Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Juustogratinoidut uuniperunat pekoni-persiljatäytteellä
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 4 kpl JEPO kypsiä uuniperunoita
  • 170 g pekonia
  • 100 g Maitoa
  • 75 g Voita
  • 70 g salottisipulia
  • 10 g tuoretta persiljaa
  • 100 g kermajuustoa raasteena
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Ohjeet
  1. Aseta perunat pitkittäin ja halkaise kahtia. Koverra perunan sisus varovasti siten, että kuoreen jää n. 3 mm perunaa kuoren sisäpuolelle. Kuutioi pekoni ja sipuli pieniksi. Ruskista pekoni paistinpannulla. Lisää sipulikuutiot, kun pekoni alkaa olla rapeaa.
  2. Laita perunan koverrettu sisus, maito ja voi kattilaan ja kiehauta. Vatkaa pallovispilällä, kunnes rakenne on sileää kuin perunamuusi. Lisää muusitäytteeseen ruskistettu pekoni ja sipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna persilja ja lisää se vielä täytteeseen.
  3. Täytä perunakuoret perunamuusitäytteellä. Ripottele juustoraaste tasaisesti pinnan päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 40 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Perunaterriini metsäsienillä ja pikkelöityä punasipulia, ruskistetun salviavoin kera
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
SIENI-PERUNATERRIINI
  • 700 g JEPO kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g Voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
  • 70 g Punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
  • 100 g Voita
  • 20 g salviaa
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
SIENI-PERUNATERRIINI
  • 700 g JEPO kypsä perunaviipale
  • 200 g tuoreita herkkutatteja
  • 150 g tuoreita kanttarelleja
  • 70 g sipulia
  • 100 g Voita
  • 150 g kermajuustoa raasteena
  • 10 g tuoretta timjamia
  • 10 g Suolaa
PIKKELÖITY PUNASIPULI
  • 70 g Punasipulia
  • 30 g väkiviinaetikka
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
RUSKISTETTU SALVIAVOI
  • 100 g Voita
  • 20 g salviaa
Ohjeet
  1. Viipaloi puhdistetut sienet pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Laita sienet kuumalle paistinpannulle, paista sieniä, kunnes sienten neste on haihtunut pois. Lisää sen jälkeen pannulle voi ja sipulikuutiot. Ruskista seos kullankeltaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele uunivuoka (n. 15 cm x 20 cm) öljyllä. Laita ensin yksi kerros kypsiä perunaviipaleita, suolaa, kerros sieni-sipuliseosta ja viimeksi tasainen kerros juustoa. Toista vielä kerran ja viimestele terriini muutamilla perunaviipaleilla. Paista uunissa 175 asteessa noin 20 min, kunnes saa kauniin paistopinnan. Tarjoile heti tai jäähdytä ja säilytä viileässä kevyen painon alla. Ota seuraavana päivänä vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Annospalat voi paistaa tai lämmittää uunissa enenn tarjoilua.
Vinkki

Vinkki ! Perunaterriiniin voi käytää mitä tahansa

saatavilla olevia tuoreita ruokasieniä. Vaihtoehtoisesti

herkkusieniä tai osterivinokkaita.

Coctailpaloina tarjoile sellaisenaan tai mädillä

koristeltuna.