Tomaatti-perunavuoka

Tulosta
Tomaatti-perunavuoka
Annoskoko: 160 g, 1 kpl GN 1/1-65
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,300 kg Aurinkokuivattu tomaatti
  • 0,400 kg Sipulikuutio
  • 0,002 kg Mustapippuri
  • Suolaa
  • 0,500 kg Ruokakerma
  • 0,200 kg Tuorejuusto maustettu
  • 0,011 kg Basilika/yrttimausteseos
  • 1,0000 kg Pihvitomaatti, viipale
  • 0,200 kg Mozzarellajuustoraaste
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,300 kg Aurinkokuivattu tomaatti
  • 0,400 kg Sipulikuutio
  • 0,002 kg Mustapippuri
  • Suolaa
  • 0,500 kg Ruokakerma
  • 0,200 kg Tuorejuusto maustettu
  • 0,011 kg Basilika/yrttimausteseos
  • 1,0000 kg Pihvitomaatti, viipale
  • 0,200 kg Mozzarellajuustoraaste
Ohjeet
  1. Sekoita perunaviipaleet, valutettu ja suikaloitu aurinkokuivattutomaatti, sipuli ja pippuri GN-vuoassa.
  2. Sekoita kerma, tuorejuusto ja mausteet. Kaada seos perunavuoan päälle.
  3. Lado tomaatit perunavuoan pinnalle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia.
  4. Tarjoa kala- tai liharuokien lisäkkeenä tai kasvisruokana.

TEX-MEX Jauhelihaperunavuoka, JEPO:n juhlavuoden perunaresepti

JEPO:n 40-vuotisjuhlavuoden reseptikilpailun voittajaresepti.

Resepti: Kirkkonummen koulukeskuksen keittiö
Ritva Saksa & keittiötiimi


JEPOn juhlavuoden perunareseptiksi valittiin Tex-Mex jauhelihaperunavuoka. Reseptissä yhdistyy hauskasti suomalainen peruna suosittuihin meksikolaisiin raaka-aineisiin ja makuihin. Ruoka sopii kaikenikäisille maustetasoa muuntelemalla. Tex-Mex vuoka valmistuu nopeasti ja helposti uunissa käyttämällä kypsää perunaviipaletta ja kypsää jauhelihaa. Tämä on uudenlainen, maukkaampi versio perinteisestä jauheliha-perunaviipalelaatikosta.


Tulosta
TEX-MEX Jauhelihaperunavuoka
5,758 kg Raaka-aineet yhteensä 1 kpl 1/1 GN 65 mm n. 20 ann. a´280 gr
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 280 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm 3 kg = 1 pss
JAUHELIHATÄYTE:
  • 0,015 kg Rypsiöljy
  • 0,015 kg Tomaattisose (1 rkl )
  • 0,500 kg Tomaattimurska
  • 0,120 kg Sipulikuutio
  • 0,800 kg Kypsä jauheliha nauta 0, sousvide
  • 0,030 kg Lihaliemijauhe
  • 0,040 kg Taco-mausteseos
  • 0,013 kg Grillausmauste
KASTIKE:
  • 0,900 kg Ruokakerma
  • 0,180 kg Juustocreme
  • 0,025 kg Taco-mausteseos
  • 0,020 kg Grillausmauste
PINNALLE PAISTON JÄLKEEN:
  • 0,100 kg Nachos Chipsejä
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 280 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm 3 kg = 1 pss
JAUHELIHATÄYTE:
  • 0,015 kg Rypsiöljy
  • 0,015 kg Tomaattisose (1 rkl )
  • 0,500 kg Tomaattimurska
  • 0,120 kg Sipulikuutio
  • 0,800 kg Kypsä jauheliha nauta 0, sousvide
  • 0,030 kg Lihaliemijauhe
  • 0,040 kg Taco-mausteseos
  • 0,013 kg Grillausmauste
KASTIKE:
  • 0,900 kg Ruokakerma
  • 0,180 kg Juustocreme
  • 0,025 kg Taco-mausteseos
  • 0,020 kg Grillausmauste
PINNALLE PAISTON JÄLKEEN:
  • 0,100 kg Nachos Chipsejä
Ohjeet
  1. Sekoita jauhelihatäytteen ainekset keskenään. Mausta seos.
  2. Laita perunaviipaleita ja täytettä kerroksittain voideltuun GN-vuokaan.
  3. Sekoita juustocreme ja kerma. Mausta. Annostele kastike vuuan päälle.
  4. Paisto:yhdistelmäpaisto 130 astetta n. 45 min.
  5. Tarjolle laitettaessa ripottele nachoja vuuan pinnalle.

Paprikainen peruna-silakkalaatikko, maaliskuun resepti

Maaliskuun perunareseptiksi valittiin Paprikainen peruna-silakkalaatikko. Reseptin lähetti Sari Nieminen Kausalasta. Reseptissä on mukavasti uudistettu perinteinen silakkalaatikko. Kalan käyttöä tulisi lisätä ja silakkaruokia näkyy yhä harvemmin ammattikeittiöiden ruokalistoilla. Jospa tämä uudenlainen, herkullinen silakkalaatikko löytäisi tiensä monen ruokailijan lautaselle.

Tulosta
Paprikainen peruna-silakkalaatikko
1 kpl 1/1 GN 65 mm L, G
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 300 gr
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,5 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1 kg Silakkafileitä
  • 0,3 kg Paprikasuikaleita
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,006 kg Mustapippuria
  • 1-2 rkl Hienonnettua, kuivattua fenkolia
  • 1 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,2 kg Emmental -juustoraastetta
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 300 gr
Ainesosat
  • 3 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,5 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 1 kg Silakkafileitä
  • 0,3 kg Paprikasuikaleita
  • 0,025 kg Suolaa
  • 0,006 kg Mustapippuria
  • 1-2 rkl Hienonnettua, kuivattua fenkolia
  • 1 kg Ruokakermaa, laktoositon
  • 0,2 kg Emmental -juustoraastetta
Ohjeet
  1. Levitä kerroksittain voideltuun GN 1/1-65 -vuokaan viipaleperunat, sipulikuutiot, paprikasuikaleet ja suikaloidut silakkafileet.
  2. Ripottele kerrosten väliin tasaisesti suola-pippuriseosta ja fenkolia. Sekoita ruokakerman joukkoon juustoraaste.
  3. Kaada juustokermaseos vuokaan.
  4. Paista yhdistelmäpaistolla kiertoilmauunissa 150 asteessa n. 50 min.

Jauheliha-perunalasagne

Tulosta
Jauheliha-perunalasagne
1 kpl 1/1 GN n. 20 annosta a' 250 gr
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 250 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,800 kg Tomaattimurska, valkosipulilla tai yrteillä maustettu
  • 0,800 kg Ruokakerma, laktoositon
  • 0,300 kg Juustoraaste
  • 0,020 kg Suola
  • 0,015 kg Yrttitarhan sekoitus,Santamaria
  • 1,000 kg Kypsä naudan jauheliha
  • Paprikajauhetta
  • Perunamaustetta
Raaka-ainelaskuri
annosta a' 250 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 0,800 kg Tomaattimurska, valkosipulilla tai yrteillä maustettu
  • 0,800 kg Ruokakerma, laktoositon
  • 0,300 kg Juustoraaste
  • 0,020 kg Suola
  • 0,015 kg Yrttitarhan sekoitus,Santamaria
  • 1,000 kg Kypsä naudan jauheliha
  • Paprikajauhetta
  • Perunamaustetta
Ohjeet
  1. Mausta jauheliha mausteilla. Saa olla melko voimakkaan makuista
  2. Lado GN-vuokaan kerroksittain puolet perunaviipaleista, maustettu jauheliha, tomaattimurska sekä puolet juustoraasteesta.
  3. Lisää päälle perunaviipalekerros.
  4. Laita perunoiden päälle loput juustoraasteet
  5. Lisää ruokakerma vuokaan.
  6. Kypsennä yhdistelmäpaistolla 160 astetta n. 45 min.

Merimiespihvi

Tulosta
Merimiespihvi
20 ann.a' 280 gr 1 kpl 1/1 GN 65 mm
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 1,000 kg Nautalastu kypsä Atria
  • 0,200 kg Pekoniviipale Atria
  • 0,300 kg Sipulikuutio/viipale pakaste
  • 0,001 kg Valkopippuri jauhettu = 1/2 tl
  • 0,002 kg Mustapippurirouhe =1 tl
  • 0,030 kg Maustepippuri kokonainen
Liemi
  • 1,100 kg/l Vesi
  • 0,022 kg Lihaliemijauhe
  • 0,010 kg Suola = 1/2 rkl
  • 0,030 kg Maizena
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
  • 1,000 kg Nautalastu kypsä Atria
  • 0,200 kg Pekoniviipale Atria
  • 0,300 kg Sipulikuutio/viipale pakaste
  • 0,001 kg Valkopippuri jauhettu = 1/2 tl
  • 0,002 kg Mustapippurirouhe =1 tl
  • 0,030 kg Maustepippuri kokonainen
Liemi
  • 1,100 kg/l Vesi
  • 0,022 kg Lihaliemijauhe
  • 0,010 kg Suola = 1/2 rkl
  • 0,030 kg Maizena
Ohjeet
  1. Lämmitä nautalastu pussissaan höyrykeitolla n.10 min.
  2. Lado vuokaan kerroksittain peruna, liha liemineen, sipulit ja mausteet
Liemi
  1. Sekoita Maizena pieneen määrään kylmää vettä
  2. Sekoita padassa tai kattilassa liemen vesi,liemijauhe ja suola.
  3. Kuumenna liemi ja suurusta se veteen sekoitetulla Maizenalla ohuen kastikkeen vahvuiseksi, keitä 2 min.
  4. Laita suurustettu liemi vuokaan muitten ainesten joukkoon.
  5. Paisto:yhdistelmäpaisto 150 astetta 45 min.