Peruna-pinaattipaistos

Tulosta
Peruna-pinaattipaistos
1 kpl 1/1 GN vuoka
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm tai kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 0,030 kg valkosipulimurskaa
  • 0,600 kg pakastepinaattia
  • 10 kpl Kananmunia
  • 1,000 kg ruokakermaa
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,002 kg Mustapippuria
  • 0,005 kg chilirouhetta
  • 0,002 kg muskottipähkinää
  • 0,400 kg Juustoraastetta
  • 0,070 kg ruohosipulia, basilikaa tai persiljaa
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm tai kypsä, kuorellinen viipaleperuna 8 mm
  • 0,030 kg valkosipulimurskaa
  • 0,600 kg pakastepinaattia
  • 10 kpl Kananmunia
  • 1,000 kg ruokakermaa
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,002 kg Mustapippuria
  • 0,005 kg chilirouhetta
  • 0,002 kg muskottipähkinää
  • 0,400 kg Juustoraastetta
  • 0,070 kg ruohosipulia, basilikaa tai persiljaa
Ohjeet
  1. Sulata ja valuta pakastepinaatti.
  2. Vatkaa kananmunat ja sekoita joukkoon ruokakerma.
  3. Lisää kananmuna-kermaseokseen pinaatti, valkosipulimurska, juustoraaste ja hiennonnetut yrtit.
  4. Mausta seos suolalla, pippurilla, chilirouheella ja muskotilla.
  5. Laita kerros perunaviipaleita voideltuun GN-vuokaan
  6. Levitä perunaviipaleiden päälle kerros pinaattiseosta.
  7. Jatka kerroksittain vielä toinen perunakerros ja pinaattikerros.
  8. Laita päällimmäiseksi perunaviipaleita.
  9. Paista yhdistelmäpaistolla 160 astetta n. 45 min.
Vinkki

Vinkki: Tarjoa paistos sellaisenaan raikkaan salaatin kera tai liha/kalaruokien lisukkeena.

Peruna-pekoni Tournedos, toukokuun resepti

Toukokuun reseptin ovat laatineet Mika Tuomisto ja Kari Saari Turun keittiömestareista.

Toukokuussa alkaa kesän juhlakausi.Toukokuun resepti Peruna-pekoni tournedos sopii juhlaruokien perunalisäkkeeksi. Tässä ruuassa yhdistetään peruna ja kasvikset sekä pekoni yhdeksi maukkaaksi kokonaisuudeksi. Näin annosten kokoaminen sujuu nopeasti ,kun lisukkeet ovat samassa perunan kanssa.

Tulosta
Peruna-pekoni Tournedos
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 2 kg JEPO kypsä muusiperuna
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 3 dl Juustoraastetta
  • 6 kpl Kananmunia
  • 1 rkl Jauhettua muskottipähkinää
  • 1,5 rkl Hienoa merisuolaa
  • 24 kpl Pekonisiivuja
  • 2 kpl Kesäkurpitsoja
  • 2 kpl Porkkanoita
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 2 kg JEPO kypsä muusiperuna
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 3 dl Juustoraastetta
  • 6 kpl Kananmunia
  • 1 rkl Jauhettua muskottipähkinää
  • 1,5 rkl Hienoa merisuolaa
  • 24 kpl Pekonisiivuja
  • 2 kpl Kesäkurpitsoja
  • 2 kpl Porkkanoita
Ohjeet
  1. Huuhtele muusiperunat, jotta ylimääräinen tärkkelys saadaan pois.
  2. . Perunat kuumennetaan esim. yhdistelmäuunissa höyryssä n. 10 min. Soseutetaan tai paseerataan hienoksi.
  3. Lisää kerma, juustoraaste ja mausteet survotun perunan sekaan.
  4. Erottele munankeltuaiset ja valkuaiset erikseen.
  5. Lisää keltuaiset melko voimakkaasti sekoittaen
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, ja lisää massaan nostellen.( Älä vatkaa)
  7. Levitä pekonit leivinpaperille ja lisää niiden päälle raastettua porkkanaa sekä pitkittäissuuntaan höylättyä kesäkurpitsaa (vinkki: pekoni parempi työstää kylmänä).
  8. Pyöräytä/ kierräytä pekoni ja kasvikset voidellun timbaalivuuan sisään, niin että pekoni on ulkoreunalla.
  9. Pursota perunamassa sisään, reunan tasalle, koska massa kohoaa muuten yli.
  10. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna vetäytyä hieman ennen esille laittoa.
Vinkki

Vinkki :Teimme silikonisiin timbaalivuokiin 12 kpl / matto, eli mahtuu 1/1 gn pellille kaksi mattoa.

Peruna-pekoni Tournedos helpottaa Carten nostoissa, koska lisäkkeet samassa paketissa.