Parmesaaniperunat pinjansiemenien ja mustikkamajoneesin kera

Tulosta
Parmesaaniperunat pinjansiemenien ja mustikkamajoneesin kera
2 kpl 1/1 GN vuokia
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,003 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 0,020 kg Suolaa
  • 0,150 kg parmesaania raasteena
  • 0,159 kg paahdettuja pinjansiemeniä
Mustikkamajoneesi
  • 0,050 kg Voita
  • 0,400 kg täysmajoneesia
  • 0,200 kg mustikoita
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,003 kg JEPO kypsä,kuorellinen viipaleperuna
  • 0,020 kg Suolaa
  • 0,150 kg parmesaania raasteena
  • 0,159 kg paahdettuja pinjansiemeniä
Mustikkamajoneesi
  • 0,050 kg Voita
  • 0,400 kg täysmajoneesia
  • 0,200 kg mustikoita
Ohjeet
  1. Jaa perunaviipaleet kahteen voideltuun GN-vuokaan
  2. Lisää oliiviöljy, mustapippuri ja suola. Sekoita.
  3. Paahda perunaviipaleita 200- 250 asteisessa uunissa kuivapaistolla 15-20 min. kunnes ovat kauniin kullanruskeita
  4. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla. Pidä pannu liikkeessä kokoajan etteivät siemenet pala
  5. Valmista majoneesi. Laita voi kattilaan ja ruskista pari minuuttia, kunnes se tuoksuu pähkinäiseltä.
  6. Siirrä ruskistettu voi kulhoon jäähtymään hetkeksi.
  7. Sekoita majoneesi ruskistettuun voihin.
  8. Hienonna tehosekoittimella mustikat ja lisää majoneesiin, kunnes saat toivomasi värin.
  9. Siirrä perunat tarjoiluvatiin tai kulhoon ja ripottele päälle parmesaaniraaste.
  10. Tarjoa perunat mustikkamajoneesin kanssa sellaisenaan tai lihan lisäkkeenä.

Perunanachovuoka tuoresalsan kera

L, G
1 kpl 1/1 GN 65 mm

Tulosta
Perunanachovuoka tuoresalsan kera
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 250 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 2-3 tl Suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,8 kg jauhelihaa raakana
  • 2 pss (60gr) Tacomausteseosta
  • 2-3 dl Vettä
  • 0,6 kg kypsiä, mustia papuja, säilyke
  • 1 kg Tacokastiketta Medium tai Hot
Pinnalle ennen paistoa
  • 0,4 kg Cheddarjuustoraastetta, laktoositon
Paiston jälkeen
  • 0,100 kg Maissilastuja, Tortilla lastuja
Tuoresalsa
  • 0,600 kg Punasipulia
  • 0,800 kg tomaattia kuutioina
  • 4 limeä
  • 2-4 kpl tuoretta chiliä
  • 2 rkl Sokeria
  • (2-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 3-4 dl oliiviöljyä
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 250 kg JEPO kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 2-3 tl Suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,8 kg jauhelihaa raakana
  • 2 pss (60gr) Tacomausteseosta
  • 2-3 dl Vettä
  • 0,6 kg kypsiä, mustia papuja, säilyke
  • 1 kg Tacokastiketta Medium tai Hot
Pinnalle ennen paistoa
  • 0,4 kg Cheddarjuustoraastetta, laktoositon
Paiston jälkeen
  • 0,100 kg Maissilastuja, Tortilla lastuja
Tuoresalsa
  • 0,600 kg Punasipulia
  • 0,800 kg tomaattia kuutioina
  • 4 limeä
  • 2-4 kpl tuoretta chiliä
  • 2 rkl Sokeria
  • (2-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • nippu tuoretta korianteria tai persiljaa
  • 3-4 dl oliiviöljyä
Ohjeet
  1. Voitele vuoka. Levitä vuoan pohjalle perunaviipaleet. Ripottele suolaa perunaviipaleille
  2. Ruskista jauheliha padassa tai uunissa (vaihtoehtona käytä kypsää jauhelihaa) ja mausta tacomausteseoksella. Lisää vesi ja anna hautua n. 10 minuuttia kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä, lihamausteseos ei saa kuivua.
  3. Valuta pavut ja lisää jauhelihan joukkoon ja sekoita.
  4. Levitä jauheliha-papuseos perunaviipaleiden päälle.
  5. Lisää tacokastiketta päällimmäiseksi
  6. Ripottele juustoraaste päällimmäiseksi.
  7. Paista vuokaa yhdistelmäuunissa kuivapaistolla 150-180 C:ssa n. 30 minuuttia uunin tehosta riippuen kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
  8. Halutessasi lisää paiston jälkeen vuoan pinnalle lisää tacokastiketta ja murskattuja Tortillachipsejä sekä tuoretta hienonnettua persiljaa.
  9. Tarjoa perunanachovuoka tuoresalsan kera.
Tuoresalsa
  1. Kuutioi punasipulit, tomaatit ja avokadot pieniksi kuutioiksi. Hienonna tuorechili ohuiksi viipaleiksi
  2. Jos haluat chilistä miedompaa, poista chileistä ensin siemenet.
  3. Pese ja kuivaa limehedelmät. Raasta kuori ja purista mehu salsan joukkoon
  4. Lisää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippurirouhetta. Sekoita
  5. Anna tekeytyä jääkaapissa tunti ennen tarjoilua.
  6. Sekoita viimeksi joukkoon hienonnettu tuore korianteri.

Feta- perunasalaatti

Tulosta
Feta- perunasalaatti
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 3 kg Kuutio- tai palaperuna, kypsä JEPO
  • 7 dl mustia oliiviviipaleita
  • 0,150 kg punasipulia kuutioina
  • 0,400 kg omenaa kuutioina
  • 0,100 kg rucolaa
  • 1 kg fetajuustoa kuutioina
Kastike
  • 2,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • 1 ruukku basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl sinappia
  • 1,5 rkl Suolaa
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 1 rkl Sokeria
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 3 kg Kuutio- tai palaperuna, kypsä JEPO
  • 7 dl mustia oliiviviipaleita
  • 0,150 kg punasipulia kuutioina
  • 0,400 kg omenaa kuutioina
  • 0,100 kg rucolaa
  • 1 kg fetajuustoa kuutioina
Kastike
  • 2,5 dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • 1 ruukku basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl sinappia
  • 1,5 rkl Suolaa
  • 2 tl sitruunapippuria
  • 1 rkl Sokeria
Ohjeet
  1. Sekoita keskenään kastikkeen aineet
  2. Lisää kastike perunakuutioiden, sipulin ja omenoiden joukkoon
  3. Anna maustua muutama tunti
  4. Lisää ennen tarjoilua oliiviviipaleet ja fetakuutiot.