Peruna-hernerouheohukaiset

Näissä kasvisohukaisissa on proteiinia ja makua. Kuva: Laura Riihelä
Tulosta
Peruna-hernerouheohukaiset
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 4 dl hernerouhetta
  • 2 dl Vettä
  • 125 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • puolikas ruukku timjamia
  • 2 isoa oksaa rosmariinia
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2,5 dl Maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1,5 tl Suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • öljyä paistamiseen
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 4 dl hernerouhetta
  • 2 dl Vettä
  • 125 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • puolikas ruukku timjamia
  • 2 isoa oksaa rosmariinia
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2,5 dl Maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1,5 tl Suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • öljyä paistamiseen
Ohjeet
  1. Laita hernerouhe likoamaan. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
  2. Riivi yrteistä lehdet ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
  3. Sekoita kaikki ainekset yhteen ohukaistaikinaksi.
  4. Paista öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-hernerouheohukaiset-7789

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Peruna-suklaakakku

Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta. Kuva Laura Riihelä
Tulosta
Peruna-suklaakakku
26 cm irtopohjavuoka
Raaka-ainelaskuri
palaa
Ainesosat
  • 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2,25 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 200 g Voita
  • 2,75 dl Sokeria
  • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 2,5 rkl konjakkia
Koristeluun
  • sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
  • appelsiinin lohkoja
  • perunalastuja
Raaka-ainelaskuri
palaa
Ainesosat
  • 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2,25 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 200 g Voita
  • 2,75 dl Sokeria
  • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 2,5 rkl konjakkia
Koristeluun
  • sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
  • appelsiinin lohkoja
  • perunalastuja
Ohjeet
  1. Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
  3. Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  4. Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
  5. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
  6. Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.
  7. Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-suklaakakku-7800

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Perunaserpentiini

Veikeä perunaserpentiini muistuttaa tippaleipää. Kuva Laura Riihelä

Tulosta
Perunaserpentiini
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 1 dl Sokeria
  • 2 dl perunajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 tl Suolaa
  • rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • kaneli-sokeria koristeluun
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
  • 1 dl Sokeria
  • 2 dl perunajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 tl Suolaa
  • rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • kaneli-sokeria koristeluun
Ohjeet
  1. Kuori ja höyrytä perunat kypsiksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat perunasoseen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
  3. Laita massa pursotinpussiin. Lämmitä öljy 180 asteeseen. Pursota tasaista nauhaa kuumaan rasvaan spiraalimaisesti pyöritellen. Kypsennä muutamia minuutteja niin, että nauhojen pinta on rapea ja kullanruskea molemmin puolin.
  4. Anna serpentiinin jäähtyä hetki ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile heti esimerkiksi jälkiruokana.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-pahkinasalaatti-7802

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.