Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä
Servings
Ingredients
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Servings
Ingredients
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Instructions
  1. Aseta perunat pitkittäin ja halkaise kahtia. Koverra perunan sisus varovasti siten, että kuoreen jää n. 3 mm perunaa kuoren sisäpuolelle. Kuutioi pekoni ja sipuli pieniksi. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää sipulikuutiot, kun pekoni alkaa olla rapeaa.
  2. Laita perunan koverrettu sisus, maito ja voi kattilaan ja kiehauta. Vatkaa pallovispilällä, kunnes rakenne on sileää kuin perunamuusi. Lisää muusitäytteeseen ruskistettu pekoni ja sipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna persilja ja lisää se vielä täytteeseen.
  3. Täytä perunakuoret perunamuusitäytteellä. Ripottele juustoraaste tasaisesti pinnan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Perunapihvi

Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä. Kuva Laura Riihelä
Tulosta
Perunapihvi
Servings
kpl
Ingredients
  • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 2 sipulia (a' 100 g)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • puoli ruukkua tuoretta timjamia
  • 150 g pekonia
  • 1 tl Suolaa
  • 1 Kananmuna
  • 80 g salaattijuustoa
  • voita paistamiseen
Servings
kpl
Ingredients
  • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 2 sipulia (a' 100 g)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • puoli ruukkua tuoretta timjamia
  • 150 g pekonia
  • 1 tl Suolaa
  • 1 Kananmuna
  • 80 g salaattijuustoa
  • voita paistamiseen
Instructions
  1. Kuori perunat ja kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
  2. Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne kevyesti pienessä määrässä voita.
  3. Lisää suola ja kananmuna perunapyreen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Murenna salaattijuusto ja lisää loput aineet massan joukkoon. Sekoita.
  5. Pyörittele massa pihveiksi ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  6. Tarjoa hampurilaisen välissä jauhelihapihvin sijaan.
Recipe Notes

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/perunapihvi-7791

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.