TEX-MEX Jauhelihaperunavuoka, JEPO:n juhlavuoden perunaresepti

JEPO:n 40-vuotisjuhlavuoden reseptikilpailun voittajaresepti.

Resepti: Kirkkonummen koulukeskuksen keittiö
Ritva Saksa & keittiötiimi


JEPOn juhlavuoden perunareseptiksi valittiin Tex-Mex jauhelihaperunavuoka. Reseptissä yhdistyy hauskasti suomalainen peruna suosittuihin meksikolaisiin raaka-aineisiin ja makuihin. Ruoka sopii kaikenikäisille maustetasoa muuntelemalla. Tex-Mex vuoka valmistuu nopeasti ja helposti uunissa käyttämällä kypsää perunaviipaletta ja kypsää jauhelihaa. Tämä on uudenlainen, maukkaampi versio perinteisestä jauheliha-perunaviipalelaatikosta.


TEX-MEX Jauhelihaperunavuoka
Tulosta
5,758 kg Raaka-aineet yhteensä 1 kpl 1/1 GN 65 mm n. 20 ann. a´280 gr
20 annosta a' 280 gr
20 annosta a' 280 gr
TEX-MEX Jauhelihaperunavuoka
Tulosta
5,758 kg Raaka-aineet yhteensä 1 kpl 1/1 GN 65 mm n. 20 ann. a´280 gr
20 annosta a' 280 gr
20 annosta a' 280 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm 3 kg = 1 pss
JAUHELIHATÄYTE:
  • 0,015 kg Rypsiöljy
  • 0,015 kg Tomaattisose (1 rkl )
  • 0,500 kg Tomaattimurska
  • 0,120 kg Sipulikuutio
  • 0,800 kg Kypsä jauheliha nauta 0, sousvide
  • 0,030 kg Lihaliemijauhe
  • 0,040 kg Taco-mausteseos
  • 0,013 kg Grillausmauste
KASTIKE:
  • 0,900 kg Ruokakerma
  • 0,180 kg Juustocreme
  • 0,025 kg Taco-mausteseos
  • 0,020 kg Grillausmauste
PINNALLE PAISTON JÄLKEEN:
  • 0,100 kg Nachos Chipsejä
Raaka-ainelaskuri: annosta a' 280 gr
Ohjeet
  1. Sekoita jauhelihatäytteen ainekset keskenään. Mausta seos.
  2. Laita perunaviipaleita ja täytettä kerroksittain voideltuun GN-vuokaan.
  3. Sekoita juustocreme ja kerma. Mausta. Annostele kastike vuuan päälle.
  4. Paisto:yhdistelmäpaisto 130 astetta n. 45 min.
  5. Tarjolle laitettaessa ripottele nachoja vuuan pinnalle.

Merimiespihvi

Merimiespihvi
Tulosta
20 ann.a' 280 gr 1 kpl 1/1 GN 65 mm
20 annosta
20 annosta
Merimiespihvi
Tulosta
20 ann.a' 280 gr 1 kpl 1/1 GN 65 mm
20 annosta
20 annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 1,000 kg Nautalastu kypsä Atria
  • 0,200 kg Pekoniviipale Atria
  • 0,300 kg Sipulikuutio/viipale pakaste
  • 0,001 kg Valkopippuri jauhettu = 1/2 tl
  • 0,002 kg Mustapippurirouhe =1 tl
  • 0,030 kg Maustepippuri kokonainen
Liemi
  • 1,100 kg/l Vesi
  • 0,022 kg Lihaliemijauhe
  • 0,010 kg Suola = 1/2 rkl
  • 0,030 kg Maizena
Raaka-ainelaskuri: annosta
Ohjeet
  1. Lämmitä nautalastu pussissaan höyrykeitolla n.10 min.
  2. Lado vuokaan kerroksittain peruna, liha liemineen, sipulit ja mausteet
Liemi
  1. Sekoita Maizena pieneen määrään kylmää vettä
  2. Sekoita padassa tai kattilassa liemen vesi,liemijauhe ja suola.
  3. Kuumenna liemi ja suurusta se veteen sekoitetulla Maizenalla ohuen kastikkeen vahvuiseksi, keitä 2 min.
  4. Laita suurustettu liemi vuokaan muitten ainesten joukkoon.
  5. Paisto:yhdistelmäpaisto 150 astetta 45 min.

Kinkkukiusaus kypsä peruna

Perunasuikale, kypsä Jepo

Kinkkukiusaus kypsä peruna
Tulosta
1 kpl 1/1 GN 65 mm 17 annosta a' 300 gr
17 annosta a´300 grammaa
17 annosta a´300 grammaa
Kinkkukiusaus kypsä peruna
Tulosta
1 kpl 1/1 GN 65 mm 17 annosta a' 300 gr
17 annosta a´300 grammaa
17 annosta a´300 grammaa
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä suikaleperuna 6 mm
  • 1,000 kg Kinkkusuikale
  • 0,300 kg Purjo tai sipulikuutio, pakaste
  • 1,000 kg Ruokakerma tai kasvirasvasekoite
Mausteet
  • 0,020 kg Lihaliemijauhe
  • 0,006 kg Paprikajauhe
  • 0,002 kg Mustapippuri
Raaka-ainelaskuri: annosta a´300 grammaa
Ohjeet
  1. Laita pussillinen eli 3 kg perunasuikaleita voideltuun vuokaan
  2. Mittaa mukaan vuokaan kinkkusuikaleet ja sipulit
  3. Sekoita kerman joukkoon mausteet ja lisää kerma-mausteseos vuokaan
  4. Sekoita aineet keskenään
  5. Paisto yhdistelmäuunissa 150 astetta 45 minuuttia.