.
  5. Lisää parsapalat perunoiden päälle ja paahda uunissa vielä noin 10 minuuttia.
  6. Jäähdytä perunat ja parsat.
  7. Paahda sillä välin pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. HUOM:! Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
  8. Halkaise kirsikkatomaatit.
  9. Siirrä perunat ja parsat laakeaan tarjoiluastiaan.
  10. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset.
  11. Lisää perunoiden ja parsojen joukkoon kirsikkatomaatit ja salaattijuustokuutiot sekä kastike.
  12. Viimeistele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.
Vinkki

Tarjoa parsa-perunasalaatti grillatun lihan tai makkaroiden kanssa.
Voit käyttää myös raakoja perunoita, mutta lisää silloin perunoiden paahtoaikaa
palakoosta riippuen 10-15 min.

Peruna-paahtopaistisalaatti

tarja-ahokasTarjan_perunasalaattiPeruna-paahtopaistisalaatti on juhlava ja ruokaisa, hieman erityyppinen kuin perinteinen perunasalaatti. Se valmistetaan kuorellisista, paahdetuista uunilohkoperunoista. Salaatin valmistus on monivaiheinen, mutta maukas, raikas ja herkullinen lopputulos kruunaa vaivan. Tämän reseptin lähettäjä Rasekon kouluttaja ja Turun keittiömestariyhdistyksen varapuheenjohtaja Tarja Ahokas on valmistanut tätä tykättyä perunasalaattia moniin juhlatilaisuuksiin.

 

 

 

Tulosta
Peruna-paahtopaistisalaatti
Laktoositon, gluteeniton, maidoton. Annoskoko a’ n. 100 gr
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 5,000 kg JEPO raaka kuorellinen uunilohkoperuna
  • 0,220 kg Rypsiöljy
  • 0,020 kg Suola
  • 0,010 kg Savupaprikajauhe
  • 0,005 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 1,200 kg Punasipulia renkaina
  • 0,310 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 0,085 kg Sokeri
  • 1,000 kg Paprikasuikale punainen, tuore
  • 1,000 kg Tuorekurkku, sisus poistettu
  • 0,160 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 1,300 kg Naudan paahtopaisti kypsä, viipaloitu (Saarioinen)
  • 0,350 kg Lehtikaali
  • 0,045 kg öljyä
  • 0,010 kg Suolaa
  • 0,050 kg pinjansiemeniä
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 5,000 kg JEPO raaka kuorellinen uunilohkoperuna
  • 0,220 kg Rypsiöljy
  • 0,020 kg Suola
  • 0,010 kg Savupaprikajauhe
  • 0,005 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 1,200 kg Punasipulia renkaina
  • 0,310 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 0,085 kg Sokeri
  • 1,000 kg Paprikasuikale punainen, tuore
  • 1,000 kg Tuorekurkku, sisus poistettu
  • 0,160 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 1,300 kg Naudan paahtopaisti kypsä, viipaloitu (Saarioinen)
  • 0,350 kg Lehtikaali
  • 0,045 kg öljyä
  • 0,010 kg Suolaa
  • 0,050 kg pinjansiemeniä
Ohjeet
  1. Sekoita raakojen lohkoperunoiden joukkoon öljy, suola, paprikajauhe ja mustapippurirouhe.
  2. Laita perunat leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi pellille tai matalaan GN-vuokaan.
  3. Paista kuivapaistolla 180 astetta noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan. Laita jäähdytyskaappiin jäähtymään.
  4. Laita punasipulirenkaat marinoitumaan sokerilla maustettuun sitrusvinaigretteen vähintään tunniksi
  5. Halkaise kurkku pituussuuntaan ja poista pariisinperunaraudalla keskiosa. Leikkaa kurkku viipaleiksi. (käytä sisus esim. smoothien joukkoon)
  6. Pyöräytä paprikat ja kurkkuviipaleet pienessä määrässä sitrusvinaigrettea
  7. Poista lehtikaalista paksut ruodit ja leikkaa suikaleiksi
  8. Sekoita lehtikaalisuikaleisiin vähän öljyä ja suolaa ja laita uunipelleille ohuet kerrokset ja paahda uunissa 150 asteessa muutama minuutti tai kunnes ovat rapeita. Jäähdytä
  9. Leikkaa paahtopaistiviipaleet saman kokoiseksi suikaleeksi kuin paprikakin
  10. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla.
  11. Yhdistä kaikki aineet isossa astiassa ja laita tarjolle. Jätä osa lehtikaalista salaatin päälle. Koristele pinjansiemenillä